CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Patrik W

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Läcker poolen? Vattennivån stannar vid brädavlopp.
« skrivet: juni 25, 2020, 07:41:13:13  »
Jag skulle gissa att det läcker vid skimmern eller mellan skimmer och pump. Om det läckte mellan pump och utlopp så skulle det fortsätta att läcka ned till utlopp.

2
Markpooler. / SV: Konstant stigande Ph
« skrivet: juni 25, 2020, 07:35:44:44  »
Jag fick en automatisk Ph- när jag installerade poolen, tillsätter syra från en 25 liters dunk när det behövs. Jag begrep kanske inte så mycket varför jag inte fick en Ph+ också... men när den blev trasig en period så begrep jag. Det är badandet men framför allt skräp som höjer Ph.

Jag vet inte vad en auto Ph- kostar (runt 10 tkr gissar jag) men det är väl investerade pengar, särskilt om du har en saltklorinator då poolen nästan blir helt automatisk då.

3
Markpooler. / SV: SNÄLLA POOLVÄNNER - HJÄLP MIG Laga min PP pool
« skrivet: oktober 23, 2018, 08:05:05:05  »
Hej, Jag har läst inlägget. Det verkar som om han har haft svårt att hitta rätt färg till poolen. Man vill gärna att det ska se något sånär OK ut.

4
Markpooler. / SNÄLLA POOLVÄNNER - HJÄLP MIG Laga min PP pool
« skrivet: oktober 18, 2018, 17:52:58:58  »
Nu har jag haft företaget som sålde poolen och de som tog över garantin efter deras KK här 10-20 ggr och de har försökt laga poolen under flera år (sedan 2013). De har även fördröjt, haft dålig kundkontakt (ibland ingen) och gjort att det tagit upp till ett år innan de kommit och "fixat". Det har aldrig blivit riktigt gjort, den har alltid läckt.

Därför tog jag nu i kontakt med ett företag som kunde läcksöka, på riktigt. Med professionell utrustning. Det kostade ca 6 000 kr men det måste till. Man kom fram till att det inte läckte i lamporna som man lagat alla ggr utan i trappan, under det nedersta steget.

Nu vill jag laga den själv för då företaget som levererade den ursprungliga poolen gått i KK, generalagenten inte vill kännas vid det och företaget Centralplast inte bryr sig. Det viktigaste för mig att vi kan använda leksaken som kostat typ en kvarts miljon. 10 års garanti är uppenbarligen inget värt!

Det är en blå färg på poolens plats, den lite ljusare varianten och jag försöker hitta plast för att kunna svetsa den eller hitta ett företag som vill göra det.

Är det någon som vet?

SNÄLLA POOLVÄNNER - HJÄLP MIG!!! Barnen är ju typ snart vuxna och vem ska bada då?

/Patrik i Nacka

5
Markpooler. / SV: Lamporna läcker i pp-pool
« skrivet: juni 06, 2015, 23:28:55:55  »
Tack för ditt svar TommyC, och det enda... hoppas jag kan hjälpa dig någon gång.
Poolleverantören var och gjorde ett försök till och NU ÄR DEN TÄT!!! Båda jag och leverantören är väldigt glada. Nu vet jag att jag, som jag redan visste, valt en bra leverantör. (Vill ni veta vem så hör av er, jag skriver det inte här eftersom det kan se lite konstigt ut...). Jag håller tummarna att den är tät nästa år också.
 O0

6
Markpooler. / Lamporna läcker i pp-pool
« skrivet: juni 02, 2015, 20:47:22:22  »
Hej.
Min pool är två år i år. Vi la ned den för två år sedan och la granit runt hela poolen förra året efter att ha vattnat och låtit det sjunka bra (allt enligt alla konstens regler).

I våras så började den läcka. På en vecka hade nivån sjunkit 1/2 meter, den är 4*9 så det är en del vatten. Poolleverantören var här och bytte någon packning i lampan men det har fortsatt. Det är lampan som läcker det är 100% säkert för det finns inga andra skador och den slutar läcka när man kommit i nivå med lampan.

I värsta fall så säger poolleverantören att man måste gå in utifrån för att laga (det innebär en hel del jobb...). Kan man inte täta lamphuset in ifrån? Om det inte går så vill jag fylla ut lamphuset och ta bort lampan, att gå in utifrån skulle kosta en förmögenhet.

Tips någon?

(Om min poolleverantör läser detta så vill jag bara säga att ni gjort ett bra jobb, det är inte därför jag skriver. Jag vill ha idéer..).

7
Uppvärmning / SV: Poolstyrning IVT Greenline HE7 (Rego 1000)
« skrivet: maj 07, 2013, 20:58:56:56  »
Hej!
Behöver man inte också en på IVT's en extra pump som driver runt "bergvärmevattnet" till växlaren för att kunna värma huset och poolen samtidigt?

Jag har snöat in lite på det här och har funderingar på att strunta i bergvärmen och köra en luft-vattenvärmepump istället... Det blir så dyrt med bergvärmelösningen: Shunt, växlare (ca 7-8 tkr), pump (7-8 tkr), sedan givare för pooltemp och växlarvattnet. I mitt fall även en lång rördragning på ca 35 m enkel väg (jag har redan lagt tomrör under plattan in i bergvärmerummet men det blir ändå dyrt). Totalt blir det en 20 000 kr + rörkillar och elektriker.

Med en luft/vattenvärmepump blir det ca 20 tkr och då får jag en 9 KW pump med COP 5,0. Visserligen låter den men jag kan lägga den i en sluttning från huset.

Idéer?

8
Uppvärmning / SV: IVT Greenline HE 9
« skrivet: maj 05, 2013, 13:14:01:01  »
Tack för ditt svar Gadden!
Jag undrar om du har din värmepump kopplad till varmvattnet också?
Min växlar mellan varmvatten och golvvärme och nu ska den också växla till poolen vid behov. Som du förklarar det så stänger du av din husvärme och då kan du ju använda dig av den cirkulationspumpen men jag misstänker att jag behöver ytterligare en. Eller så är det en cirkualtionspump i värmepumpen som styrs runt och går på alla kretsar?

Jag antar att det blir någon typ av prioriteringsordning vad gäller värmebehov där poolen hamnar längst ned. Jag vill att allt fungerar utan att jag behöver se till det så mycket förrän jag ska stänga av värmen i höst.

9
Uppvärmning / IVT Greenline HE 9
« skrivet: maj 05, 2013, 11:59:27:27  »
Jag har en poolleverans på en PP-pool om ca 3 veckor  <sol>
...och det börjar bli lite nervöst (ska samtidigt gräva upp hela tomten med en stor grävare, lägga ca 200 m2 sten samt installera pooltak så det kommer att stå mycket grejer på tomten).

Nu ska jag förbereda för dragningen till bergvärmepumpen. Jag har fått förslag om en Pahléns Aquamex 70 kW, ska ha saltklorinator, men jag behöver väl mer saker? Någon slags styrcentral (shunt eller vad det heter). Värmepumpen kan ju inte pumpa runt själv i vvx så det ska väl vara någon flödespump där. Aquamexen finns i två utföranden, en "fullutrustad" och en med bara växlare. Jag förmodar att det är den "utrustade" jag ska ha. Det är sedan ca 15-20 m mellan pool och växlare men det borde poolpumpen klara eftersom det är mer eller mindre plant.
Här finns det en hel del hemmafixare som kan ha lite idéer och jag skulle vara evigt tacksam. Vad behöver jag inhandla för att inte stå här och vänta på en skruv för att få poolen på plats? Det här är inte mitt område...  <help>

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag