CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - BjörnH

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Missfärgning på liner
« skrivet: maj 18, 2017, 14:16:11:11  »
Jag fick förra året märkliga missfärgningar på linern i min thermopool (ca 2 år gammal). Missfärgningarna gick regelbundet mellan botten och vägg hela varvet runt samt linjer på bottnen. Jag har länge funderat över vart dessa missfärgningar kommer ifrån och enda förklaringen jag kan se är att armeringsjärnen i bottenplattan har börjat färga av sig om betongen blivit fuktig (dräneringshål finns samt plattan är duktigt dränerad). Vissa stråk gick diagonalt och det motsäger förvisso den teorin...
Hur som helst så försökte jag försiktigt gno med svamp men missfärgningen verkade ha genomfärgat plasten. Då läste jag på forumet att askorbinsyra hade varit lyckosamt i vissa fall. Jag köpte 1,5 kg (ca 350kr) och hällde i ca 500g i bräddavloppet. Pumpen fick gå i ca 1,5 dygn innan jag lyfte på täckningen. Tro det eller ej, linern var komplett ren, inte ett spår av missfärgning!! Ett bra tips till er som bedrövas av eländet och överväger byte av liner alltför tidigt. Hur det gick till har jag ingen aning om men det funkade ivarjefall  :)

2
Markpooler. / Thermopoolbygge
« skrivet: augusti 13, 2013, 14:13:37:37  »
Vi är i full gång att bygga en Thermopool 4x8x1,5m. Plattan är gjuten (80mm cellplastisolering och 100 mm betong) och vi staplar nu blocken med tillhörande armering. Vi har borrat ner 2 st 10mm vertikala järn i vartannat "hål" i blocken (c-c ca 300mm) samt 2st horisontella 12mm mellan varje varv. Ytterligare 60cm stick är nerborrade ca 5cm med c-c 300mm på långsidorna.
Jag har med stor beundran och vördnad läst nästan alla inlägg och byggtrådar om Thermopool men är fortfarande osäker inför gjutningen. Jag har limmat samtliga skarvar och gavlar med fogskum och fogskumspistol och inte mer fogskum än tandkräm på tandborsten (enligt MathiasS ordination) ändå så sväller skarvarna upp ganska betydligt (max ca 5 mm på vissa ställen). Frågan är om detta har någon negativ inverkan på hållfastheten vid gjutning...?. Någon annan som har den erfarenheten?
Nästa steg blir att fästa reglar runt poolbotten och staga med OSB etc mot väggarna, enligt andra inlägg på forumet. Fler bilder kommer såsmånigom.

/Björn

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag