CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - BjörnH

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Vatten och kemi / Missfärgning på liner
« skrivet: maj 18, 2017, 14:16:11:11  »
Jag fick förra året märkliga missfärgningar på linern i min thermopool (ca 2 år gammal). Missfärgningarna gick regelbundet mellan botten och vägg hela varvet runt samt linjer på bottnen. Jag har länge funderat över vart dessa missfärgningar kommer ifrån och enda förklaringen jag kan se är att armeringsjärnen i bottenplattan har börjat färga av sig om betongen blivit fuktig (dräneringshål finns samt plattan är duktigt dränerad). Vissa stråk gick diagonalt och det motsäger förvisso den teorin...
Hur som helst så försökte jag försiktigt gno med svamp men missfärgningen verkade ha genomfärgat plasten. Då läste jag på forumet att askorbinsyra hade varit lyckosamt i vissa fall. Jag köpte 1,5 kg (ca 350kr) och hällde i ca 500g i bräddavloppet. Pumpen fick gå i ca 1,5 dygn innan jag lyfte på täckningen. Tro det eller ej, linern var komplett ren, inte ett spår av missfärgning!! Ett bra tips till er som bedrövas av eländet och överväger byte av liner alltför tidigt. Hur det gick till har jag ingen aning om men det funkade ivarjefall  :)

2
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: februari 14, 2015, 21:26:18:18  »
Tack! Långsidan håller utan problem. Jag har till och med sprängt lite bergtaggar vid sidan om poolen och det har inte påverkat något som jag kan se. Jag har dubbla 12 mm järn i varje lager samt 2st 10 mm i varannan cell (har även stoppat ner överblivna armeringsrester i lediga fack på långsidorna).

3
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: februari 13, 2015, 16:15:29:29  »
Några bilder på vintertäckningen som jag gjorde i höstas. Jag pumpade ur vattnet till ca 1 dm under Jetswim. Lampinsatserna plockades ur och sänktes mot botten.
Jag gjorde en ram av tryckt regel 4" (för att få lite fall mot bortre långsidan) och 3". Därefter en presenning virad runt ramen. Slutligen måttbeställda profilplåtar 150mm. Plåtarna skruvas i ramen med plåtskruv. Två spännband håller hela paketet i läge om stormen skulle få fäste i "plåtseglet".

4
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: juni 01, 2014, 22:01:07:07  »
Då har värmeväxlaren gått i två dygn och med blekingesolens hjälp har vattentemperaturen masat sig upp till 21 grader. Fru och dotter kunde inte hålla sig längre och hoppade i. Själv så avvaktade jag ytterligare ett dygn och 2 grader högre vattentemperatur. Jag passade på att testa JetSwim (Pahlens 1200) och det var ett jäkla tryck i den. Frugan for iväg till andra bassänggaveln och jag fick ge mig på apparaten och justera strålen. Nog duger den gott att öva motionssim i alltid! Poolprojektet börjar gå mot sitt slut. Nu återstår kantstenar, stege och räcke runt poolområdet. I övrigt så hoppas vi på en fin försommar med mycket sol och bad!

5
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: juni 01, 2014, 21:47:19:19  »
Nu fyller vi! Med kommunens VA nät så fyllde vi med 5 cm per timma med en vanlig trädgårdsslang. Totalt efter små avbrott så tog det hela ca 30 timmar att fylla hela poolen. Vattnet var förvånansvärt klart. Jag har sett bilder på andra kommuners vatten och ibland undrar man om dom har mixat vatten och avlopp...
670 gram chockklorgranulat på kvällen gjorde vattnet kristallklart på morgonen efter. Full fart på värmeväxlaren och inga läckage! 14 grader Celsius i vattnet inbjöd ingen familjemedlem till något premiärdopp denna dag.

6
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: juni 01, 2014, 21:39:01:01  »
Efter markering av centrum på botten så rullade vi ut linerpaketet. Inga problem att få det på plats. Därefter fästes hörnorna och sedan sidorna. Ganska lätt att måtta in hörnorna när man har en mosaikliner med vertikala ränder. Med en bred sopkvast så var det ganska lätt att släta de ut de värsta vecken från botten.

7
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: juni 01, 2014, 20:50:51:51  »
Bottenmattan på plats. Utrullad, tejpad med silvertejp och dammsugen. Jag klippte av hörnen för att ge fritt utflöde för eventuellt spill- och kondensvatten. Nu skall linern ner!

8
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: juni 01, 2014, 20:43:54:54  »
PVC skivorna limmas på väggarna. Innan limning så var jag tvungen att tvätta av väggarna efter att stått oskyddade under vintern. Konstigt nog så verkar cellplasten brytas ner trots att den skall vara åldersbeständig. Väggarna fäller ett vitaktigt mjöl. Jag har tvättat väggarna med såpvatten två gånger och spolat noga med slangen efter varje gång. Trots detta så sitter detta vita damm kvar och det är nästan omöjligt för tejp och lim att fästa. Innan varje skiva appliceras torka av ytan med en fuktig trasa och eftertorkar med en handduk. Det funkar hyfsat men tar tid!
Jag använder PL200 och 5+ tuber gick åt samt två rullar silvertejp. En tapetskrapa är bra att ha när man skall pressa fast skivorna.

9
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: maj 18, 2014, 19:43:40:40  »
Har börjat bli lite nojjig inför fyllningen av poolen...Den ena långsidan är i princip helt fri (förrutom motfyllning  någon decimeter eller två i botten). Vid projekteringen utgick jag från att en thermopool upp till 8 meter inte behöver någon kontrefor. Nu när jag har gått och funderat lite så slår det mig att, tusan också man skulle ha gjort en kontrefor iallafall. När jag söker information på forumet och information från leverantörer så får jag lite olika bild av vad som krävs. Finns det någon på forumet som har gjort en thermopool 4x8 utan motfyllning eller kontrefor på långsidan? I värsta fall så får jag väl ta och lassa in fyllning mot långsidan, under däcket...knästående med spade (huv'et dumt får kroppen lida).

10
Markpooler. / SV: Thermopoolbygge
« skrivet: maj 18, 2014, 19:30:34:34  »
Värmepump G&J V20, Elcentral IP65 med huvudbrytare för JetSwim 2,2kW samt eluttag.

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag