Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jonas W

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / SV: Sjunkande vattennivå
« skrivet: januari 18, 2020, 22:57:11:11  »
Det visade sig att det var fullt med vatten på fel sida linern (som vi sedermera rev bort) och cellplastskivorna i
botten och längre ner på väggarna är mycket tyngre än de borde varit så det har nog varit rejält blött där ett tag...
Så nu river vi också bort all cellplast (betonggropen var inklädd med 50 mm-skivor) och låter gropen torka upp ordentligt. Såg inte nån uppenbar läcka i linern eller någon av genomföringarna men vi ska låta provtrycka rören för att se så att det inte är nån läcka där, vilket nog få avgöra om det blir renovering av poolen eller om det blir ombyggnad till lekrum.
När resten av anläggningen är i så pass bra skick hade det ju varit kul att ställa iordning poolen igen iaf  :)

2
Inomhuspooler / SV: Luftavfuktare poolrum
« skrivet: januari 20, 2018, 18:52:27:27  »
Ok, intressant! Jag har faktiskt funderat på FTX-aggregat också eftersom jag tänker mig att det skulle vara bra att få bättre omsättning på luften där separat istället för att få det in i huset? (vilket det blir nu eftersom det är mekanisk frånluft för resten av huset, funderar dock på att uppgradera till ett FTX där också men det är hur som helst två separata system)
Men enligt firman som var här och gjorde en offert på ventilationen krävs det en ganska omfattande installation eftersom de inte vill sätta aggregatet i poolrummet och därmed måste borra upp rören genom golvet till garaget ovanför och sätta aggregatet där. Budgetvarianten vore dock att sätta in en kanalfläkt för att åtminstone få flödet av luft i huset att bli åt rätt håll och kunna blåsa ut rejält med fukt efter mycket plaskande.
Så slutsatsen kanske är att man borde satsa mer på ventilationen och klara sig med en mindre avfuktare (eller tre :) )...?

3
Inomhuspooler / Luftavfuktare poolrum
« skrivet: januari 17, 2018, 18:09:00:00  »
Glad att jag hittat detta forum, misstänker att det blir en hel del tid här framöver :)
Första inlägget här så jag kanske ska presentera mig eller i alla fall vår pool lite?
Flyttade i höstas in i ett 70-talshus med inomhuspool (8,2 x 3,6 m, ca 44 m3) under garaget. Det har tyvärr varit en del strul med poolen hittills, men sen vi fick ordning på kemin (fick bli "reboot" med nytt vatten till slut) och bytte till ett bättre poolöverdrag så har vi börjat ha glädje av den och fått mindre klorlukt i huset.

Tyvärr var nästa missöde nu i julhelgen att kompressorn i luftavfuktaren skar, det är en väggmonterad Dantherm CDP 45 som suttit där sen poolen renoverades 2007. (Såg att kompressorn egentligen var tillverkad för R-22 men monterats in i en maskin som använder R-407C, så det kanske inte är så konstigt att den gav upp efter 10 år...)

Det skulle kosta ca 45 k att laga avfuktaren enligt vår lokala kylfirma och att installera en motsvarande ny sådan Dantherm-avfuktare skulle kosta drygt runt 60 k inkl installation. Vet inte hur mycket försäkringen ersätter ännu, men misstänker att med åldersavdrag, självrisk (och annat?) så blir det nog inte så många kronor...
Jag har generellt ett gott öga till Woods och såg att deras större poolrumsavfuktare WPF100 åtminstone på papperet verkar ha nästan likvärdig kapacitet som vår befintliga Dantherm CDP 45, men bara kostar 25k (sen tillkommer ju installationen men kanske under 30k totalt i alla fall).
Någon som har erfarenhet av Woods poolrumsavfuktare eller ännu hellre specifikt WPF100?
Med det nya tätare överdraget på poolen så klarar vi oss faktiskt med en liten avfuktare lånad från tvättstugan till vardags, men när överdraget åker av och det plaskas i vattnet så rinner kondensvattnet längs fönstren...

Eller skulle man klara sig med en mindre avfuktare och istället förbättra ventilationen? Idag är luftväxlingen i poolrummet högst bristfällig, så åtminstone en kanalfläkt för att suga ut luft ur huset åt rätt håll ligger i planen. Annars drar man in luft från poolrummet i huset pga att det är mekanisk frånluft i resten av huset som skapar en tryckskillnad åt fel håll vid de inte helt täta glasdörrarna till poolrummet (vilket ledde till ganska kraftig klorlukt i vissa delar av huset när kemin i vattnet inte var bra).

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag