Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Klätterapan

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Erfarenheter av klor från Spacare?
« skrivet: maj 07, 2020, 18:31:05:05  »
Vill höra erfarenheter av klorprodukter från Spacare. Har SunWac 12 och Minichlor i vår lokala butik. Undrar också om dessa innehåller cyanursyra.
Använde tidigare klor från Folkpool men pH drev uppåt.

2
Vatten och kemi / pH-neutralt klor till spabad?
« skrivet: november 03, 2019, 09:06:16:16  »
Jag har kört med brom i spabadet i något år nu men tänkte nog gå tillbaka till klor. Hade dock problem med att kloret från Folkpool höjde PH alldeles för mycket. Vilket klor rekommenderar ni som är pH-neutralt?

3
Inomhuspooler / Sjunkande vattennivå
« skrivet: juli 04, 2019, 13:09:26:26  »
Vi har en inomhuspool ca 8×4 m. Vattennivån på denna har sjunkit ca 1 cm per månad under vintern trots bubbelplast som pooltäcket och luftavfuktare som återför vattnet till poolen. Är detta normalt eller ska vi misstänka läckage? Har pratat med två olika poolfirmor varav den ena trodde att det var normal vattenförlust och den andra trodde att det kan röra sig om läckage. Hur beter sig era pooler?

4
Säljes / eXact iDip inkl stickor
« skrivet: juni 10, 2019, 11:14:05:05  »
Pga alltför många inköpta varianter av mätutrustning säljer jag nu min sparsamt använda iDip inköpt april 2018. (Fastnade för dropptest varför denna inte används längre.) Medföljer stickor för fritt och bundet klor och fritt och bundet brom med utgångsdatum under 2020. Skickar även med stickor för pH, alkalinitet och kalkhårdhet som används på egen risk då utgångsdatum för dessa är feb-juni 2019. Nypris (borträknat stickorna med dåligt datum) 2931kr. Säljes för 1900kr plus frakt 63kr med Skicka lätt. Har Swish.

5
Vatten och kemi / Klorchock som höjer pH
« skrivet: juni 02, 2018, 21:16:22:22  »
En fundering bara. Hur fungerar en klorchock när kloret i sig (Folkpools spaklor) höjer pH till runt den gräns där kloret slutar verka...? (pH 8,0)
Har gått över till brom, men då jag använde klor fick jag alltid bråka med Sänk pH, och nu gjorde jag en klorchock där samma sak hände med pH (inte mätt innan, men hade gjort rörrengöring och sedan fyllt på med nytt vatten med pH 7,3 så det fanns förstås rester av skit och rengöringsmedel som blivit kvar i rören, men den stora mängden vatten var ju ändå utbytt).

6
Vatten och kemi / Skum av aktivt syre(?)
« skrivet: maj 13, 2018, 22:19:43:43  »
Jag har två gånger fått skumbildning efter tillsatt aktivt syre i mitt bad där jag börjat med brom. Första gången tänkte jag att det var kvarvarande filterrengöring i det nyinsatta filtret. Jag bytte vatten och hade sedan bara lite skum. Badade idag och tänkte inte på någon skumbildning under badet. Efter badet tog jag en skopa spachock och då blev det skum igen då jag satte igång pumparna. Vad kan detta bero på? Bromhalten innan bad idag låg på 4,0 och pH såg bra ut på stickan. Kan det bero på en något högre salthalt då jag tar poolvatten som klorerats med natriumhypoklorit när jag byter vatten? Eller reagerar spachocken med något annat? Om det hade varit tex kvarvarande rester av solkräm eller schampo så tycker jag att det borde skummat under badet och inte först när jag tagit i spachock.

7
Vatten och kemi / Vatten från inomhuspool till spabad utomhus
« skrivet: mars 26, 2018, 17:53:02:02  »
Vi kom på en idé. Vi tar vatten från vår inomhuspool när vi byter vatten i spabadet utomhus. Då får vi vatten som är från början justerat vad gäller vattenvärdena, och klorerat. Då vi har natriumhypoklorit inomhus börjar jag med att chocka med ett par skopor spaklor, dels för att bryta ner ev bundet klor, dels för att tillsätta lite cyanursyra då badet står utomhus och dels för att ha desinfektion tills brombanken byggts upp via dosören som jag lägger i. Sedan tänker jag att jag så småningom kollar med sticka och om brom-/klordutten visar bra färg borde det vara okej desinfektion. Dosören har jag ställt in enligt de rekommendationer för vår spabadsstorlek som följde med i förpackningen. Då jag är ny poolägare undrar jag om det är något jag glömt att tänka på.
(Vi får också vinsten med viss omsättning på inomhuspoolens vatten som är ett slutet system utan backspolning men tänker ändå byta en större mängd där en gång per år.)

8
Vatten och kemi / Exact iDip/spa EZ?
« skrivet: mars 14, 2018, 16:53:02:02  »
Någon som testat Exact iDip eller Spa EZ? Verkar ju smart men de har inte vidare bra recensioner på amazon.

9
Vatten och kemi / Minimasterns klorkalibrering driver iväg + kalkfråga
« skrivet: februari 24, 2018, 20:11:30:30  »
Hej! Vi köpte ett hus i höstas med inomhuspool och Minimaster. När vi flyttade in var alla värden åt skogen, rejält hög klorhalt, vattnet jätteskitigt och poolen hade sugit i sig en hel klordunk på typ två veckor. Vi bytte allt vatten. pH-automatiken fungerar utmärkt, men klorkalibreringen har drivit uppåt flera gånger, jag har stängt av klordoseringen, låtit det sjunka och kalibrerat om flera gånger om. För en vecka sedan var fritt klor 1,0 och Minimastern indikerade grönt så jag startade doseringen igen. Den lyste dock fortfarande grönt idag med ett fritt klor på 3,7... Jag tror att det är fel på Minimasterns kretskort eller nåt. På Folkpool sa de att kanske salthalten i vattnet var för hög, men vi har ju bytt allt vatten för bara någon månad sedan... Vi har köpt nya elektroder och rengjort dem flera gånger. Någon som varit med om något liknande?
Ytterligare en fundering jag har är kalkhårdheten. Har läst att den ska vara högre än alkaliniteten, men finns det något sätt att mäta den utan att ta vattenprov till poolbutiken (som ligger 7 mil bort), och spelar det någon roll när vi har liner och inte kakel? (Alltså inga kakelfogar som kan ta stryk av för låg kalkhalt.) Vi har som de flesta mjukt vatten.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan