CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Klätterapan

Sidor: [1] 2 3
1
Vatten och kemi / SV: Erfarenheter av klor från Spacare?
« skrivet: maj 16, 2020, 22:26:29:29  »
Haha. Klätterapan kallades jag som barn och det har bara hängt med på diverse forum.  ;D

Vad gäller kalk så brukar jag tillsätta det till knappt den undre rekommenderade gränsen, typ 170-200. Vårt kranvatten ligger annars bara på 60-70 i kalkhårdhet. Har för mig att jag läst att det behövs för alkaliniteten.

Jag har själv hittills låtit bli att använda en överbliven natriumhypokloritdunk just för att den inkl sönderfallet blir svårdoserad.

Ja en liten mängd cya i början för att få till en stabil kemi tänker jag är bra, men sen inte tillsätta mer för varje klordos. Men genom att spaklor så småningom höjer cya så högt att vattnet måste bytas gör väl kanske att tillverkarna får sälja mer kemikalier?

Jag vill inte blanda klor och brom för att undvika att dessa bildar förening med varandra så jag byter vatten när jag byter desinfektionsmedel.


2
Vatten och kemi / SV: Erfarenheter av klor från Spacare?
« skrivet: maj 16, 2020, 07:36:53:53  »
Tack för ditt svar.
Vilket klor skulle du rekommendera för spabad? Vill gärna ha produktnamn. Locket är ju på hela tiden när man inte badar så något cya skulle väl egentligen inte behövas men ändå verkar alla spabadsklor innehålla det, eller...? Vill gärna ha det så lättskött som möjligt så inte behöva byta vatten alltför ofta pga tex cya, och inte få klorblockering pga att det är svårt att hålla nere pH. Har brom på vintern när barnen inte badar och det fungerar bra, men vill helst ha klor när barnen ska bada.

3
Vatten och kemi / Erfarenheter av klor från Spacare?
« skrivet: maj 07, 2020, 18:31:05:05  »
Vill höra erfarenheter av klorprodukter från Spacare. Har SunWac 12 och Minichlor i vår lokala butik. Undrar också om dessa innehåller cyanursyra.
Använde tidigare klor från Folkpool men pH drev uppåt.

4
Vatten och kemi / SV: pH-neutralt klor till spabad?
« skrivet: november 09, 2019, 07:04:34:34  »
Ja pH-grejen var det som gjorde att jag bytte från klor till brom. Det är helt klart mer lättskött sedan dess då pH både håller sig mer stabilt (inte som när det höjdes av kloret) och inte är lika noga med. Detta är ett spabad utomhus. (Till inomhuspoolen kör vi klor med Minimaster.) Funderade lite på att prova Baquacil i spabadet men backade då även det är nytt och man inte vet mycket om långtidseffekter plus att folk visst har besvär med skumbildning av det i spabad.

5
Vatten och kemi / SV: pH-neutralt klor till spabad?
« skrivet: november 07, 2019, 13:21:56:56  »
Anledningen är att brom fortfarande är relativt nytt till skillnad från klor där man väl känner till eventuella långtidseffekter. Jag har barn som gärna dyker och får kallsupar vilket inte känns så roligt, särskilt efter att en kompis hittat information om att brom ska undvikas i dricksvatten.

6
Vatten och kemi / pH-neutralt klor till spabad?
« skrivet: november 03, 2019, 09:06:16:16  »
Jag har kört med brom i spabadet i något år nu men tänkte nog gå tillbaka till klor. Hade dock problem med att kloret från Folkpool höjde PH alldeles för mycket. Vilket klor rekommenderar ni som är pH-neutralt?

7
Inomhuspooler / SV: Sjunkande vattennivå
« skrivet: juli 13, 2019, 13:26:08:08  »
Då låter det ändå som att det kan vara rimlig vattenförlust.  :)

8
Säljes / SV: eXact iDip inkl stickor
« skrivet: juli 13, 2019, 08:43:35:35  »
Sänkt pris

9
Inomhuspooler / SV: Sjunkande vattennivå
« skrivet: juli 10, 2019, 23:20:50:50  »
 Tack för ditt svar. Poolen är utan övertäckning gissningsvis 1-2 timmar per vecka. Det är sällan mer än två barn i poolen plus 1-2 vuxna, och visst hoppas det en del från kanten men inget överdrivet.  Inga barnkalas och inga vattenkrigsleksaker som sprutar vattnet utanför poolen. Inget klädbad. Vi har även polyesterfilter och slutet system så vi förlorar ingenting i backspolningar. Poolen är en linerklädd pool.  I vattnet har vi ca 27 ° och i luften har vi vintertid ungefär normal rumstemperatur men sommartid några grader högre. Ventilation är enbart självdrag som drivs av mekanisk ventilation på andra ställen i huset.  Finns dock inlopp för utomhusluft som ju vintertid är torr. Maken har känslan att vattenförlusterna är mindre under sommaren än under vintern. Vi har ett soltäcke över poolen men det glipar någon centimeter längs kanterna och ibland kommer det upp en mindre mängd vatten på täcket som förstås dunstar också.

10
Inomhuspooler / Sjunkande vattennivå
« skrivet: juli 04, 2019, 13:09:26:26  »
Vi har en inomhuspool ca 8×4 m. Vattennivån på denna har sjunkit ca 1 cm per månad under vintern trots bubbelplast som pooltäcket och luftavfuktare som återför vattnet till poolen. Är detta normalt eller ska vi misstänka läckage? Har pratat med två olika poolfirmor varav den ena trodde att det var normal vattenförlust och den andra trodde att det kan röra sig om läckage. Hur beter sig era pooler?

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag