Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jessesun

Sidor: [1] 2
1
Inomhuspooler / SV: Vad ska man köra för desinfektion i en inomhuspool ?
« skrivet: november 12, 2021, 16:20:20:20  »
1. När man tillsätter ozon till vattnet i en inomhuspool ska man säkerställa tillräcklig mängd ozon i vattnet och koncentrationsuppehållstiden, och samtidigt avlägsna kvarvarande ozon i vattnet efter ozonsterilisering, och annat är att hantera ozon som rinner ut i luften (säkerhetskoncentration <0,1 ppm), ozonvatten och luft har detekteringsinstrument, och det finns ett ozonlarm i luften för att samarbeta med PLC för att automatiskt styra ozonkoncentrationen, inget behov att oroa sig
2. När man tillsätter ozon i vattnet, oavsett om det är jetflow, luftning eller mikronano, måste ozonkoncentrationen i vattnet testas, annars vet man inte hur mycket man tillsätter, vilket är hemskt. Beräkna inte baserat på din vattenförbrukning, ozongeneratorns effekt och blandningseffektiviteten, eftersom det finns för många varierande faktorer. Uppskattning används endast vid design och konfigurering av ozonsystemet. Vanligtvis är det utrustat med stort eller litet, och sedan behöver det justeras kontinuerligt under användning, såsom ström, luftvolym och undertryck. Fram till angiven tid, ozonet koncentrationen uppfyller bara standarden.

Till exempel har din ozongenerator en markerad effekt på 100 gram per timme. När den sjunker med 50 gram per timme, hur vet du om du inte testar den?

Det kommer att finnas två problem om ozonkonfigurationen inte håller standarden

1. Steriliseringseffekten är inte upp till standarden på grund av otillräckligt ozon
2. Överdrivet ozon kommer att kosta avfall

2
Inomhuspooler / SV: Vad ska man köra för desinfektion i en inomhuspool ?
« skrivet: november 12, 2021, 10:29:01:01  »
1. Din simhall är lång, bred och hög, hur ofta cirkulerar vattnet och vilken är den nya vattenmängden?
2. Finns det några befintliga vattenreningsprocesser och tekniska ritningar?
3. Om du vill tillsätta ozon, har du några krav på koncentrationen av ozon? (Mängden ozon som tillsätts i vår poolvattenbehandling i Kina är 1 till 2 gram per kubikmeter, och det finns aktivt kol för att filtrera det återstående ozonet)

Förresten, maskinöversättning kanske inte är korrekt. Du kan skicka ett privat meddelande till mig på engelska. Kan du prata engelska?

3
SpaForum / SV: Behövs Ozonator till Hydropool 775
« skrivet: november 12, 2021, 08:30:22:22  »
Förstå, jag kommer att dela upp det i små bitar senare för att bryta ner appliceringen av ozon i simbassängsvattenrening, och försöka vara så specifik som möjligt och fokusera på ämnet. Jag har skickat ett privat meddelande till dig, kolla och svara

4
SpaForum / SV: Behövs Ozonator till Hydropool 775
« skrivet: november 12, 2021, 08:22:50:50  »
Jag postade precis ett inlägg, som är ett tekniskt inlägg om ozon som appliceras på vattenrening i simbassänger. Jag tror att det här inlägget kan ge lite trafik med relaterade ord som ozonvattenbehandling från din lokala Google.

5
SpaForum / SV: Behövs Ozonator till Hydropool 775
« skrivet: november 12, 2021, 07:15:32:32  »
Rickard Marklund, hur mår du? Jag heter Jesse. Jag är expert på ozonteknik och dess tillämpning. Jag kan inte svenska. Jag kom bara att se det genom maskinöversättning. Personen ovan frågade mig varför jag svarade på frågan för länge sedan. Är inte mitt svar ovan från i år?

Eftersom forumet vanligtvis inte tillåter nya inlägg, i det här fallet vet jag inte vad Roger som medlem kan göra på forumet? Fick du reda på det, vad jag svarade handlar om ozon, vi är ett professionellt ozon och dess applikationsföretag

Roger, desinfektion av poolvatten bör ta hänsyn till många faktorer, såsom kostnad, steriliseringseffektivitet, bekvämlighet vid drift och underhåll, biverkningar, etc. Detta kan sägas vara ett systematiskt projekt. En enda steriliseringsmetod kan inte uppfylla alla krav. Därför krävs en kombination av flera steriliseringsmetoder, som till exempel det aktiva kolfiltret du nämnde. Detta används för att avlägsna kvarvarande ozon efter ozonsteriliseringen är klar. , Detta är den rimligaste och mest kostsamma bearbetningsmetoden

6
Hur beräknar man den tillsatta mängden ozon för behandling av poolvatten?

Vi vet att detektionsstandarden för ozonsterilisering är CT-värdet, C är ozonkoncentrationen i systemet och T är retentionstiden efter att ozonkoncentrationen når standarden. Låt oss ta en simvattenbehandling som ett exempel.

Nedbrytningshastigheten för ozon i vatten under en timme är 61 % (Bli syre)
Ozongeneratorns arbetseffektivitet är 75%
Vattenvolymen per timme är V kubikmeter (total vattenvolym, inklusive cirkulerande vattenvolym, ny vattenvolym)
Koncentrationen av ozon måste vara B (1-2ppm, Koncentrationen av ozon i vatten 1ppm=1.0g/m3)
Ozonmaskinens produktion per timme är Y

Y=BxV/(1-61%)x75%, när Y>1kgs, ozonblandningssystem används, vanligtvis inklusive PLC-styrsystem, luftkompressor, filter, kyltork, adsorptionstork, syrgasmaskin, ozonmaskin, blandningstank, jet- eller gas-vätskeblandningspump, ozonvattendetektor och rymddetektor, larm m.m.

Ovan pratade vi bara om själva ozonsystemet. Det involverar hela systemet med ozonvattenrening i simbassänger. Vi ska inte bara säkerställa kvarvarande klor i vattnet, utan även filtrera bort det kvarvarande ozon i vattnet. Ozonkoncentrationen är mindre än 0,1 ppm, såsom användning av aktivt kol.

Hur producerar koronaurladdningar ozon?

Som ett grönt desinfektionsmedel används ozon i stor utsträckning vid behandling av vatten i simbassänger. För närvarande finns det tre huvudsakliga sätt att generera ozon.

1. Principen för ultraviolett ljus
2. Principen för Corona-urladdning
3. Principen för elektrolyserat vatten

Principen för ultraviolett strålning är att sönderdela syremolekyler genom bestrålning av 185 mm vågbands ultravioletta strålar och sedan generera ozon. Uteffekten är låg. Det ultravioletta lampröret är stort i storlek och har kort livslängd. Det används främst för att desinficera skåp; den elektrolytiska vattenmetoden kan producera högkoncentrerat ozonvatten till låg kostnad. , Lätt att använda och underhålla, eftersom ozon inte är lätt att samla upp och produktionen inte kan ökas, det används endast för liten eller specifik utrustning.

Koronaurladdning är användningen av en högspänningsström av en viss frekvens för att skapa ett högspännings-korona-elektriskt fält. När den elektriska fältstyrkan som bildas av elektriciteten på elektroden är större än det kritiska värdet för luftjonisering, kommer vissa syremolekyler i luften joniseras till syreatomer, eftersom syreatomer är extremt Det är instabilt och mycket oxiderande. Det kommer snabbt att kombineras med syremolekyler för att generera ozon. För närvarande kan ozonproduktionen från koronaurladdningen göras från 3 gram till 100 kilogram per timme. Koronaurladdningen uttrycks med formeln: E=U/D(E = F / q, E = KQ / r2), E är fältstyrkan som genereras av statisk elektricitet, när E är större än det kritiska värdet för fältstyrkan vid vilken luften joniseras, joniseras luften. Det börjar, det vill säga luften blir en ledare, med fria elektroner i, och elektronerna är fria från kärnans bindning.

Hur ofta producerar koronaurladdningar ozon?

A, 50-60Hz
B, 400-1000 Hz
C, >1000Hz

Ju högre frekvens, desto mindre volymbehov för ozongeneratorn, desto lägre strömförbrukning och desto större ozoneffekt, men de tekniska kraven är höga. Det är den frekvens som vanligtvis används på den nuvarande marknaden för elektriska ozongeneratorer.

Vad har ozongeneratorns utloppskoncentration eller effekt per tidsenhet att göra med?

1. Ozongeneratorns struktur och bearbetningsnoggrannhet
2. Kylmetod och villkor
3. Drivspänning och drivfrekvens
4. Dielektriskt material (kvartsglas)
5. Syrehalt, renhet och torrhet i rågas
6. Effektiviteten hos generatorns strömförsörjningssystem (hög effektivitet, låg värmeomvandling).

7
SpaForum / SV: Behövs Ozonator till Hydropool 775
« skrivet: november 10, 2021, 03:24:18:18  »
De tre viktigaste delarna av ozongeneratorn

1. Kraft
2. Högtryckspaket
3. Ozonrör

Om du använder en liten ozongenerator, har du ett instrument för att testa utloppskoncentrationen? Om inte är detta ett problem, eftersom produktionen per timme på 50 mg och 500 mg ozon är helt upp till affärsmännen. För närvarande finns det fler coronaurladdnings-ozongeneratorer eftersom de kan producera en stor mängd ozon, allt från 50 mg till 50 mg per timme Hundratals kilo, appliceringen av ozon är mycket professionell.

Tillämpningen av ozon involverar många aspekter av kunskap såsom elektromagnetik, elektricitet, biologi, kemi, fysik, etc. Ta den enklaste frågan, de flesta ozonproffs förstår inte, till exempel varför koncentrationen av ozon är i vattnet 1ppm=1,0g /m3, 1ppm-2,14mg/m3 i luften

Du pratar bara om själva ozongeneratorn. När ozonblandningssystemet behövs är det mer komplicerat, såsom dessa stödutrustning, luftkompressorer, filter, kyltorkar, adsorptionstorkar, syrgasmaskiner och ozongeneratorer. , Blandningstankar , gaslagringstankar, jetstrålar, vattenpumpar, ozonvatten- och rymdtestningsinstrument, ozonsvansgasbehandling, etc.




8
SpaForum / SV: ozonegenerator hur injektera
« skrivet: november 10, 2021, 03:17:26:26  »
Du pratar om blandning av ozon och vatten. Detta är mycket professionellt. Jag ska kort förklara det för dig.

1. Det finns fyra metoder för att blanda ozon och vatten: a, jet, b, luftningsplatta(Det är relaterat till användningsmiljön, såsom avloppsrening, installera en luftningsplatta i botten av poolen, och ett litet luftningshuvud för bad kan direkt kastas i vattnet.), c, gas-vätskeblandningspump(Blandningsförhållandet mellan ozon och vatten är 1:9), d, mikronanoluftning
2. Valet av blandningsmetod beror på vattenvolym, vattenkvalitet, applicering, krav på ozonkoncentration, tid, PH-värde m.m,Speciellt vattentemperaturen är starkt korrelerad, vilket är kärnfrågan relaterad till kostnaden för ozonsystemet.

Metoden du pratar om här är en jet, som är ett venturirör, som använder Bernoullis princip om kinetisk energi + gravitationspotentiell energi + tryckpotentiell energi = konstant. Den faktiska tillämpningen beror på trycket i vattenflödet, och justerar sedan mängden vatten som passerar genom strålen för att få strålen att nå Tryckskillnaden krävs för att suga in ozon. Det beror på ditt vattenbehandlingssystem, vad är den totala vattenvolymen, vad är koncentrationskravet, om det finns en cirkulationspump , hur man hanterar ozongasen, etc.

9
Teknik / SV: Hur vet man om ozongeneratorn fungerar som den ska?
« skrivet: november 10, 2021, 03:02:12:12  »
Det finns vanligtvis tre metoder för att detektera ozon i vatten:

1. DPD-testpapper (det billigaste, men det påverkas mer av subjektiva faktorer)
2. Kolorimetri (amerikansk HACH)
3. Instrument, såsom Tysklands Prominent (intervall 0-1ppm, noggrannhet 0,1ppm), instrumentens noggrannhet är hög, men priset är dyrt, en mer än 3 000 US-dollar

Känner du till kriterierna för att bedöma om ozongeneratorn fungerar som den ska? Den nationella standarden för Kinas ozongenerator är att om ozonproduktionen per timme från din ozonmaskin är mindre än 70 % av etikettvärdet anses den vara onormal. Därför måste du använda ett instrument för att testa koncentrationen av ozonmaskinens utlopp .

Ozongeneratorn du frågade om fungerar som den ska. Var uppmärksam på utloppskoncentrationen. Koncentrationen i vattnet är mängden ozon som har utarmats av ozon och som förbrukas av oxidation. Detta har lite att göra med utloppskoncentrationen.


10
Vatten och kemi / SV: Inställning ozonrening
« skrivet: november 10, 2021, 02:43:21:21  »
Cirkulationen av pumpen du nämnde är relaterad till två problem,

För det första är det ditt vattencykelnummer, vattenvolym, cykelnummer och pumpflöde som avgör hur länge pumpen kommer att gå på en dag, förstår du? Utöver ditt pumpflöde är den totala vattenvolymen pumpens arbetstid
Först tillsätts ditt ozon genom en jet- och cirkulationspump, eller hur? Under ozonreturperioden, varför fungerar inte pumpen, hur tillsätter man ozon, använder strålen undertryck för att blanda vatten och ozon i din pool?

Om du inte är säker kan du fråga din installatör av vattenreningsutrustning eller designföretag, tillämpningen av ozonvattenbehandling är mycket professionell.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan