Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Charlotte i Linköping

Sidor: [1] 2 3
1
Uppvärmning / ni som får upp värmen snabbt
« skrivet: april 28, 2014, 09:58:48:48  »
vad har ni för värmepumpar? Tycker att vår verkar långsam, eller är det för kallt i luften ännu? Har en luftvärmepump av märket Brilix.

2
Vatten och kemi / mäta vattenkvalitet - instrument?
« skrivet: april 27, 2014, 21:04:30:30  »
Har förstått att det finns bättre och enklare sätt att mäta vattenkvaliteten på än hålla på med droppar i ett litet platsrör. Tips på enklare metoder tas tacksamt emot! Även prisklasser.

3
Övriga frågor! / facebookgrupp?
« skrivet: april 24, 2014, 11:29:39:39  »
Hej! Då jag har lite svårt att lägga in bilder och annat på forumet och dessutom är en notorisk användare av facebook undrar jag om det finns någon sidogrupp till denna (eller annan) på facebook där man skulle kunna diskutera och dela erfarenheter, råd, bilder m.m. Jag menar som ett komplement, inte konkurrent. Om det finns, var hittar jag denna grupp? Om inte, finns det ett intresse att skapa en?

4
Pooltäckningar / mögel mellan pooltäcke och trädäck
« skrivet: april 19, 2014, 13:34:15:15  »
Vi har fått mögelangrepp (?) mellan pooltäcket och trädäcket märkte vi nu när vi tog bort vinterplåtensom låg över hela härligheten. Hur får vi bort detta?

5
Uppvärmning / När startar ni upp poolen?
« skrivet: april 03, 2014, 11:13:49:49  »
Våren närmar sig med stormsteg och vi väntar alla på sommar och poolbad! Men när är det egentligen dags att starta upp poolen? För tidigt är ju dumt. Hur går ni tillväga? Hur många dagar brukar det ta att värma upp vattnet? (Vi har en åtta 7,7x5x1,4)

6
Övriga frågor! / uppblåsbar vattenrutschbana
« skrivet: mars 30, 2014, 18:41:25:25  »
Hej!
Är det någon som har köpt vattenrutschbana till sin pool? Har hittat en uppblåsbar variant (Intex waterslide) som vi är intresserade av men det verkar bara finnas en importör till Sverige, resten är Ebay USA eller Amazon. Någon här som vet var man kan hitta i Sverige?

Snart är det sommar och sol!  <sol> >rulla< <sol>

7
Har precis fått hem stensarg Athena inkl tillbehörspaket med fogmassa, silikon, impregneringsvätska m.m. Nu börjar vi dock undra... vi har tänkt lägga trädäck och har nu reglat upp runt poolen. Trädäcket kommer att gå nära kanten men inte ända intill pga formen (åtta) och sedan ska stenen på över poolkanten. Men hur ska vi fästa den? Går det lägga fog direkt på träet? Har letat trådar men inte hittat svaret, så jag hoppas någon kan hjälps oss!

8
Vatten och kemi / högt ph, lågt klorvärde
« skrivet: maj 21, 2013, 08:11:50:50  »
Vi har chocklorerat vår nya pool två gånger nu, det behövdes pga grönt vatten som fylldes på i höstas, men cirkulationen kom inte igång förrän i torsdags. Nu har vi högt pH men lågt klorvärde. Hällde i två "skopor" pH- igår men det visar ingen skillnad på värdet idag, det är fortfarande knallrosa i testet (vilket förvirrar mig eftersom lackmuspapper blir rosa när det är surt!). Ska jag hälla i mer pH- eller avvakta?

Sen en till fråga... ska jag egentligen vara glad över ösregnet om jag har högt ph?  :-\

9
Övriga frågor! / Murphys lag
« skrivet: maj 14, 2013, 12:16:33:33  »
Innan vi bestämde oss så läste jag massor av byggtrådar och inlägg här. Allt verkade så smidigt.På två veckor skulle vi ha vår pool badklar! Nej, jag läste kanske inte mellan raderna men övervägande så är det positiva byggen. Och tur är väl det. Eller?

Ibland undrar jag vad vi har gett oss in i. Det vilar en förbannelse över vårt poolbygge. Den där Murphy är inte att leka med.

Det började bra. Grävaren var tilltalad. Offert kunde han inte lämna men gav mellan "tumme och pekfinger" hur mycket det skulle kunna gå på. Han skulle komma första helgen i juni och gräva. Det skulle vara klart på en vecka. Han kom i början av augusti när vår semester var slut. Lämnade efter sig en enorm grop, en hög med jord (de andra hade han kört bort) och en fet räkning, som hamnade närmare lillfingret än mellan tumme och pekfinger. Det blev visst lite dyrare än han hade trott från början.
Nåväl, vi sa upp bekantskapen med honom och fortsatte själva. Underarbetet tog sin tid, inte var det lätt att padda stenmjöl på styrolit! Det hoppade ju bara runt! Till slut var det någorlunda jämnt och kriget med plåten kunde börja. Ja här flöt det väl på rätt ok om man bortser från att vi fick ta det på helgerna och hösten kröp allt närmare. Vi började gjutningen runt poolen och där kom nästa aber. Hålet var väldigt mycket större än de rekommenderade 30 cm. Så vi köpte spånskivor och satte som ett skal runt poolen. Linern sattes i, två gånger, men alla veck gick inte få väck. En rörmokare kom och fixade rören till pumpen så att det skulle bli ordentligt gjort, men vi fick inte igång cirkulationen. Vintern kom, poolen tömdes på en del vatten och allt låg i ide.

Nu är våren här och arbetet är påbörjat igen. Gjutningen fortsätter och nu börjar vi se ljuset i den tunneln. Det var ju hur mycket arbete som helst! Så till cirkulationen. Vi tog ut en "äkta" poolkille osm tittade på det och undrade över rören. De var tydligen inte tätade som de skulle och dessutom hade fel sorts rör använts av rörkillen, som i efterhand när vi kontaktade honom erkände att han är duktigare på värmepumpar och rör i hus och inte poolrör.

En koppling gick självklart sönder mitt i alltihop och det är ingen standard utan måste beställas från poolfirman vilket tar extra dagar.

Så till återfyllningen. Det måste till en maskin för att putta ner den. Som väl är verkar det som att vi har en granne som kan hjälpa till med det! Sedan ska soldäck byggas och trädgården fixas till, för den existerar inte längre :(

Det känns som vi aldrig kommer bli klara, det händer något hela tiden :( Har allt verkligen flutit på hela tiden för er? Ibland önskar jag att vi kunde knäppa med fingrarna och ta hit någon som kan fixa klart åt oss men det fixar inte ekonomin. Budgeten har redan sprängts flera gånger om.

Nu behöver jag pepp och kanske någon dråplig historia som jag kan få skratta åt!

10
Pooltäckningar / behöver en "så länge"-lösning?
« skrivet: maj 07, 2013, 08:28:11:11  »
Idag hoppas jag och håller tummar och tår att vi får igång vattenpumpen och cirkulation på vattnet. Uppvärmningen är inte inkopplad ännu men det ska också ske snart. Sen ska man ju kunn abada. Förutsatt att man kommer i, eller åtminstone kommer ur poolen, för i kommer man ju alltid   O0

Vi håller på att gjuta runt om och har inte fyllt igen allt än. Det kommer ta sin tid. Vad kan jag ha så länge som täcker poolen? Det poolskydd vi har, med stroppar, går ju inte fästa innan soldäcket är lagt och det ligger längre fram i tiden. Men för att spara värmen i vattnet och skydda från skräp och löv vill jag gärna täcka med något. Finns det nåt som man kan ha som flyter på?

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag