CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Milo14

Sidor: [1] 2 ... 7
1
Vatten och kemi / SV: Stickor till eXact iDip sökes
« skrivet: juli 01, 2019, 14:53:38:38  »
Uppdatering, paketet med stickor på burk kom efter fyra dagar från England. Fraktfritt. Perfekt, rekommenderar detta företag Simplex Health!

Mvh
Micke

2
Vatten och kemi / SV: "Veckoklor"
« skrivet: juli 01, 2019, 14:51:57:57  »
Hej Robert,
jag märker tydligt att veckoklorpucken går åt snabbare ju varmare vi har det i vattnet. Nu har vi 31 grader och det kan nog ta 2-3 dagar för en puck att lösas upp. Detta har jag korrigerat med att klippa av hörnen på plastpåsen runt pucken och sänka ned hela påsen med klorpuck i skimmern.

Mvh
Micke

3
Vatten och kemi / SV: Stickor till eXact iDip sökes
« skrivet: juni 19, 2019, 10:41:56:56  »
Twoflower,
stort tack för ditt tips. Det var precis ett sådant företag jag sökte. Gjorde precis en beställning och frakten var inkluderad. Hoppas nu att allt funkar.

Ha en skön sommar allihopa!

Micke

4
Vatten och kemi / Stickor till eXact iDip sökes
« skrivet: juni 18, 2019, 14:30:34:34  »
Hej allihopa,
jag har en eXact iDip för att mäta olika vattenvärden i min utomhuspool och är mkt nöjd med den. Köpte den hos www.spaprylar.se men nu verkar företaget ha slagit igen verksamheten? Åtminstone ligger hemsidan nere och ingen signal på deras tidigare nummer. Verkar vara de enda som säljer stickor till mätaren i Sverige för mätning av poolvatten. Det finns att att köpa på nätet från USA och Storbritannien men då blir frakten ca 500kr. Lite segt då själva stickorna skulle kosta mig 400 kr och frakten alltså mer än dubbelt. 

Någon som vet om det går att köpa mätstickor till iDipen på ett smidigare sätt?

Mvh
Micke

5
Vatten och kemi / SV: Mätutrustning
« skrivet: juni 18, 2019, 00:00:36:36  »
Mogge,
jag har också en eXact iDip och är mkt nöjd med den. Köpte den hos www.spaprylar.se men nu verkar företaget ha slagit igen verksamheten? Åtminstone ligger hemsidan nere och ingen signal på deras tidigare nummer. Segt, då det företaget verkar vara de enda som säljer stickor till mätaren i Sverige. Finns att köpa på nätet från USA men då blir frakten ca 500kr.

Någon som vet om det går att köpa mätstickor till iDipen på ett smidigare sätt?

Mvh
Micke

6
Vatten och kemi / SV: Enkel poolrobot som gör sitt jobb
« skrivet: juni 10, 2018, 09:41:31:31  »
Hej, förra säsongen investerade jag i en "Pulit advance 3" från Astralpool. Det är väl inte den enklaste och billiga roboten på marknaden men klättrar inte på väggarna och går inte att styra med någon app. Den dammsuger botten på 1,5 timmar (vi har en 8x4 glasfiberpool). Den gör helt enkelt sitt jobb på ett klart tillfredsställande sätt. Enkelt att rengöra de två filtren, bara att skölja av i vattenslangen. Jag är extremt nöjd med att numera slippa krångla med en dammsugarslang som ska kopplas till skimmern!

Mikael

7
Vatten och kemi / SV: Exact iDip/spa EZ?
« skrivet: maj 21, 2018, 22:45:37:37  »
Hej,
med risk för att tråden har blivit gammal vill jag bara berätta att jag kört eXact iDip i två säsonger och är ytterst nöjd med den. Jag tycker att  värdena överensstämmer perfekt med min erfarenhet kring hur mycket klor jag behöver lägga i med hänsyn taget till hur ofta och många barn vi har i poolen. 

Enda nackdelen som jag ser det är den relativt korta hållbarhetstiden på mätstickorna, nya får köpas varje år för att man ska vara säker på resultaten.

Jag skulle köpa en iDip igen om jag hade haft valet.

/Micke

8
Markpooler. / SV: Rostfläckar i PP-pool
« skrivet: maj 09, 2018, 23:52:19:19  »
Askorbinsyra ska enligt flera inlägg på detta forum hjälpa. Du kan testa med att köpa såna påsar på ICA. Lägg pulvret i en strumpa och gnid på fläcken. Förhoppningsvis försvinner fläcken och du slipper tömma poolen. Lycka till!

Micke

9
Säljes / Defekt poolvärmepump säljes
« skrivet: januari 07, 2018, 10:43:21:21  »
Hej, jag har lagt nedanstående annons på Blocket och kom på att det finns många dedikerade poolare på detta fina forum. Kanske någon som kan laga till eller ha som reservdelsmaskin? Pumpen finns i Helsingborgstrakten.

"Defekt poolvärmepump Brilix XP100 säljes. Pumpen har använts i tre säsonger och sett till att vår glasfiberpool med måtten 8x4x1,5m har hållit 30-31 grader från 1 maj till mitten på september. De två första säsongerna funkade den perfekt. Denna sista sommar har jordfelsbrytaren som är kopplad till pumpen slagit ut fem gånger, oklart varför. Felet är detekterat till pumpen. När man väl kör igång pumpen igen, funkar den perfekt.

Så om du vill bada i 30-gradigt vatten i sommar och står ut med att kolla att den är igång en gång i veckan, välkommen att fynda! Nypris ca 12000kr."
Mikael

https://www.blocket.se/vi/77317769.htm

10
Uppvärmning / SV: Bättre uppvärmning vid dåligt väder
« skrivet: juni 11, 2017, 22:21:14:14  »
Jag hade också tänkt att det borde gå att "återanvända" den varma luften från pumphuset till värmepumpen, tills jag hörde av en säljare av värmepumpar att en vp i drift förbrukar ca 10m3 luft i minuten...Så pumphuset kommer att bli soptomt på värme på nolltid...

Med vänlig hälsning,
Mikael

Sidor: [1] 2 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag