CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Säkring går  (läst 10197 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #10 skrivet: juli 12, 2017, 11:32:54:54 »
Uppdatering:

Vi tog ut en firma som tittade på pumpen vilket kostade 2000kr. De konstaterade att det var kompressorn som var felet.

I samspråk med försäkringsbolaget skickade vi den skaderapporten till Outl1. Svaret från Outl1 var att eftersom vi haft produkten mer än 6 månader och att vi inte kan bevisa att kompressorn var felaktig ursprungligen så kommer de inte hjälpa till.

Stor mening att skriva på deras hemsida att de har 7 års kompressorgaranti när det ändå inte hjälper att man bevisar att kompressorn är trasig. Hur ska man kunna bevisa efter tex 6 år och 11 månader att felet var ursprungligt?

Poolgiganten

Poolvärme

  • Gäst
Poolvärme
SV: Säkring går
« Svar #11 skrivet: juli 12, 2017, 14:15:53:53 »
Är det garanti så är det dom skojarna som ska bevisa att det inte är ett ursprungligt fel,  och att det är på grund av kundens felaktiga handhavande, elanslutning eller annan yttre påverkan som är felet.

Tala om för försäkringsbolaget hur det ligger till, försäkringsbolag har resurser att dra detta vidare så det svider ordentligt om dom inte följer sina egna utlovade löften vid försäljning.

Förstår inte varför kunder generellt inte verkar googla efter omdömen när man köper så pass yra saker via näthandlare.

Skojare klarar sig länge för att dom flesta kunder inte orkar/har tid att få rätt och stoppar huvet i sanden och köper nytt.

Hoppas inte Richard tar bort företagsnamnet då det högst troligen varit fler som hamnat i samma sits som ni och kanske kan forumet "rädda" några från att göra ett dåligt köp.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #12 skrivet: juli 12, 2017, 18:31:04:04 »
Försäkringsbolaget kommer ersätta vad pumpen kostade minus självrisken så nu blir det till att leta en ny pump.

Har ni några tips på pumpar som inte Outl1 säljer så vore jag tacksam. Poolen är en ovanmark pool på 43kvm.

Utloggad TommyC

SV: Säkring går
« Svar #13 skrivet: juli 12, 2017, 19:26:21:21 »
Vi som hoppas att man får vad man betalar för har köpt Gullberg & Jansson. Vill man betala mindre så kanske Brilix kan vara ett alternativ.  <dontkn>
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad nyburjare

SV: Säkring går
« Svar #14 skrivet: juli 12, 2017, 19:32:22:22 »
Haft en Gullberg i snart 23 år, funkar perfekt fortfarande, efter byte av gummidämpare under kompressorn, dom var så utslitna att den kom emot plåten och gav ljud, nu går den igen, som ny... jag tror inte Brilix hade stått där i drift år 2040 om jag köpt en sådan idag ... det är ofta ( inte alltid!) dyrt att köpa billigt

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #15 skrivet: juli 12, 2017, 20:28:23:23 »
Försäkringsbolaget rekommenderar folkpool eftersom bolaget som felsöker vår pump även reparerar deras pumpar.

Skulle ni som ha koll tro att någon av deras pumpar skulle fungera? Om inte så kikar jag närmre på GJ pumparna.

Utloggad Erica

SV: Säkring går
« Svar #16 skrivet: juli 12, 2017, 20:29:08:08 »
Ofta är det väl ett samband mellan pris och kvalitet, men man råkar allt oftare ut för överraskningar, åt båda hållen. Vi har själva råkat på båda delarna - typ att vi köpte en verklig kvalitetsmaskin och efter ett par år fanns det ändå inga reservdelar - eller att ett budgetmärke visade sig hålla mycket bättre än vad man vågat hoppas på. Tyvärr är väl verklig genuin kvalitet en bristvara numera. Men kvalitet handlar ju inte bara om hur länge apparaten håller. Köper man en kvalitetsprodukt förväntar man sig att t.ex. slippa irriterande skrammel och vibrationer och man förväntar sig god service och att reservdelar finns att få när det behövs göras någon service eller reparation. Gäller det mera komplicerade saker så skall man kunna få vettig support och inte bara hänvisas till någon datoröversatt minimal instruktionsfolder.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Säkring går
« Svar #17 skrivet: juli 13, 2017, 14:42:17:17 »
Hmm....

Enligt reparatören sitter det en kompressor i värmepumpen som heter Copeland Scroll Modell ZW28KWF-PFZ-58E. Enligt hemsidan och kvittot vi fått så ska det vara en Panasonic kompressor.

Vi lär nog to detta via ARN nu.

Håll er undan från Outl1!

Poolvärme

  • Gäst
Poolvärme
SV: Säkring går
« Svar #18 skrivet: juli 13, 2017, 15:32:31:31 »
Ja det är ett väldans påpekande att det är en Panasonic kompressor och att det skulle vara en stor anledning att man väljer just deras modell  O0

Nu är Copeland en stor drake bland kompressortillverkarna men dom verkar ha noll koll på vad dom säljer och hur man behandlar garantier!!!

Dock så är det inte bara märket som bör vara av erkänt bra tillverkare utan resten ska vara rätt dimensionerat ihop med kompressorns förutsättningar för att få ut bra effekt/effektivitet.

Utloggad Emilia

SV: Säkring går
« Svar #19 skrivet: juli 30, 2017, 10:05:26:26 »
På vår kompressor finns iaf en namnskylt som anger att det är en panasonic, var det lika på er? Tänker eftersom er tekniker uppdagade att det var fel kompressor kanske de har falskskyltat en billigare kompressor och satt i.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag