Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - tobbe

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / Börjar cellen i saltgeneratorn ta slut?
« skrivet: juli 12, 2011, 17:05:50:50  »
Är inne på 5:e säsongen för min Saltgenerator 12 från Folkpool: http://order.folkpool.se/web_doc/poolinstruktioner/del-5-poolvard-och-kemi/5-3-1_sg12.pdf
Nu är det nästan 27 grader i poolen jag har skruvat upp den till ca: 60%. Pump och saltgenerator går alltid dygnet runt.

Har funkat klockrent under åren och jag har aldrig behövs göra något åt vattnet, utan bara knäppa på maskinen på våren och slå av på hösten, men idag började larmet tjuta och tänkbara orsaker är: Kalk mellan elektroderna eller att cellen börjar ta slut.
Är det någon som vet om det går att se om cellen är på väg att ta slut?

2
Uppvärmning / Solfångare
« skrivet: april 24, 2011, 11:44:12:12  »
Jag sparkade igång poolen nu i påsk, men tycker att det går för långsamt med uppvärmningen (+0,2 grader på ett dygn trots strålande sol och solfolie). Tänkte låta värmepumpen vila ett tag till för att den inte ska behöva gå dygnet runt och låta solen göra jobbet.

Är det någon som har testa detta paket?
http://www.jula.se/solfangare-pooluppvarmningspaket-137475

Har inte så bra koll på soluppvärmning, men jag tycket att cirkulationen borde försämras avsevärt. Behöver man installera en extra cirkulationspump?

3
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Småsprickor i ny gjutning
« skrivet: juli 03, 2007, 19:27:39:39  »
Hej
Idag gjorde jag en gjutning (3cm hög med armeringsnät i) för avjämning som jag sedan ska limma en stensarg på runt poolen.
Tyckte att jag var snabb med att vattna betongen, men det hann ändå bli några småsprickor på en del ställen eftersom solen låg på när jobbet gjordes.
Är det någon som vet hur detta påverkar hållfastigeten? Funkar det ändå att limma sargen med tvåkomponentslim på utan att laga sprickorna?

4
Markpooler. / Läckage eller avdunstning
« skrivet: juni 08, 2007, 19:04:05:05  »
Jag vet att det redan skrivits många inlägg om avdunstning/läckage, men jag har inte lyckats lösa varför vattennivån sjunker (ca: 1cm per dag).
Jag hade en läcksökare på plats i våras som konstaterade att det läckte i marken vid ena inloppet. Jag plockade bort en del av stenläggningen och grävde upp, startade pumpen, men det var snustorrt..
Fyllde igen och hoppades att det "lagat sig själv". Men det fortsätter att sjunka. Jag var då 100 på att det måste läcka på den andra sidan. Rev bort markstenen och grävde upp där med, men det kom inte en droppe där heller... Jag har inga fler koppligar i marken.
Någon som har några tips? Nu har det iof. varit extremt varmt ute, men är det normalt att nivån sjunker drygt 1cm per dag?

/T

5
Pooltäckningar / Användning av poolskydd och solfolie
« skrivet: maj 28, 2007, 11:19:42:42  »
Jag funderar på att komplettera med solfolie för att avlasta värmepumpen och snabba på uppvärmningen. Sedan är det ju det där med säkerheten om det finns småbarn i närheten.
Hur gör ni andra som har poolskydd? Kör ni också med solfolie under vama dagar och lägger på skyddet på kvällen? Verkar ju lite meckigt...

/T

6
Vatten och kemi / Hur mycket salt?
« skrivet: april 27, 2007, 22:21:51:51  »
Jag har tömmde poolen innan vintern för att nu byta en felaktig liner som jag fick förra året.
Ni som har saltvatten, kommer ni ihåg hu mycket salt som ska i per m2 ?
Jag har ca: 54 kubik (8x4x1.70)

7
Markpooler. / Leverantör av stensarg
« skrivet: februari 09, 2007, 18:43:58:58  »
Jag har inte kommit till skott med inköpet av stensarg, men skulle behöva beställa nu för att ligga i startgroparna när våren kommer.
Den ska helst vara lite bredare (>30cm) för att täcka betongkanten och gå ut några cm över stenläggningen runt poolen.
Någon som har några tips på leverantör?

8
Uppvärmning / Nibe Pool 10
« skrivet: augusti 25, 2006, 22:48:39:39  »
Har installerat ett kit från Nibe (Pool 10) som innehåller trevägsventil, relä och utegivare samt en termostat från Pahléns. Efter att rörmokaren kopplat in det rörmässiga kopplade jag själv in el och styrning enligt schema.
Det verkar dock som att värmepumpen inte prioriterar tappvarmvatten, utan eldar på för poolen så lägen termostaten för poolvattnet är tillslagen.
Någon i forumet som har erfarenhet av detta poolkit?

9
Pooltäckningar / Vintertäckning
« skrivet: augusti 24, 2006, 22:17:56:56  »
Det är kanske lite tidigt att börja fundera på detta, men jag tänkte vara ute i god tid....
Är det någon som vet var man får tag i plåtar att lägga över poolen till ett vettigt pris. Tycker att det är helt galna priser hos de flesta poolleverantörer. Vilken plåt-tjocklek kör ni andra med  ???

10
Byggtrådar / Min pool är äntligen klar!
« skrivet: juli 24, 2006, 19:00:21:21  »
Det var nästan ett år sedan jag satte spaden i marken, men nu är det mesta klart förutom att jag ska lägga stensarg runt pool och trappa + återställning av gräsmattor mm.
En hel del tips har jag snappat upp på detta eminenta forum.

Kolla gärna in bilder från bygget här:
http://www.tobbe.com/pool/

-Tobbe

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag