CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Omröstning

Om ni har fest vid poolen - hur gör ni ?

Alla tar med badkläder, byter om och badar
26 (47.3%)
Folk brukar hamna i vattnet med kläderna på..
3 (5.5%)
Blandat , en del byter om, en del badar med kläder
13 (23.6%)
Brukar bli nakenbad...
8 (14.5%)
Använder aldrig poolen vid fester
5 (9.1%)

Antal personer som röstat: 55

 

Författare Ämne: Poolen vid fester ?  (läst 34973 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Nora

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #20 skrivet: december 03, 2009, 23:52:42:42 »
Hej ! Nej högklackat i en pool med liner är väl kanske inte så jättesäkert, men i vårt fall har det ju gått bra. Jag hade faktiskt inte ens tänkt på att det skulle kunna vara någon risk för att göra hål i poolen - som Erica sa så är man ju inte alls så tung i vattnet som på land, men visst risken kanske finns, i vart fall om det då bara är sand bakom. Men jag skall göra ett test  ;D Vi skall ha nyårsparty runt poolen. De skorna jag kommer att ha då har rejält höga klackar och jag skall testa att ha dom på mig i poolen också, riktigt gå omkring och se om det händer något. Nyårspartyt blir sista gången vi använder poolen före ombyggnaden, så linern skall slängas ut efteråt, så eventuella hål spelar ju ingen roll. Jag får återkomma med resultatet senare :) Sedan får vi väl ett par tre poollösa månader minst innan ombyggnaderna blir klara.

Erica, det du sa om ordentlig belysning - nu när vi bygger om poolen skall vi ju öka storleken från 5 x 3 m till 7 x 3. Vi har nu en lampa, ungefär mitt i. Behöver man ha två till 7 x 3 m eller klarar en rejäl lampa det hela ?

Poolgiganten

Utloggad Fia

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #21 skrivet: december 04, 2009, 19:23:28:28 »
Jag har 7 meters pool o tycker att en lampa på 300 w räcker bra, den lyser upp rejält.
Ett tips är att sätta dimmer på den.
Det finns en pool för alla trädgårdar och plånböcker, det gäller bara att hitta rätt.

Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #22 skrivet: december 05, 2009, 17:10:52:52 »
Fia, går det verkligen att dimma poolampor med en vanlig dimmer ? Min man (som arbetar med elkraft) sa att det skulle kräva en specialdimmer för att fungera eftersom det finns en transformator emellan dimmern och lampan och vanliga dimrar klarar tydligen inte det ? Det skulle vara fint annars, för poolamporna är ju så pass starka att ljuset lyser upp hela rummet ( vi har 2 st. 300 W lampor, i poolens långsida).

Nora, jo det fungerar nog hyffsat med en lampa också men lite mörkt i ändarna på poolen får man nog räkna med, om man har den mitt på långsidan när poolen blir 7x3 m. Kanske vore bättre på kortsidan ? En så kraftig lampa som 300 W (samma som vi använder) lyser rätt långt i vattnet. Vår pool är ju 8x4 m och ljuset lyser ju rakt över de fyra metrarna - motsatta väggen blir kraftigt belyst. Jag tror nog att det skulle orka genom 7 m vatten också.

Nora, det skall bli kul att höra vad du kommer fram till vid nyårstestet !  ;D Testet blir väl inte helt vetenskapligt men det är kul med folk som vågar testa att vara lite okonventionella :) Hoppas ni får ett roligt nyårsparty. Vi kommer att ha nyårspoolparty också, men behöver inte testa bottnen, jag vet att den tål allt som kan vara aktuellt.

Utloggad Fia

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #23 skrivet: december 05, 2009, 22:35:44:44 »
Hej Erika, det finns dimmer för det. Om det är special eller ej vet jag inte, vi sa att vi ville ha det till elkillen som hjäpte oss o han fixade det.
Vi använder dimmer sena kvällar när bara maken o/eller jag badar, kan klart rekommenderas.  O0
Det finns en pool för alla trädgårdar och plånböcker, det gäller bara att hitta rätt.

Utloggad Johan.L

  • Nu pool ägare
  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Löddeköpinge
  • Antal inlägg: 354
  • Total likes: 19
  • Kön: Man
    • Visa profil
    • http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4928.0
SV: Poolen vid fester ?
« Svar #24 skrivet: december 06, 2009, 12:27:21:21 »
Efter att ha läst Fias inlägg och som nybliven pool ägare och elektriker har jag givetvis köpt en dimmer till min poolbelysning.
Men som man säger  "Skomakarens barn har dom sämsta skorna" har jag givet vis inte fixat elen till poolen!!!  <hmm>
-Det är rätt det fungerar inte med en vanlig dimmer från tex. IKEA.

Till en 300W lampa med tillhörande konventionell transformator skall man ha tex. en
Eljo Universal dimmer 450W/VA E-nr 1901673
Ca pris 1100 kr inkl moms

Och till 2 st 300W lampor med tillhörande konventionella transfomatorer skall man ha tex.en
Eljo tyristor dimmer 1000 VA E-nr 1901635
Ca pris 2000 kr inkl moms

OBS detta gäller om man har 300w lampor med konventionella transfomatorer (Då är transformatorn stor och tung)är det en elektronisk transformator (liten och lätt) eller man har diodljus i poolen så fungerar inte dessa dimmers



PP pool 4x8 med 2 poollampor , Klasik B pooltak från Living Quality och en värmepump från Gullberg & Jansson

Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #25 skrivet: december 07, 2009, 01:17:54:54 »
Fia - det låter som en mysig grej att ha för vissa tillfällen  O0 Jag får fråga min man när han kommer hem (är på en affärsresa f.n.) om vad han tror. Det kan nog göra lite av "candlelight" stämning i stället för de starka lamporna på full effekt.

Johan - tack för infon - skall vidarebeodra det till min man. Det stämde ju tydligen som han sa att en vanlig billig standarddimmer inte klarade av det, men vi har vanlig transformator till lamporna, stor och tung. Ja det är inte en till varje utan en som ger ström till båda två. Den var så tung så jag fick hjälpa min man lite när vi skulle ha den på plats.

Så du är elektriker men har inte kopplat din egen pool :)  Vi har en bekant som är precis tvärt om - han kan mycket lite om el men har ändå kopplat sin pool själv... Inte att rekommendera precis. Bl.a. hade han ingen jordfelsbrytare, eftersom han sa att "sådana löser bara ut hela tiden" (min man sa att OM den löser ut hela tiden så tyder det snarare på att installationen är livsfarlig !), och han var stolt över att ha hittat en poolampa utomlands - den är på 300 W som våra fast utan transformator, den går på 220 V vilket tydligen används i vissa länder. Fiffigt tyckte han för han slapp skaffa en dyr transformator. Men efter att min man talat lite med honom om risker m.m. och erbjudit sig att hjälpa honom att i varje fall sätta dit en jordfelsbrytare så gick han på den linjen. En rejäl förbättring i vart fall.

Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #26 skrivet: december 17, 2009, 01:03:02:02 »
Nora, jag höll på att skratta ihjäl mig när jag kollade på tråden här och plötsligt såg annonsen som ligger nere till höger - för en viss pooltyp, tydligen i plast. Där står "tål högklackat" som säljargument   ;D En sådan kanske vore idealisk för er om ni nu skall bygga om poolen ? Men att man skriver det som argument för sin egen modell tyder väl på att alla pooler inte klara detta...

Utloggad Eone

  • Eone
  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Uppsala
  • Antal inlägg: 883
  • Total likes: 6
  • Kön: Man
  • de ska va gött å leva...
    • Visa profil
SV: Poolen vid fester ?
« Svar #27 skrivet: december 19, 2009, 20:00:17:17 »

Lätt Anna Anka-varning på denna sträng eller...?

När hördes senast "min man är på affärsresa"...
typ?

 ;D
6x4 meter markpool från Lagunpool 2004.
VP Pahléns 35:a. 2x300W belysning.
300 000 kr limmat, lappat och klart.

Utloggad Nora

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #28 skrivet: december 23, 2009, 02:34:07:07 »
Hej Erica - tack för tipset. Men jag tittade på den annonsen och det verkar vara en helplastmodell, alltså inte någon speciellt stark liner eller så. Men stark och kraftig verkar den ju att vara. De talade om en tjocklek på 8 mm vilket ju är supertjockt jämfört med en liner. Hur som, våran liner verkar läcka nu igen så jag får bara hoppas att inte läckan blir alltför stor innan nyår. Vi kan inte se någon skada på den men vattennivån sjunker cirka en centimeter per dag just nu :( Så mycket kan det väl inte avdunsta, det har det i vart fall inte gjort förut.

Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #29 skrivet: december 24, 2009, 10:30:44:44 »
Nora - om ni tappar 1 cm per dygn trots att ni täcker poolen som jag antar att ni gör så måste ni ha fått en läcka. Det avdunstar ju nästan ingenting om man täcker poolen mellan baden. Våran pool sjunker ju inte 1 cm ens på en månad trots att vi har den ganska varm. Vad tråkigt att det läcker, men om ni nu snart skall kasta ut linern och bygga om så är det kanske inte lönt att leta efter läckan.

Eone - Anna Anka ??? Nej det är rakt INTE min stil...är varken kändis eller lever i lyx. Men om du menar att jag inte tillhör Lunarstormsgenerationen utan hunnit upp till 40+  (bäst före datum ??) så stämmer det ju. Min man reser rätt mycket men eftersom vi har fem barn och jag dessutom har ett jobb att sköta så blir det inte så ofta som jag kan hänga med. Någon gång reser vi alla tillsammans men det blir lite omständigt och rätt dyrt med så många.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag