VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Pooljohnny

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / SV: Då börjas det..
« skrivet: januari 16, 2008, 18:17:04:04  »
Ojdå :-\

Så det kan gå när man arbetar med trä. Har du kunnat fortsätta ditt arbete eller har det försenat hela bygget? Hur gjorde du med reklamationen, direkt till folkpool eller återförsäljaren?
Folkpool reklamerar nog din regel men det kan ju alltid bli en fråga hurvida den gick av :( Dock är ju bilden ett solklart bevis för dig... ;)

2
Markpooler. / SV: isolering
« skrivet: januari 08, 2008, 16:32:22:22  »

Hej!

När det gäller isolering av pooler gör man ju detta för att bespara den värme man tillför till den i god tro att man sparar pengar. Dock försvinner 80% av den värme rakt upp ur vattnet i din pool och ungefär endast en femtedel går att spara in i form av utav markisolering.

Iofs om man värmer poolen med en elpatron vilket väldigt få gör idag kan man ju käna en slant på längre sikt men de flesta idag värmer pooler med betydligt energibesparnade värmare, ex växlare eller luft/vattenpump.

Om ni ändå väljer att isolera gör då detta med "riktig" markisolering, speciellt om det är en trästomme. Med riktig är det endast isodrän och pordrän som gäller.
Denna kostar dock mer än den "vanliga" isoleringen som man gör med singel.

Mitt tips är att lägga pengarna på ett bra värmebesparande överdrag som är lätt att dra av och på istället.

lycka till O0

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag