Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tompa123

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Röda små larver/maskar i poolen
« skrivet: juli 18, 2020, 16:37:16:16  »
Ingen aning. Är de alltså i poolen? Lever de? Kloret borde väl ha dödat dem? Kommer de från något träd? Vår granne har en ek som vissa år har massor av gröna maskar eller vad de är.

Ingen aning. Är de alltså i poolen? Lever de? Kloret borde väl ha dödat dem? Kommer de från något träd? Vår granne har en ek som vissa år har massor av gröna maskar eller vad de är.

Ja dem var i poolen och de levde. Klor har vi haft i men har chock-klorat nu. Pratade dessutom med en annan som påminde om att man måste köra klarpool, det trodde jag att man bara behövde om man hade algblomning. Dock verkar det ju som att både det och Flockmedel ska man hälla i varje vecka.
Har nu dammsugit ur precis all smuts och maskar och justera PH och hällt i medel. Får se hur det blir. PH bra men lite högt klorvärde. Ska bli bättre på att dammsuga botten mer regelbundet också.

2
Vatten och kemi / Röda små larver/maskar i poolen
« skrivet: juli 17, 2020, 03:19:48:48  »
Hej, någon som vet varför vi plötsligt fått massa små röda (och några vita) larver/maskar i poolen? Har haft poolen igång i ca 3 veckor, kört allt vad gäller kemikalier vid uppstart i ett startskott i 5 steg.
Klorhalt är bra, PH har varit bra fram till lågt idag. Vattnet är inte grumligt alls, inga gröna alger heller.
Kan man bara ta bort maskarna och fortsätta som vanligt? Är dem skadliga för människor? Vad är det för larver?
Tacksam för hjälp!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag