CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Eee

Sidor: 1 ... 3 [4] 5 ... 7
31
Byggtrådar / SV: Tjällden pool 6,5 x 4m
« skrivet: september 23, 2020, 11:28:16:16  »
Olada, blev en Brilix Elegance 70 380V, är på 2,2kw och fungerar mycket över våra förväntningar.

32
Ovanmarkspooler / SV: Hur tömmer man lättast en stålväggspool?
« skrivet: september 23, 2020, 11:20:38:38  »
Jag läste ett tips tidigare år, det var att använda dammsugarslangen och hålla den i botten och sätta filtret på backspolning. Funkade fint för mig. Poolpumpen pumpar på ganska bra.

33
Byggtrådar / SV: Tjällden pool 6,5 x 4m
« skrivet: augusti 18, 2020, 04:55:23:23  »
En liten uppdatering nu när en större del av säsongen passerat. Den första med värme och färdig altan runt hela poolen. Staketet mot grannen med klättrande murgröna börjar med bli grönt.

Kör poolpumpen 24/7 och bergvärmen är inställd på 30 grader och har varit det sedan vi startade upp i april. Veckopuckar.

Sammanfattningen såhär långt är att det mesta fungerat väldigt bra, värmen behöver man inte tänka på och man hör den inte men vattnet är alltid behagligt varmt.
Har haft ett par gånger att ena sektionen av taket, den näst sista "hoppat" ur när man öppnat det. Hänt när man fått lite hjälp av något ivrigt barn som puttat hårt på sidan utan skena.
Efter justering av låsbygeln eller vad man ska kalla den så har det inte hänt igen.

Poolroboten skulle vi inte klara oss utan, dock så skulle man klarat sig utan en som klättrar på väggarna.

Framtiden:
Saltklorinator - får se om budgeten tillåter det till nästa år.

Frekvensstyrning av poolpumpen (energibesparning) - lång säsong i södra sverige innan temperaturen sjunker under 10 grader och man kan vinterstänga, får väl börja med att köra på timer när man stänger av värmen.

Automatiskpåfyllning - har en egenbrunn som jag tänkte använda. Då behöver man inte fundera på kommunensregelverk.

34
SpaForum / SV: Elinstallation av spabad?
« skrivet: augusti 04, 2020, 09:18:26:26  »
Jag har ett spabad inkopplat på två faser 16A, värmare (3kw) och pump på varsin. Porslinsäkringarna som huvudsäkringarna är av klarar ganska mycket överlast under kortare perioder. Värmaren i badet går inte under så långa intervall, så¨brukar inte vara något problem, samma med en tvättmaskin, värmer bara vattnet under några minuter. Hemma har jag inte haft något problem med säkringar, 16A huvudsäkring, trots bergvärme, spabad och pool igång samtidigt.
Den kritiska punkten är om man fyller badet med kallt vatten och ska jobba upp det till 40 grader under några dagar..

35
SpaForum / SV: Liggsäte eller ej
« skrivet: juli 31, 2020, 01:12:50:50  »
Vi har ett spabad utan liggplatser, har aldrig saknat det. Utan om man vill ha en mera liggande position så lägger vi bara upp benen på sittplatserna bredvid.

36
Markpooler. / SV: Uteklinker runt thermopool
« skrivet: juni 26, 2020, 14:09:31:31  »
Hej Emelie.borglund

Jag använde en längre rostfri skruv, vill minnas att jag köpte en VVS skruv, rostfri på jula som var 50mm. Den sitter bra med röd plugg, 5,5mm hål.
Sen så är det svårt att hitta bra korta självborrande skruv till snapin listen men då kan man förborra och använda en vanlig rostfri skruv. Hoppas det hjälpt lite. Blir ganska bra drag i plåten från linern så man vill att den ska sitta ordentligt. Jag har träsarg men fyllde mellanrummet vid listen med cement.

37
Pooltäckningar / SV: Varför bara glasklart och Antracitprofiler?
« skrivet: juni 24, 2020, 13:59:38:38  »
Jag ger mig in i leken.

Vi beställde förra året ett tak till våran pool och då fokuserade vi mest på att få det att smälta in i omgivningen. Zink/silver färgade plåtarbete på huset avgjord. Så vi beställde silverfärgade profiler, Aluwhite om jag kommer ihåg rätt, sen blev det klar plast för att det inte fanns något annat att välja. Men upplever inte att det är några problem med isoleringsvärdet. Klart att kanalplast isolerar bättre men stora vinsten är att få stillastående luft under. Sen är klart att jag bor i södra delen av landet men haft nätter med minus utan att tappa i temperatur i poolen.

Vi hade krav på att det skulle enbart vara skena på ena sidan och att det skulle gå tungt kan jag avfärda. Rullas otroligt lätt..

38
Markpooler. / SV: Tjälldén 9x4
« skrivet: juni 24, 2020, 13:46:15:15  »
Jag använde skruvar från bygghandeln. Kommer inte ihåg exakt storlek men det stod i beskrivningen. Dock inga självborrande utan först borra hål och sen skruva fast. Biltema, jula, byggmax eller bauhaus har ganska mycket att välja på. Om de är något längre än vad som rekomenderas till snapin listen så går de bara ner i frigoliten, dvs inget problem.

39
Byggtrådar / SV: Tjällden pool 6,5 x 4m
« skrivet: april 29, 2020, 22:22:30:30  »
Den 17 april fylldes poolen upp efter första vintern. Allt var tätt och bergvärmen fick börja jobba mot poolen för första gången. Blev installerad försent för att vara aktiv förra säsongen.
kl 12 den 17 april med 14 grader i vattnet så drogs värmen igång. Två dygn senare var det 30 grader i poolen och knappa 200kwh förbrukade enligt värmepumpens interna statistik.
Var skoj att se att det fungerade bra med värmeväxlare och värmepump. Optimalt skulle väl varit att öka hastigheten på pool pumpen men det är som sagt inte möjligt men att kunna dra ner värmepumpen till 9kw för att få ett bättre COP. Men samtidigt så är det snack om 2 dygn så tror inte att det gör så stor skillnad.

Premiärbadet blev i öppen pool och 20 grader i luften, underbart!
Sedan dess har det blivit bad under taket, 8 grader i luften men härliga 30 under taket :)

40
Markpooler. / SV: Tjällden 8x4.5 bygga själva
« skrivet: april 16, 2020, 12:25:54:54  »
Jag använde vibbfri betong till plattan, fungerade väldigt bra. Fogskummade inte några skarvar i isolering/formen till plattan då de blir ganska täta med frigolit motvarandra, inget läckage alls. Motfyllde dock lite i ytterkant med makadam så inte formen skulle ge vika, fast man inte ska behöva.

Sidor: 1 ... 3 [4] 5 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag