VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Eee

Sidor: 1 [2] 3 ... 7
11
Teknik / SV: Isaver vs industrivarvtalsregulator
« skrivet: januari 13, 2023, 16:47:16:16  »
Jag har kört med Isaver+ sista säsongen och kan säga att den fungerar hur bra som helst.
Har nog sparat i runda slängar 2000kWh.
Den fungerar fint med vanlig jordfelsbrytare och dessutom så kan man använda de digitala ingångarna i den och öka farten på pumpen när värmepumpen gör värme. Kan varmt rekomendera den. Min var betald på första säsongen.

12
Byggtrådar / SV: Tjällden pool 6,5 x 4m
« skrivet: april 27, 2022, 11:19:57:57  »
Då var poolen igång på riktigt igen.

Några modifieringar inför denna säsongen, installerade en Isaver+ för att kunna ställa ner varvtalet på pumpen för att spara energi.
Då temperaturen håller sig länge på hösten och fort går över 10grader på våren så är det inte fel att bara ha cirkulationen igång på ett minimum och ändå upprätthålla reningen.

Startade upp poolen i mars och drog igång värmen den 23 april. Då var det redan 15 grader i vattnet.
Bergvärmen fick jobba hårt ett och ett halvt dygn men nu är det bar temperatur med.

Fick då testat att min lösning på styrning av Isavern funkade som planerat.
Satte en termostat på returen mot bergvärmen efter värmeväxlaren så när det går över 35 grader varvar poolpumpen upp till max.
Detta för att upprätthålla tillräckligt flöde över värmeväxlaren.

Ännu inget hittat som läcker eller är trasigt, håller tummarna på att det fortsätter så. Var första året som jag lämnade poolen full med vatten.

13
Ovanmarkspooler / SV: Liner i trappa under vinterstängning
« skrivet: november 16, 2021, 04:15:03:03  »
Jag har tidigare sänkt nivån till under jetswimen. Då har jag fått problem med att linern hasat ner lite i trappan. Så ska man tömma bör man ha vikter i trappen. Jag har dock i år pluggat jetswimen och kommer nivån i poolen vara oförändrad för att undvika problem.

14
Uppvärmning / SV: Pool till Nibe 2120-12 kW
« skrivet: september 17, 2021, 11:22:14:14  »
Ja i en lösning med husetsvärmepump så är det viktigt att ha en stor värmeväxlare.
Jag har en Elecro G2 Titan 122kW, det är den största modellen som folkpool säljer, men köpte den från storbritannien och fick betala ungefär hälften av priset mot folkpool.

15
Uppvärmning / SV: Pool till Nibe 2120-12 kW
« skrivet: september 11, 2021, 12:29:47:47  »
Missade i första inlägget att det var en luft/vatten du har.
Tror snarare att din Nibe är bättre på att göra varmt i poolen när du har kallare ute temperaturer än vad en pool vatten/luft vp klarar.

Har dock inte sett effektkurvan på din maskin vid olika ute temperaturer, men när man verklgen behöver värme till poolen så är det oftast de dagarna när det är kyligare i slutet och i början av säsongen. Det är att öka temperaturen som är tungt, mycket energi går åt för att höja en grad.

Jag skulle använda den pumpen du har framför att skaffa en separat. Det som skulle få mig att skaffa en separat är om befintliga utedelen står på ett sådant ställe att den kommer störa.

Med tak och välisolerad pool så kommer du komma väldigt långt med den du har. Om den inte kommer orka hålla värmen så är säsongen nog ändå över då.. Men det ska nog vara sent i september isåfall.

16
Uppvärmning / SV: Pool till Nibe 2120-12 kW
« skrivet: september 10, 2021, 09:40:34:34  »
Hej,

Jag har en IVT på 12kW som jag värmer min pool med.
Dock är min pool på ca 33m3 men med tak och thermopool så har man bra isolering.
Är aldrig i närheten av vad värmepumpen klarar som max. Fördelen med en bergvärmepump är att den ger 12kW oavsett ute temperatur och inga avfrostningar till skillnad från Luftvärmepumparna.

Kör 30 grader i poolen från april till slutet på september. Viktigast är att borhålet är berärknat på att ha uttag för pool på sommarn.

17
Uppvärmning / SV: Vattenflöde
« skrivet: maj 26, 2021, 04:39:35:35  »
Du bör installera en bypass för att kunna justera flödet över värmepumpen så du får korrekt temperatur diff 1-2 grader. Det är omöjligt att justera utan bypass. Finns inga måsten men värmepumpen vill på sitt effektivaste framräknade värde ha 1800l/h

18
Markpooler. / SV: Backspola i teknikrum
« skrivet: maj 12, 2021, 00:20:12:12  »
Hej!
Jag har teknikrummet i källaren och backspolar genom ett rör som går ut genom väggen i takhöjd, och sedan vidare till en dagvattenledning och stenkista. Fungerar fint för mig, bara röret kan svälja mängden vatten så ska det inte vara något problem.

19
Byggtrådar / SV: Tjällden pool 6,5 x 4m
« skrivet: maj 06, 2021, 16:33:35:35  »
Den 15 april blev det uppstart av cirkulationen. Lite sent för det hade börjat växa i poolen men då jag hade plan på att ordna några veck i linern i trappan så gjorde det inget för allt vatten blev skiftat innan.

Fyllde med egen brunn som är mangan och järn rikt vatten men tack vare tips från Roger att använda super flock så var det klart och fint på under en vecka.

Kalla nätter och dagar lockade inte till bad men drog upp värmen till 25 grader (29april) så man kunde montera lamporna utan att frysa..

Så nu är poolsäsongen igång!

20
Övriga frågor! / SV: poolrobot vilken ska jag välja
« skrivet: april 05, 2021, 08:43:43:43  »
jag har en E20 och är nöjd med den. Har ingen annan att jämföra med men den gör sitt jobb. Den åker fint upp på väggarna och borstar. Den klarar inte av trappan men är på botten som smutsen hamnar och där gör den sitt jobb. Tycker den var i en bra balans i pris och funktioner.

Sidor: 1 [2] 3 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag