CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TMC

Sidor: [1] 2 3
1
Teknik / SV: Dolphin Zenit 10 som börjar "missa"
« skrivet: maj 22, 2023, 14:29:54:54  »
Jag tänker att det är någonting med när roboten vill svänga som bråkar med mig. Ställer jag den helt rakt mot ena långsidan går den spikrakt fram och tillbaka (nästan) mellan de parallella långsidorna. När den till slut kommer till 45 graders hörnet går den upp på den väggen och sedan rakt bakåt i samma vinkel mot långsidan. När den når långsidan går den upp på långsidan och ner och har då hamnat rakt igen och börjar om att gå fram och tillbaka mellan långsidorna.

Provar jag att sänka ner roboten på någon av gavelsidorna där jag har mina 45 graders hörn (2+2) går den likadant; den går rakt ut från en av de sidoväggarna och träffar långsidan. Går upp på långsidan och ner igen och har då riktat sig rakt för att fortsätta gå parallellt fram och tillbaka mellan långsidorna. Det är väldigt sällen den "svänger" själv.

Så frågan är vad i mekaniken som gör att den svänger - eller ifall det är ett rent mjukvarumässigt fel jag fått - kan man göra någon form av mjukvarureset kanske?

//TMC

2
Teknik / SV: Dolphin Zenit 10 som börjar "missa"
« skrivet: maj 22, 2023, 11:56:06:06  »
Robot pool cleaner is moving in circles or does not reach
all pool areas
Check for foreign objects in moving parts
Make sure filter elements are clean and that the filter doors
are closed
Make sure that there is enough cable laid out to cover the
whole pool
Before using the robot pool cleaner at the beginning of the season you should brush any algae from the floor and walls
of the pool

från manualen !

Ja, precis - så i mitt fall när det inte finns något att rengöra och den inte har problem med sträckt kabel hjälper inte manualen mig. Därför funderar jag på hur man ser slitage på hjul och rullar och vilka detaljer på dessa som gör vad?

//TMC

3
Teknik / SV: Dolphin Zenit 10 som börjar "missa"
« skrivet: maj 22, 2023, 11:30:19:19  »
Jag kan inte heller tänka mig något annat än att den stoppas av något , kanske har du tillräcklig kabel men just när den drar till samma hörn kanske kabeln blir trög att dra , ligger emot något på land eller får en böj som gör motstånd, då vänder roboten där

Jag har provat att sätta ner den i hörnet och då kör den därifrån tills den hittar en vägg, sedan går den parallellt mellan den väggen och motstående vägg. Så ifall den har hela kabeln i vattnet "med sig" eller inte spelar ingen roll. Jag har även provat att lägga hela kabeln på tralldäcket i en "hög" för att se hur den orkar att själv dra med sig kabeln när den behöver sträcka ut och det gör den med lätthet.

Blir inte klok på det.

//TMC

4
Teknik / Dolphin Zenit 10 som börjar "missa"
« skrivet: maj 22, 2023, 10:45:45:45  »
Hej,

Jag har en Dolphin Zenit 10 som fungerat helt perfekt och fläckfritt i en rad år. Går sitt program, helt ren pool och jag tar upp och sköljer filtren.

Nu denna säsongsöppning noterade jag att den började med att missa ungefär 1,5 kvm av ytan i ett av poolens hörn (åttakantig)!

Nåja, jag körde en vända till (3 timmar) men vad förvånad jag blev när det var exakt samma yta den missade även denna gång.

Det finns mig veterligen ingen logik i maskinen, den kör random i sin körcykel så den vet inte var den är eller var den varit. Då borde inte samma yta missas gång på gång?

Två vändor 3+3 timmar till blev det igår - gissa vad som missades? Jodå, samma yta! Resten är nu ruskigt ren...

Sökningar på nätet tipsar om att man har haft i för lite av kabeln men jag har hela kabeln i, tipsas även om att saker har fastnat i impeller eller att maskinen är dåligt rengjord. Så inte fallet.

Det jag noterat när jag står och tittar är att den ganska snabbt hittar en vägg, går upp på högtant (ingen klättrande modell) och går sedan spikrakt mot motstående vägg igen. Den vrider sig lite ibland, men när den kommer diagonalt mot en långsida slutar det ju med att den ställer sig "rakt" igen när den kommer från stående position. Den går alltså mest parallellt från långsida mot långsida. Inte ofta den går i vinkel.

Hur undersöker man vad som kan vara fel med drivningen - jag har inte bytt några delar på dessa år?

/TMC

5
Vatten och kemi / Byte av saltklorinator, erfarenheter uppskattas!
« skrivet: augusti 10, 2022, 08:03:00:00  »
Hej,

Jag har med mycket god erfarenhet kört "Saltklorinator  SK12" från Balnéo i tolv år - men nu är cellen slut och tillverkaren upphört. Det går helt enkelt inte att få fram en ny cell längre.

Vad har ni för tips om saltklorinator ni själva är nöjda med? Det finns ju en uppsjö och jag söker inte en modell som justerar några andra värden samt att mitt behov är till en ganska liten pool (27 m3).

Jag kör med cirkulation dygnet runt men jag fick till mig att en saltklorinators cell påverkas av cirkulationen i tid och inte av klorproduktionen i vikt, kör ni själva med avstängd cirkulation/värme/klorproduktion nattetid eller hur gör ni?

Mvh

TMC

6
Ovanmarkspooler / SV: Vattentemp för saltgenerator?
« skrivet: maj 01, 2015, 16:27:08:08  »
Hej!

Jag har för mig att vattentemperaturen skall vara över 18 grader innan man slår på saltgeneratorn - jag brukar värma till 20 grader för att vara på säkra sidan.

Med vänlig hälsning,

TMC

7
Ett exempel på cypress som jag planterat nära ena trädäcket:


Verkligen snygg; är detta någonting du under mycket lång tid själv åstadkommit från vanlig planta eller finns motsvarande att köpa och framförallt; går detta att få att överleva även för oss som måste ha växter i kruka?

Mvh

TMC

8
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Växter kring poolen
« skrivet: mars 21, 2011, 19:08:41:41  »
Hej,

Flytta gärna tråden ifall jag har skrivit i fel forumdel!

Fråga;

Var hittar man rätt typ av växter som blir både rejäla, exotiska och tål den miljö vi i Sverige (zon 1 blåsigt i vårt fall) har kring våra pooler?

Självklart skulle vi vilja ha "palmer" och det finns ju säkert sorter som sommartid tål att stå i vårt klimat, men vi bor blåsigt och det är bättre att välja rätt än att hoppas att någonting som inte trivs visserligen överlever men med fult resultat till följd.

Vad har ni kring era pooler i krukor, vad har ni för erfarenheter och råd att ge?

Mvh

TMC

9
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Vanliga solsängar???
« skrivet: mars 21, 2011, 19:04:49:49  »
Hej!

Tack för tipsen!

Vi har nu hittat flera bra alternativ på Jysk och det hade vi inte gjort om det inte var för er!

Mvh

TMC

10
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Vanliga solsängar???
« skrivet: mars 19, 2011, 13:20:16:16  »
Hej

Vi har letat men hittar inga "normala" solsängar i plast med hjul i huvudänden som det kryllar av på varenda charterhotell!!

Överallt är det konstrotting eller solstolar som man inte kan fälla helt om man vill sola ryggen eller ligga på magen och läsa. Launchmöbler har vi på annat ställe men vi vill ha enkla solsängar, gärna stapelbara och som är lätta att dra runt kring poolen. Någon tusing styck eller två är ok men inte 5995:- när man nu skall ha en till varje familjemedlem och några till gäster...

Var hittar man detta?

TMC

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag