VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Swefredrik

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Amazon rea på poolrobotar
« skrivet: april 10, 2020, 10:30:08:08  »
Såg precis att några säljare på amazon har ordentlig rea på poolrobotar, om någon är intresserad:


https://www.amazon.de/-/en/dp/B06W5XTVMN/ref=sr_1_9?dchild=1&keywords=Maytronics+e25&qid=1586507205&sr=8-9

Jag beställde precis en efter att kollat runt länge E20 . E30 blir överdimensionerad för oss men förhoppningsvis värd pengarna.

2
Markpooler. / Granitsarg grafit
« skrivet: maj 26, 2019, 19:47:51:51  »
Hej,
Jag var helt inställd på att köpa granitsarg från st Eriks, men precis när beställningen lades tog den slut. Ny leverans verkar dröja 12-16 veckor :'(. Någon som har tipps på annan leverantör för sten 250 bred 35-50 mm tjock.

3
Vatten och kemi / Dåligt sug i skimmer, lågt tryck över filter.
« skrivet: juli 28, 2018, 22:20:14:14  »
Hej, nystartad pool sedan en vecka. Jag försökte dammsuga ikväll men det är inget sug i slangen alls, tänkte att om jag fyller på med lite ledtrådar nedan så kanske någon vänlig själ kan råda eller peka i rätt riktning?

Vi har 63 mm PEM slang från 2xskimmers , som går över i 50 PEM slang in i teknikrum i en 8x4 Tjälldens pool (pga jetswim i mitten).

Pumpen har från första stund fört ett jäkla liv och "slammrar" om man inte stryper returen något, då låter den lite mer tillfreds. Kan inte säga om detta är bra eller inte <dontkn>. Det kommer hyggligt med vatten i utloppen och uppvärmningen genom vvx fungerar, så något flöde genom skimmrarna måste det ju vara, tyckte dock det var bättre första dagarna även med alla ventiler fullt öppna. I början kunde man även känna att det sög vatten i skimmern vid suganslutningen om man satte för handen, men idag känns ingenting. Jag har försökt koppla dammsugarslagen men det är helt dött...

Manometern på filtret visar i princip 0, och öppnar man avluftningsskruven så pyser det en god stund innan det kommer vatten.

Waste ledningen är inte kopplad ännu. Men om jag med pumpen avstängd vrider ventilen på filtret till backspolning, eller vad som helst förutom filtrering, så öser det vatten ut ur waste ledningen. Skall det verkligen vara så?! Pumpen är under inloppens nivå.

När vi fyllde filtret hittade jag inte manualen så fyllde på sanden direkt.När jag väl hittade den står det att man först skall fylla upp till hälften med vattensand först, om de nu kan påverka?  <dontkn>

Tacksam för alla tipps!

4
Markpooler. / Nålfiltsmatta eller inte...
« skrivet: juli 04, 2018, 15:17:36:36  »
Håller på med min tjälldenspool. Ser att det är flera som valt att använda nålfiltsmatta istället för medföljande ”skyddsmatta” på plattan.

Så, vad är fördelen med nålfiltsmatta?

5
Markpooler. / Betongarbete och rätt handskar..
« skrivet: juni 25, 2018, 22:11:41:41  »
Tänkte bara dela med mig av gårdagens gjutning av pelare i vår tjälldens pool. Blandar betong själv med  cement och ballast i tumbola. Jag bar ner betong i murhink. Fick lyfta upp hinken på gaveln och hälla hålen. Hade inget lämpligt verktyg så jag skrapade ur hinkarna med handen. Jag hade arbetshandskar av god kvalite med gummiringarna i handflata och fingrar, och spolade av händerna när de varit i kontakt med betongen. På förmiddagen tyckte jag att det skavde som skavsår på fingrarna. Skit också tänkte jag och fortsatte. Jag höll nog totalt på ca 5-7 timmar. Handflator och fingrar har fått 1-gradens brännskada, och på i princip varje finger finns ytor med 2:a gradens.

Kontentan av detta är väl att slarva inte med skyddsutrustningen och använd rätt handskar om du tänker stoppa nävarna i bruket! Stay safe! O0

6
Markpooler. / Förslag på sarg sökes, väggen på stommen blev inte rak..
« skrivet: juni 10, 2018, 09:13:36:36  »
Jag satte första långsidan på vår tjälldensstomme igår. Tyvärr blev det inte så bra som jag hoppats, väggen svänger en del på två partier, innåt och utåt. Ca 1,5-2cm, kanske blev det när skummet expanderade  <hmm>. Jag hoppas kunna lösa detta med poolsargen, som vi tidigare har bantat bort.

Någon som har alternativ att bjuda på med sargsten över 300mm bred så man kan få ett överhäng, alternativt hur man löser det med en träsarg?


7
Byggtrådar / Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« skrivet: maj 13, 2018, 12:18:06:06  »
Hej! Efter att ha läst och läst om andras projekt är det äntligen dags att dra igång med en byggtråd. Förhoppningen är att få lite tipps och trix längs vägen, och kanske även ge lite inspiration till kommande projekt.

Efter att sedan i November 2017 ritat på ett poolbygge med stort fokus trädgårdens och poolområdets utformning tog vi hem några entreprenörer. Den spontana reaktionen var att det lät stolligt att gräva 2 m ner när vi har stort tillflöde på vatten från ett berg/höjd i angränsning på tomten, och redan problem med vatten i en lite källare när det är lite blötare ute. Det skulle bli mycket vatten att pumpa bort. Gräv en grop och kolla var deras rekommendation. Sagt och gjort. Spaden åkte fram och jag lyckades handgräva en 190 cm djup grop mitt i den tänkta placeringen. Det var ganska sörjigt i botten, och dagen efter hade vattnet stigit till 1 m under marknivån. Det kändes mer som om jag grävt en  ny brunn, och efter att pumpat ur den ett antal gånger under några veckor så skottade jag igen den, efter att väggarna rasat in över pumpen i ett ösregn (jag lyckade bärga pumpen först).

Efter mycket vånda bestämde vi oss för att kasta om planerna helt. Vi vred poolen så långsidan kom mot huset, flyttade den längre upp på tomten och höjde den 80 cm i framkant (sluttande tomt mot huset). För att inte behöva köra bort alla massor bestämde vi oss samtidigt för att planera ut tomten bakom poolen och få en plan yta i höjd med poolkanten.
Vi fick  kontakt med en grävare med en 5,5 tons maskin som beräknade att det skulle ta minst 5 dagar att gräva och planera ut massorna och som kunde göra jobbet i juni, det kändes som manga  timmar men det fanns inget bättre val (en annan grävare hade précis dragit sig ur pga tidsbrist). Dessutom skulle vi då ha kvar överflödet av massor på tomten och få fundera på en lösning att få bort dem. Poolen är på baksidan huset och det är för mjukt för att köra lastbil på gräsmattan.

Det blev hög tid att lägga beställning på pool och dränering för att inte missa sommaren helt:8x4 från Tjälldéns med gaveltrappa, grå mosaikliner, 2xLED & Jetswim (jo, jag försökte sälja in gummibanden till min bättre hälft, det gick inte  ;D). För pumpgropen valdes en 2,5 m lång diam 60 brunn med pump och backventil (Baga drän 60).

Nu vände det. Vi fick genom min pappa kontakt med en entreprenör som kunde börja redan veckan efter och nu blev det bråttom med utsättning och att bestämma sig. På torsdagen 10/5 (Kristi flygare) kom så en 15 tonnare inrullandes på uppfarten, och projektet var igång, och vädermässigt kunde förutsättningarna inte varit bättre!

8
Teknik / Jet swim från UK...
« skrivet: april 04, 2018, 20:02:55:55  »
Hej,
funderar på att köpa en jetswim till poolpaketet. Efter lite googlande hittar jag denna, från UK, med ca 10 000 (!) sek skillnad mot offert från svensk firma. Någon som kan avgöra om det funkar i Sverige, med avseende på elektronik etc.

http://www.concept-pools.co.uk/products/countercurrent-swimming-equipment/complete-units/counter-current-swimming-equipment-marlin-45-iii-with-3-3-kw-4-5-hp-400v-iii-50-hz-pump/


mvh Fredrik

9
Markpooler. / Poolplanering tjälldens med aqvisdeck
« skrivet: mars 27, 2018, 22:26:56:56  »
Hej,
ritat och ritat, och kanske tillslut har kommit fram till ett resultat. Tanken är att vi bygger pool i vår.  från Tjälldens, mycket på grund av många bra trådar här och att det ser robust och bra ut! 8x4m med hel gaveltrapp, och alla plastdetaljer från dem också, såg att man kunde få alla urtag förberedda utan kostnad.

Dilemmat är tomten, som lutar ner mot huset. Vi vill ha poolkant i samma höjd som kringliggande trädäck, så vi får först schakta en större yta plan. Förhoppning att kunna sprida de mesta massorna på tomten. Poolen placeras utanför ett skjutparti, och ca 5 m fån husväggen. Befintlig uteplats/Stenläggning kommer i steg2 att tas bort och bytas mot klinker 60x60, förmodligen på gjuten platta. Fall från huset ca 1,5% och en markränna en klinkerrad från poolkanten för att ta regnvatten och skvätt.

Aqvisdecket i två nivåer har vi lite låst oss vid då vi kan skapa en trappavsats mot resten av tomten som ej schaktas ut, och tror vi kan få till en bra effekt. Det är en dyr investering, men det känns robustare än ett pooltak om man tänker 10+år framåt, och kanske även snyggare (smaksak) / tätare och man slipper vintertäckning. Nackdel att man inte kan bada under direkt.

Tomten mätte jag in i höstas för att kunna få se hur det blir efter schakt efter lite CAD och 3Djobb, i någon mån. Teknikrum blir i kringliggande byggnad, ca 4 m från poolen, den har en liten källare. För närvarande har vi "nog" prutat bort jetswim aggregatet, misstänker att de 25´det kostar i inköp inte stoppar innan det är klart. J

Riskmomentet är schaktning av tomten samt gräva för poolen. Vi ligger lågt i förhållande till havet som är ca 300 m bort (ca + 2 m) och vattnet i brunnen som syns som en grå cylinder i bilderna är på ca 1 m från befintlig markyta. En plattläggare som jag hade på besök sa att det kunde bli problem för dagvattenledningen att svälja allt och han tyckte vi skulle göra ett provschakt på 2m för att se hur det rinner till. Antar att vi får chansa. Planen är att dränera botten av poolen till en pumpbrunn, som i sin tur pumpar till en dagvattenbrunn för kommunalt dagvatten.

Jag har gjort lite renderingar nedan för att ge en känsla, med decket parkerat samt i överdraget läge, och från lite olika vinklar.  Kom gärna med kommentarer om det finns något speciellt att tänka på! Närmar sig beställning. :D



10
Markpooler. / Träsarg runt tjälldens pool, hur?
« skrivet: mars 25, 2018, 14:04:18:18  »
Hej,
jag satt med slutdesignen på kommande poolbygge, trodde jag. Mycket av layouten är baserad på ett poolskydd från aqvisdeck, men med aktuell offert går det inte ihop sig och och jag kollar på att minska bredden. Funderingarna går då från stensarg till träsarg runt poolen. Det kommer att vara trädäck runt om i anslutning till sargen.

Går det ens att lägga en träsarg runt en tjälldenspool, och hur fäster man den i så fall? Skruvar man fast 45x45 reglar ner mot krönbalken och skruvar sargen i detta? Jag tänker mig en längsgående sarg på 2-3 rader med 145x28 trallvirke.

Någon som har gjort liknande och har bilder eller ideer att dela med sig av?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan