Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Ventilation till teknikrum?  (läst 394 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Anders Öfvergård

Ventilation till teknikrum?
« skrivet: juli 11, 2022, 11:32:16:16 »
Är det någon här som kan tipsa om lämplig ventilation till teknikrummet?
Jag har precis startat igång en Helmi glasfiberpool med tillhörande teknikrum också i glasfiber.
Teknikrummet blir helt tätt, ventilations galler eller liknande måste gå att stänga på vintern inifrån, bör vara lämpligt för montage i glasfiber!

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Byggjanne

SV: Ventilation till teknikrum?
« Svar #1 skrivet: juli 11, 2022, 18:45:54:54 »
Skulle man inte kunna fästa några distanser mellan lock och låda som ger dig en luftspalt på 10-12 mm. De bör vara utformade så att man enkelt kan vika undan och då få det helt tätt för vintern.

Avancerade lösningar har inget kostnadstak alls. Fukt- och värmestyrda fläktar med fjärrövervakning och styrning. Det kan bli hur kul som helst. Bland kul funktioner kommer larm om det skulle börja läcka ut vatten i teknikrummet. Det är allt annat än kul.
« Senast ändrad: juli 11, 2022, 18:49:48:48 av Byggjanne »
Miljöpool 4x8 ifrån Poolkungen, värmer ifrån bergvärmepump med poolstyrning Logger 3030. Bor i östra Blekinge.

Utloggad TommyC

SV: Ventilation till teknikrum?
« Svar #2 skrivet: juli 11, 2022, 19:26:39:39 »
Enkla lösningar som fungerar gillar jag. Jag kände just på vår pump som har en fläkt ytterst på motorn. Den fläkten suger luft som passerar över kylflänsarna på motorns utsida. Troligen räcker luftspalten mellan lock och låda för kylning, om den inte gör det så kanske en grov slang från motorns fläkt upp till överkanten av lådan duger som komplettering. Troligen behöver man inte krångla till det mer än så.

Innan temperaturen närmar sig fryspunkten måste du dränera sandfilter och pump. Det sitter dräneringspluggar långt ner på dessa. Vår pump har två pluggar. Sandfiltret har en plugg. Lådan behöver därmed också en dräneringsplugg. Efter många år utan problem så frös en ventil liknande de du har. Detta upptäcktes vid säsongens start då det stog en rejäl vattenstråle ur ventilens spräckta hus. Sedan dess har jag demonterat alla ventiler och vinterförvarat dessa i det uppvärmda garaget. Det problemet tycks vara ovanligt då ingen annan har rapporterat något likande. Vi klarade oss ungefär fem vintrar innan det problemet uppstod. Ventilationsöppningar behöver någon typ av nät för att hindra råttor och möss att ta sig in och gnaga sönder elledningar och annat.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd