CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - PeeWee

Sidor: [1] 2 ... 9
1
Vatten och kemi / SV: Det här med saltklorinator
« skrivet: juni 27, 2023, 15:53:46:46  »
Hej,
Vad köra du för syra till pH-justeringen?
Enligt manualen är det endast saltsyra som skall användas, men Folkpool levererar endast svavelsyra. De kallar dunken PH-minus.
Jag ska precis installera detta system.

Jag har kört med Svavelsyra i ett drygt år nu från Folkpool och det har fungerat bra. Som jag fattar det så är kanske Svavelsyra lite behagligare att hantera och kanske även lite mer "snålt" men det är inget jag vet något om egentligen. Det fungerar och pH hålls stabilt över tid, det är det viktiga. Har problem någon gång i bland med att doseringspumpen går "för länge" utan att systemet tycker att det får effekt, då stannar pumpen och jag får ett felmeddelande i appen. Då måste man besöka teknikrummet och se att allt är ok och kvittera larmet på burken. Kan vara lite drygt då man kan vara i väg en längre stund, då behöver man hjälp av någon hemma.

2
Vatten och kemi / SV: Pahléns silkorg P1004
« skrivet: maj 09, 2023, 16:43:31:31  »
Även jag skrev till Pahlén för att fråga om de säljer lösa handtag/pinnar men delar inte Poolarns erfarenhet kring Pahlén. Fick bara ett kort svar att de inte säljer lösa pinnar. Att de fortsätter sälja samma skit år ut och år in är tydligen en affärsidé som funkar. Ingen heder alls till Pahlén  >:(


3
Vatten och kemi / SV: Pahléns silkorg P1004
« skrivet: maj 08, 2023, 10:58:28:28  »
Jag är intresserad av hur du löste detta?  :-\ Jag har avverkat två handtag som har gått sönder på 4 säsonger och det känns inte ok att behöva köpa en ny korg bara för detta. Har inte funnit någon alternativ lösning heller på detta konstruktionsmisslyckande...

4
Markpooler. / SV: Cirkulationspump trasig, letar ny
« skrivet: april 26, 2023, 15:41:15:15  »
Skulle jag köpa en idag så skulle jag nog köpa denna, tycker poolklubben verkar vara seriösa i sitt sätt att ta sig an poolmarknaden. Men jag har inte köpt annat än kemikalier och rördelar från dem än så länge.

https://www.poolklubben.se/product/bluemachine-m-inverter-poolpump-0-1-1-kwh


5
Byggtrådar / SV: Folkpool - Durapool Classic 4 x 8m
« skrivet: november 19, 2022, 17:15:33:33  »
Då summerar vi 3:e året med pool i min byggtråd. Den stora förändringen detta år var utbyggnaden av saltklorinatorn för att hantera på ett intelligentare sätt klornivån och pH justeringen. Jag var lite fundersam innan hur framförallt klorregleringen skulle fungera, tycker många poolprylar utger sig för att fungera bättre än vad de gör  Givaren mäter redox och det finns ingen enkel översättning till fritt klor. Jag har märkt att det varierar främst av temperatur i vattnet. Men det har fungerat riktigt bra, vattnet har varit med utmärkta värden hela året  <sol> Jag kontrollmäter mina vattenvärden med en Poollab 1.0 och jag känner mig rätt säker på att de mäter hyfsat rätt. Men jag märkte under året att man efter ett tag slutar mäta, justeringen av klor och pH fungerar väldigt bra så efter ett tag litar man på systemet (så som det var tänkt...). Justeringen av pH görs med Folkpools stora dunk 28kg med 15%ig svavelsyra. Jag hade en del frågor kring hur mycket syra som går åt under en säsong och svaret blev ungefär 1,5st dunk a 799kr. Ingen stor kostnad i sammanhanget.
Nu har jag plockat in givarna och ställt i destillerat vatten under vintern. Jag har inte kalibrerat dem sedan jag installerade dem men det får kanske bli till våren men jag ser eg inte vitsen med kalibrering då det handlar om att ställa in en offset och så mycket koll tycker jag att man bör ha att följa upp inställt värde med uppmätt värde.

Energiförbrukningen landade på ungefär samma siffror som tidigare år 2700kWh, värmen (30grader) var på ungefär 3månader, slutet på maj till slutet på augusti. Cirkulationen går ungefär 12-14h per dag med full fart och styrs via hemautomationen och kan lätt justeras. Jag har sett att många med stigande elpriser har investerat i frekvensstyrning av pumpen genom tex iSaver. Kan tycka att det är en rätt dyr pryl för att minska flödet genom att sänka varvtalet på pumpen.

Det är fortsatt ingen i familjen som ser något nöje i att bada när inte vädret är varmt o skönt. Några gånger blev det bad under tak men när temperaturen sjunker så slutar alla bada rätt snabbt så blir det ingen skön eftersommar i september så har vi inga betänkligheter att fimpa värmen i augusti  ::)

Slut på året 2022  :)

6
Uppvärmning / SV: Sänka temperatur i poolen
« skrivet: september 28, 2022, 14:32:43:43  »
Jag ser inte vitsen med att chocka när vattnet är så kallt, det enda som händer är att du får en väldigt hög klorhalt under lång tid därför att kloret bryts ner väldigt långsamt när det är så kallt och mörkt. Kan inte tänka mig att liner, om man har det, mår så bra av detta. Jag tillsätter enbart chockklor så nivån hamnar på 2-3ppm samt algdräpare innan stängning, det är betydligt lägre än när man chockar. Men kloret räcker hela vintern och när jag öppnar på våren så är det bara lite klor kvar och vattnet är klart och fint. I år chockade jag inte när jag startade upp heller, funkar hur bra som helst.

7
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac EI2 blir bara halvfull
« skrivet: augusti 09, 2022, 09:02:05:05  »
Jag vet att det är ett blött jobb men har du provat att lufta cellen under drift, dvs öppna klämmuttern? Det hjälper inte dig men jag hade det där systemet någon månad, sedan reklamerade jag den och bytte märke på klorinatorn. Tyckte just cellkonstruktionen var hopplös med den stora muttern, jag/lev fick aldrig cellen tät.

8
Vatten och kemi / SV: Minimaster - strunta i alkalinitet?
« skrivet: augusti 09, 2022, 08:56:40:40  »
Jag har inte riktigt samma system men har samma problem. Jag har saltklorinator och syrapump, kan jobba upp alka men det åker snart ner igen. Har pH inställt på 7.5 och det är stabilt, jag tycker inte att syraåtgången är speciellt hög. Har inga problem med vattnet. Så jag gör små ryck ibland på att få upp alka men det känns lönlöst så det blir mer och mer sällan. I vissa kretsar så tjatas det om att alka är så viktigt för stabilt pH men det vette tusan om det gäller mig  :-\

9
Övriga frågor! / SV: Gul beläggning ovanför vattenlinjen
« skrivet: augusti 05, 2022, 13:08:17:17  »
Ett år senare så upplever jag samma sak som bitbone att det inte blir värre eller sämre med tiden. Sedan har jag ändrat mig, tror inte det har med pollen eller solkräm att göra. Tror mer på UV-ljus och tillverkningsfel av linern. Det är väldigt många som upplever samma sak enligt grupp på FB och tydligen ska tillverkaren vara inblandad enligt någon men jag gissar att det här är något Folkpool/tillverkaren vill hålla tyst om för problemet är nog utbrett och väldigt dyrt att åtgärda. Jag testade att höja nivån på vattnet förra hösten under en längre tid, det gjorde ingenting. Jag har nästan slutat bry mig om gulnaden, den syns mest när vattennivån tillfälligt har sjunkit något och en "renare" del av linern kommer fram. Men visst är det irriterande för något som man betalat mycket pengar för..

10
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Softclean 50, ingen produktion?
« skrivet: juni 30, 2022, 12:51:57:57  »
Jag skulle också gissa på för låg salthalt

Sidor: [1] 2 ... 9
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag