CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jan_banan

Sidor: [1] 2 ... 8
1
Inomhuspooler / SV: Blir galen! pga dåligt tryck i pumpen efter renovering
« skrivet: juli 29, 2022, 11:13:57:57  »
Intressant.
Jag har samma problem efter ett lagerbyte. Kanske en tredjedel av det tryck som jag upplevde tidigare med handen framför inloppsmunstyckena.
Det är t.o.m. så att jag inte upplever någon större skillnad när jag byter rotationsriktning. Är en Sta-Rite-pump.
Får riva ner och kolla senare under säsongen. Klarar mig hjälpligt med nuvarande flöde, men returspolningen är ju inte så effektiv.

2
Markpooler. / SV: Hur tycker ni?
« skrivet: juni 11, 2013, 22:42:50:50  »
Om poolen är helt rund för övrigt, så kanske det kan gå att beställa en måttsydd standardliner i en diameter som poolen har t.ex. halvvägs upp på väggen. Ta till lite extra på höjden och låt vattnet trycka ut linern i nederdelen. PVC är ganska flexibelt. Men prata men en linerleverantör innan.

3
Teknik / SV: Vattenkyld poolpump - säljs de inte längre?
« skrivet: april 06, 2013, 21:23:36:36  »
Den anpassade säljs till ett företag som heter Cyrba. Den är lite speciell eftersom den kyls av det cirkulerande vattnet.
Jag kan försöka att höra lite med NFO. Det finns kanske fler som är intresserade av att varvtalsstyra? Jag är det i alla fall. Har du något målpris?

4
Teknik / SV: Vattenkyld poolpump - säljs de inte längre?
« skrivet: april 06, 2013, 11:51:21:21  »
Jag lovar att de fungerar. Jag har varit inblandad i en produkt för hemmarknaden (bubbelbad), där en anpassad (billigare) variant av deras frekvensomriktare används för varvtalsreglering av en 2kW motor.

5
Teknik / SV: Vattenkyld poolpump - säljs de inte längre?
« skrivet: april 05, 2013, 00:30:02:02  »
Problemet med vanliga frekvensomriktare är att de distorderar nätspänningen. Det kan ge upphov till en likspänningskomponent, som kan leda till att jordfelsbrytaren löser ut. Prova i stället en frekvensomriktare från NFO drives (svenska). De är ungefär 50% dyrare än motsvarande standardmodeller från andra tillverkare, men de har en rent sinusformad utspänning och lider inte av ovan nämnda problem. Dessutom ger de mindre störningar.
Bör funka.

6
Uppvärmning / SV: Lite frågor kring köp av pool och solfångare.
« skrivet: september 07, 2011, 00:33:30:30  »
Tänk nu på vad som stod ovan - inga seriekopplade paneler!
Koppla allt parallellt, så blir mottrycket lågt och fint.

7
Byggtrådar / SV: Lösvirkesbyggd pool
« skrivet: juli 11, 2011, 21:47:36:36  »
Jag tror mer på denna princip än den föregående. Den tidigare lösningen kommer definitivt att fungera, men det gick åt väldigt mycket virke.
Ditt senaste förslag är nog lite klent med tanke på att det är så högt tryck i nedre delen av konstruktionen. tänk på att de understa 20cm har lika stor kraft på sig som hela den övre halvan.
Jag hade reglat tätare i den undre delen, valt grövre battingar (typ 50x200) då de är långa. Placerat cementplattor under stödbenens infästning. Valt grövre vertikala reglar och grövre stag. Stagen måste tåla höga knäcklaster.
Hörnen måste hållas ihop ordentligt.
Eftersom hela poolen kommer att ligga åtkomlig från utsidan kan du ju faktiskt sätta upp några referenspunkter runt om så att du kan hålla koll på om något börjar röra sig.

8
Uppvärmning / SV: Lite frågor kring köp av pool och solfångare.
« skrivet: juli 10, 2011, 21:05:40:40  »
Några råd.
Solmattorna bör vara parallellkopplade. Seriekoppling kräver både mer tryck och ger lägre verkningsgrad.
Experimentera inte med intervallkörning och dylikt. Kör pumpen kontinuerligt när solen skiner.
Bry dig inte om vad instruktionsboken säger om att pumpen bara skall gå 4-5 timmar om dagen. Den skall hålla för kontinuerlig drift.
Ja - byggplasten gör skillnad. Det finns diagram för solfångarna som visar hur verkningsgraden ändras med vindhastigheten.
Bara några få sekundmeter räcker för att halvera effekten.
Tänk på att om man stänger in mattorna tätt så kan dom överhettas och gå sönder om solen skiner starkt och om vattencirkulationen stängs av.

9
Byggtrådar / SV: Lösvirkesbyggd pool
« skrivet: juli 10, 2011, 20:55:55:55  »
En sak till att tänka på vid plyfabygge:
Skivorna krymper och sväller beroende på luftfuktighet. De är inte precis fuktfria när man köper dom och kommer att krympa något när de väl är på plats. Det blir alltså luftspalt i skarvarna mellan skivorna. Tack och lov var jag överambitiös och köpte mig en skiva med 0.5mm aluminiumplåt på metallvaruhuset. Den klippte jag i tio centimeter breda remsor som jag tejpade fast över skarvarna. Dessa syns inte när man har lagt foam på skivorna innan linern kommer på plats.
Detta är jag glad för idag när jag tittar på poolen från utsidan. Gliporna är ca 7mm och det tror jag hade givit problem för linern.

10
Byggtrådar / SV: Lösvirkesbyggd pool
« skrivet: juli 10, 2011, 20:45:28:28  »
Ja cc60 är för mycket för plyfan. Den håller inte för det.
Själv byggde jag med horisontella reglar och satte kortlingar mellan dom för att staga upp plyfan.
Min konstruktionsförutsättning var dock väldigt annorlunda eftersom en rund pool passade bättre hos mig. Jag byggde den i tolv sektioner där varje sektion var 1.5m, dvs. måttet på tryckimpregnerad plywood som säljs i poolhandeln. Eftersom den är rund (tolvkantig) håller vattentrycket den utspänd. Mina kortlingar sitter med ca 30 cm avstånd och det klarar plywooden.

Sidor: [1] 2 ... 8
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag