CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Zlipsen

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Renovering av gammal folkpool i trä
« skrivet: april 19, 2022, 10:26:22:22  »
Ja, det ingår bottenmatta i det paket jag beställt! Leveransen kommer redan på fredag så blir kul att sätta igång.

Planen är att sätta dom nya skivorna rätt över dom gamla med vetskapen att poolen blir något mindre. Vågar inte riskera att det rasar in genom att ta bort för att byta ut skivorna. Så det blir även en måttbeställd liner - han jag köpt sakerna av skulle faktiskt komma ut själv med laser och mäta när allt var på plats så att säga.

Min plan för trappa är att bygga stomme i tryckt virke och antingen lägga plywood över som sittdel, alternativt köpa någon form av cellplast-skivor. Kan man limma dessa tro? Försökt googla på hur folkpool byggde sin trätrappa förr - för att få fram en bra ritning men inte lyckats ännu..

Tack för tips angående höjd på trappstegen.. !!  O0

Tidigare så var det normalt "tvättad sjösand" som rekommenderades, på den tiden hade man som regel inte heller någon bottenmatta.
Har du bottenmatta är det mindre viktigt vad man använder då mattan skyddar linern från vassa stenar och liknande.
Vi har en bottenmatta liknande ett liggunderlag, köpt av Ellippspool, och den gillar vi i alla fall, många andra kör med någon typ av "kontsgräsmatta" som man har på terasserna annars. "balkongmatta".
Vet dock inte om man kan välja vilken som helst, eller om det finns bättre och sämre val med tanke på materialval.

Poolen blir ju lite mindre om du lägger nya skivor invändigt de gamla, hur tänker ni där, köper ni "standardliner", måttbeställer ni, eller blir det en platssvetsad liner?

Vi byggde vår invändiga trapp av lecablock som sedan putsades och fick kantförstärkningar av plast.
Jag tyckte det kändes lite "kortsiktigt" att bygga i trä.
Däremot ångrade jag nästan att vi inte valde sten av betong, lecablocken är ju lite sköra, men än har det hållit bra i alla fall.

Bygg inte första trappsteget för långt ned i poolen, helst skulle jag ha velat ha det ovanför normal vattennivå, dels för att första steget ned inte skall bli får långt, och dels för att man då mycket bättre ser var man sätter fötterna.
Inte minst viktigt när det är lite äldre personer som skall bada, med dåliga höfter, knän och kanske lite sämre balans.

2
Markpooler. / Renovering av gammal folkpool i trä
« skrivet: april 14, 2022, 21:15:19:19  »
Hej,

Då är det dags för mig att renovera en gammal Folkpool 8x4m.

Poolen har inte använts på säkert 10+ år och stått tom på vatten. Den har ej rasat in eller har några större inbuktningar i poolen. Rev ner linern idag och plywooden ser OK ut, sämre på vissa ställen såklart.. På botten ligger någon slags duk samt sand under till. Upplever att botten fortfarande är hårt packad. Men linern har släppt och det har varit lite vatten i som gjort att botten blivit ojämn på sina ställen.

Nu till ett par frågor jag hoppas få hjälp med:

-Vad är det för sand man har på botten? Är detta något jag skall köpa + hyra en padda och köra på ett nytt lager?
-Min dagvattenbrunn ligger i anslutning till poolen, kan man tänka sig att det är någon dränering ansluten till detta?

Har ni några tips vad jag ska göra för att få en bra botten?

Företaget jag köper material av tyckte jag skulle grävs upp och lägga ny makadam mm, men det är något jag vill undvika för att hålla ner kostnaderna.

Jag har fått en offert på ca 165’ som jag tackat ja till som består av allt som
Behövs. Dock ej pooltak då budgeten ej räcker till just nu. Planen är att sätta på nya tryckimpregnerade plywoodskivor på de gamla skivorna. Eller är det dumt?

Sedan är planen att bygga en egen gavel trappa med tryckimpregnerat virke och lägga plywood där. Sett några skisser som andra gjort med trä. Trappa ville dom annars ha ca 24’ för vilket känns dyrt. Klä den med någon matta för att det ska bli mjukare?

Tar gärna input/funderingar/eller era erfarenheter kring liknande projekt!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag