VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Övermod och ryggskott

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: Vad är normal dunstning? Jag felsöker och vill utesluta
« skrivet: juli 11, 2022, 08:50:54:54  »
Oavsett om jag hittat alla läckor eller inte är problemet i praktiken löst. Dunstning och eventuella läckor håller precis jämna steg med regnet och då är jag nöjd.   O0

En tanke om dunstning. Jag som har RIB och en dm luft mellan vatten och duk (som hänger ner och släpper dropparna i poolen) borde ha väldigt mycket mindre vatten som försvinner än någon med växthustak, stor luftvolym och kondensrinn utanför poolen. Inte för att det hör till det här ämnet, men en sak att ha med sig när man jämför förutsättningar.

2
Markpooler. / SV: Vad är normal dunstning? Jag felsöker och vill utesluta
« skrivet: juli 03, 2022, 21:39:28:28  »
Eftersom jag har en träpool försvinner eventuellt läckage mellan liner och packning ner längs linern och vidare genom sand och grus. Alltså ingen gjuten låda som kan stoppa.

När jag uteslutit cirkulationen letade jag inne i poolen. När jag skulle testa med karamellfärg vid lamporna som borde vara en svag punkt passade jag på att känna på skruvarna. De satt som sagt löst och ojämnt, så jag drog åt. Jag såg inget med färgtestet och efter det är vattensvinnet en tiondel. Frågan nu är om jag hittade hela felet eller ”bara” det största.

3
Markpooler. / Vad är normal dunstning? Jag felsöker och vill utesluta
« skrivet: juli 03, 2022, 19:11:23:23  »
Killen som satte vår liner behöver nog önska sig en momentnyckel i julklapp. Efter att ha tappat en halv kubik per dygn har jag nu hittat en orsak - ojämnt och löst åtdragna skruvar alla lampor. Nu är alla åtdragna och läckaget har minskat. Kanske upphört. Jag ska mäta mer noga, men nivåsänkningen har gått från en dryg cm till någon millimeter på ett dygn.

Frågan är hur mycket som jag ska räkna med dunstar, så att jag inte felsöker ihjäl mig i onödan? 29 grader i vattnet, rib-cover och poolen öppen ett par timmar per dag.

4
Pooltäckningar / SV: Diskretaste vinterskydet
« skrivet: juni 18, 2022, 12:19:43:43  »
Tio poäng för kreativiteten med konstgräs.

Ingen som sett ett sånt där jag länkade till som lägger sig på vattenytan?

5
Pooltäckningar / SV: Diskretaste vinterskydet
« skrivet: juni 16, 2022, 09:57:35:35  »
Måla plåtarna är absolut ett sätt att göra dem diskretare, men jag vill helst slippa ha plåtar. Poolen är på en del av tomten som är "parklik" med böljande gräsytor och gamla träd. Med plåtar ser det ut som man man grävt ner en industrilokal vars tak sticker upp. Även om en gräsgrön industri smälter in bättre än en metallfärgad, så hoppas jag hitta något osynligare.

6
Pooltäckningar / Diskretaste vinterskydet
« skrivet: juni 15, 2022, 15:32:53:53  »
Nästan färdig med poolbygget. Om ett par dagar står vattnet så högt att jag får veta om jag byggt en badbar pool eller en dyr fontän. Första doppet så snart värmaren gjort sitt. Hög tid att börja tänka på vintern med andra ord.

Eftersom vi bor på en gammal kulturskyddad gård har vi försökt gömma poolen så gott det går, för att den inte ska skära sig för mycket mot de gamla byggnaderna. Alltså inget växthustak eller någon vattenrutschkana. Så litet uppstick över gräsytan som möjligt, smalt trädäck runt om och rib-cover (som tyvärr inte gick att hitta i gräsgrönt).

Först nu inser jag att planen med vanliga vinterplåtar kommer smälta in rätt dåligt och ligga där och synas stor del av året. Finns det något diskretare som funkar?

Folkpool har ett mjukt skydd i mögelgrönt som lägger sig på vattenytan. https://www.folkpool.se/produkter/pool/pooloverdrag/vinteroverdrag/vinteroverdrag-rektangulart-dukmatt-45-x-105-m.html
Någon som har sett ett sånt i verkligheten eller bara känner för att ha en åsikt om det ändå? Håller det, ser det ok ut, blir poolen helt full med skit till våren? Jag anar vad jag får för svar om jag frågar Folkpool, så jag vänder mig hit istället.

Någon annan diskret och fungerande lösning jag missat? 10*4 m om det spelar någon roll.

7
Markpooler. / SV: Bygger träpool - några rookiefrågor
« skrivet: april 24, 2022, 09:22:38:38  »
Nu är det PEM till och från värmare och till inloppet. Dvs där det är nedgrävt och där det kan riskera att stå vatten på vintern. Resten är ovan mark och med lutning ner mot kopplingar som är tänkta att vara öppna på vintern. Så det borde vara safe.

Så vad gör jag nu med två långa och numera rätt raka slangbitar? Först tänkte jag att det kunde vara bra att ha i reserv, men då kommer frågan hur. Att rulla ihop dem igen känns inte görbart och även om jag bor stort är femton meter "pinne" inte lätt att gömma. Jag kanske proppar igen ändarna och gör flytkorvar av dem. Inte lika mysiga att bada med kanske, men de tål i alla fall vinterbad.

8
Markpooler. / SV: Bygger träpool - några rookiefrågor
« skrivet: april 21, 2022, 18:23:10:10  »
Jag har vunnit! PE-slangen är besegrad och monterad. Den har legat sträckt med våld och spännband i solen i en vecka. Först i dag höll den sig rak nog när jag testade. Nu är den som sagt på plats.

Frågan är hur de professionella byggarna gör som kommer och smäller ihop en pool på ett par dagar. De lär ju inte ha en vecka på sig att vänta ut slangeländet och kan knappast bara bygga mitt i högsommaren med solklausul. De kanske löser det med att vara fler och starkare än jag.

9
Markpooler. / SV: Poolsarg till trästomme
« skrivet: april 21, 2022, 18:13:58:58  »
Kan hålla med om såpning. Ett par rejäla såpskurningar per säsong och det tryckta ser snabbt silvergrått ut. Låt sedan bli att olja eller kleta på mirakelmedel med kiseloxid, så håller den sig i en evighet.

Är det grått man vill uppnå och inte bara rent, så rekommenderas brunsåpa eller kristallsåpa. Samma sak, bara olika "finfaktor" i namnet.

10
Markpooler. / SV: Bygger träpool - några rookiefrågor
« skrivet: april 13, 2022, 18:28:20:20  »
Låter som jag ska ge stelslangen en chans. Jag har spänt dem så gott det går på tomten och får väl invänta på sol och värme. Nu är det åtta grader och mulet, så det kanske löser sig med lite sol och tålamod. Just nu är barnen otroligt nöjda, då de fått rörtelefon på tomten.

Jag packade upp pumpen och ser att den har kopplingar som ska limmas, så där kom förklaringen till att jag fick med lim.

Ingen som har några åsikter om toleransen för en poolstomme?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag