Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ByggarMartin

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Spricka i Folkpool roman trappa, läckage och lagning?!
« skrivet: juni 10, 2020, 11:02:16:16  »
Hej Martin.

Hoppas du får svar av någon som har erfarenhet av detta. Själv är jag ny med pool och läste denna tråd därför att jag har ett liknande bekymmer. Skriver här istället för att skapa en ny tråd.

I min pooltrappa, rak pooltrappa också från Folkpool, har jag två mindre sprickor/hål i ytskiktet av trappan. Den största ca 1,5 cm i diameter. Det läcker inte (vad jag vet) och det förvånar mig att du skriver att det droppar/rinner under din trapp - det gör mig lite orolig för egen del. Trodde att en så pass dyr trappa kunde förväntas vara vattentät och att ytskiktet mest fyllde en estetisk snarare än praktisk funktion.

Bifogar bilder på mitt orosmoln. Hoppas att Martin kan få goda råd om hur hans trappa ska lagas, men även att någon kan förklara för mig hur trappans konstruktion/uppbyggnad ser ut. Hur kommer det sig att Martins trappa läcker? Borde vara som ett riktigt rejält badkar som klarar av en spricka i ytskiktet.

/Johan

Hej!

Jag har varit i kontakt med olika återförsäljare runt om i landet, där de flesta inte kunde nånting alls kändes det som. Tillslut så kom jag i kontakt med en, som bad mig skicka bilder på min trappa. Då det fanns olika "batchar" av samma trappa, så de kunde vara tillverkade av lite olika material samt på olika sätt.

Det jag kan se så verkar min vara av glasfiber och då jag kunde komma åt under genom att tabort trall samt se varför sprickan uppkommit då krossmaterial som skall stötta upp trappstegen för att "inte spricka" hade runnit bort och därav fanns ingen bärighet i trappan kvar. Och det sprack när jag klev där, så sprickan är helt igenom "plasten" och det droppar igenom.

Min lösning just bara för att rädda denna säsong och att jag inte har tid att lägga ner nått större engagemang i poolen blir att tömma poolen ned så sprickan får torka riktigt. Sedan limma/spackla med Sikaflex 591 från båda baksidan av trappan samt ovansidan som man ser på bilderna. Sedan kommer jag packa om materialet alternativ stötta upp med tryckimpregnerade brädor under beroende på vad som blir bäst för att stötta upp trappsteget igen.

Sedan till våren nästa år är tanken att göra en riktig och seriös lagning av poolen. Men innan det behöver jag säkerställa helt vilket material trappan är byggd av. Så inväntar lite svar från Folkpool vilken "batch" av Romantrappa det är.

Sikaflex kanske skulle vara en ide för dig med?

Mvh

2
Markpooler. / Spricka i Folkpool roman trappa, läckage och lagning?!
« skrivet: juni 08, 2020, 13:54:53:53  »
Hej!

Insåg efter en tid att min 8x4 Folkpool med romantrappa började tappa vatten helt plötsligt. Trodde först det var breddavloppet men började inspektera poolen och såg då att en spricka i trappen hade uppkommit. Rev trallen bredvid och såg att det packade materialet hade sjunkit bort precis vid det trappsteget där sprickan uppstått och det droppade/rann vatten. Hela trappen är stabil utom just ute vid kanten av ett trappsteg där materialet runnit undan.

Kontaktade Folkpool om detta och fick som tips att laga sprickan med Sikaflex 591, så min tanke är att laga sprickan med Sikaflex samt stötta upp underifrån antingen med att återpacka gruset eller med några tryckimpregnerade brädor.

Men känns som att limma inte är någon långsiktig lösning, utan att laga det riktigt med väv och måla. Men det får bli antingen när säsongen är över eller nästa vår.

Någon som har erfarenhet av att laga dessa trappor? Hur ni gått tillväga osv?

3
Markpooler. / Första säsongen med pool och har börjat läcka, hjälp?!
« skrivet: juni 03, 2020, 08:25:11:11  »
Köpte huset i höstas och detta är min första säsong med pool. Det är en Folkpool 8x4m med romantrappa. Poolen är delvis nedgrävd så ca 2/3 är under mark. Resten ovanmark och under trall.

Fyllde upp poolen för några veckor sedan till den nivå som skall vara, poolen har efter det hållit rätt nivå.

I fredags skulle jag starta upp allting, startade pump/värmare/filter osv, allt fungerade kanon.

Märkte i söndagskväll att nivån hade sjunkit 10cm och lagt sig precis under breddavloppet. Och sedan avstannat att sjunka där, innan uppstart så har nivån varit högre än breddavloppet i flera veckor utan att sjunka. Så något måste ha hänt i samband med uppstarten. (Bifogar bild på nivån vid breddavloppet)

Då jag har en Zodiac Super G+ (pool dammsugare) som jag kopplade med lock till bredavloppet och insåg senare att jag har ett uttag under vattenytan i poolen där dammsugaren skall kopplas. Men enligt instruktionerna så skulle man kunna köra den via breddavloppet med. Min tanke är att något hänt med breddavloppet då jag kört dammsugaren via det? Det blev ett EXTREMT vakum när jag satte den i breddavloppet. Jag måsta bryta pumpen för att kunna lossa slangen.

Nån som har erfarenhet av detta? Samt hur man skall hitta läckage mm?!





 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag