CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Övermod och ryggskott

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Vad är normal dunstning? Jag felsöker och vill utesluta
« skrivet: juli 03, 2022, 19:11:23:23  »
Killen som satte vår liner behöver nog önska sig en momentnyckel i julklapp. Efter att ha tappat en halv kubik per dygn har jag nu hittat en orsak - ojämnt och löst åtdragna skruvar alla lampor. Nu är alla åtdragna och läckaget har minskat. Kanske upphört. Jag ska mäta mer noga, men nivåsänkningen har gått från en dryg cm till någon millimeter på ett dygn.

Frågan är hur mycket som jag ska räkna med dunstar, så att jag inte felsöker ihjäl mig i onödan? 29 grader i vattnet, rib-cover och poolen öppen ett par timmar per dag.

2
Pooltäckningar / Diskretaste vinterskydet
« skrivet: juni 15, 2022, 15:32:53:53  »
Nästan färdig med poolbygget. Om ett par dagar står vattnet så högt att jag får veta om jag byggt en badbar pool eller en dyr fontän. Första doppet så snart värmaren gjort sitt. Hög tid att börja tänka på vintern med andra ord.

Eftersom vi bor på en gammal kulturskyddad gård har vi försökt gömma poolen så gott det går, för att den inte ska skära sig för mycket mot de gamla byggnaderna. Alltså inget växthustak eller någon vattenrutschkana. Så litet uppstick över gräsytan som möjligt, smalt trädäck runt om och rib-cover (som tyvärr inte gick att hitta i gräsgrönt).

Först nu inser jag att planen med vanliga vinterplåtar kommer smälta in rätt dåligt och ligga där och synas stor del av året. Finns det något diskretare som funkar?

Folkpool har ett mjukt skydd i mögelgrönt som lägger sig på vattenytan. https://www.folkpool.se/produkter/pool/pooloverdrag/vinteroverdrag/vinteroverdrag-rektangulart-dukmatt-45-x-105-m.html
Någon som har sett ett sånt i verkligheten eller bara känner för att ha en åsikt om det ändå? Håller det, ser det ok ut, blir poolen helt full med skit till våren? Jag anar vad jag får för svar om jag frågar Folkpool, så jag vänder mig hit istället.

Någon annan diskret och fungerande lösning jag missat? 10*4 m om det spelar någon roll.

3
Markpooler. / Bygger träpool - några rookiefrågor
« skrivet: april 13, 2022, 09:56:27:27  »
Hej på er. Lurkat lite här tidigare, men nu är jag här "på riktigt". Först kort bakgrund för den som har lust. Konkreta frågor lite längre ner.

Dags för nedgrävd pool då vi rivit den sunkiga ovanmarkspoolen som ingick när vi köpte gården. Q-märkt mindre herrgård förtjänar något mer diskret som inte skymmer husgrunden. Hyrt in grävning, elektriker och linersättning, men restan bygger jag själv. Egentligen mest för att en dryg säljare på Folkpool i Täby sa att jag aldrig skulle klara av det. Snart vet vi vem som hade rätt. Än så länge har jag inte stött på alltför mycket problem och det har gått fortare än jag trodde det skulle göra. I väntan på att grävarna kommer tillbaka och återfyller ska jag försöka få klart det mesta av tekniken. Linernkillen kommer om en dryg månad.

Lurigt det härmed att bifoga bilder. Jag försöker och ser om det kommer med en bunt i bilder i slutet av inlägget, eller hur det funkar här.

Toleranser på stommen
Nu diffar diagonalerna på poolen 5 mm.
Höjden på sargen varierar, men är inom 10mm mellan högsta och lägsta.
Är det ok för en 10*4 m pool? Jag har försökt justera tills det blir perfekt, men stommen är såpass styv, att den "fjädrar" tillbaka.

Skillnad på slang/rör
I leveransen kom det med 60 meter galet styva polyetenrör och 10 m betydligt mer lätthanterlig "flexibel slang". Eftersom priset per meter är ungefär samma, så undrar jag vad fördelen med den styva är och vad den kan som den andra inte kan.

Montera kopplingar
Jag har fått med en massa kopplingar. En del gängade, en del klämkopplingar och del med båda. Jag har använt båda sorterna tidigare - de gängade med tejp och klämkopplingarna med muskler. Min utmaning är att jag fått med PVC-cleaner och lim. Jag trodde sånt bara var för att limma PVC-rör och det har jag inte hittat några. För inte ska man väl använda lim till gäng- eller klämkopplingar?


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag