Sveriges starkaste pooltak Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Thortsteen79

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Markpooler. / SV: Inget flöde - Zodiac Exo Iq
« skrivet: augusti 06, 2022, 13:26:31:31  »
Ja, det är lite oväntat men kan ju vara ett måndags ex på toleranser som gör att det inte fungerar.

Det finns bara ett hål att montera sensorn i och jag har haft isär det ett antal gånger för att kolla att allt sitter rätt, i rätt riktning osv. Armen går bara mer till ca halva röret så den tar inte i där nere, men den slår i väggen när flödet går till. Man ser rörelsen och hör ett klick. Om jag tar ur sensorn och rör den med fingret så går den till när man passerat vertikalläget.

Det kan ju såklart vara sensorn som reagerar lite sent, om den slog om vid en mindre rörelse så skulle de funka.

De står i Sikas manual att känsligheten för sensorn går att justera vid tillverkning men inte hos användaren. Så de måste till toleranser för att rörelsen ska tillåtas.

Kanske finns olika artikelnummer på delarna och jag råkat fått en missmatch.

Man har också ett alternativ att montera sensorn fritt på röret, men det är lite vanskligt nu när allt är ihoplimmat. Om jag skulle misslyckas med borrningen så måste jag göra om en del av installationen. Det är ju knepigt när man limmat passning mot kulkopplingar osv, de verkar svårt att få tag i ersättningsdelar och oklart om de går att få isär och limma om.

2
Markpooler. / SV: Inget flöde - Zodiac Exo Iq
« skrivet: augusti 05, 2022, 22:02:04:04  »
Ja, precis pod kitet är en liten plast mojäng med förbereda hål för sensorer. Monteringshålet för flödes sensorn sitter lite off, så sensor armen tar i kanten. Lägger till en bild. Sensorn ska gänga i det övre hålet och armen ska ned i det nedre hålet.

Ska be dem skicka nya prylar.. men så länge så triggar jag sensorn genom att lägga en magnet ovanpå sensorn. Om ni zoomar in på bilden så ser ni en liten neodym magnet ovanpå sensorn, den drar kontakten så sensorn tror att flödet är till.. ingen långsiktig lösning men det lär ta ett tag att få en ny.. sedan kör jag pumpen från zodiacen så pump och klorinatorn går samtidigt, så risken att det går fel känns liten.


3
Markpooler. / SV: Bada under "saltning" igångkörning
« skrivet: augusti 05, 2022, 21:58:51:51  »
Vi badade, trodde man skulle märka av saltet men det märktes inte alls!

4
Markpooler. / SV: Inget flöde - Zodiac Exo Iq
« skrivet: augusti 05, 2022, 17:53:01:01  »
Hittade problemet, zodiac kommer en magnetisk givare från Sika och den podd kit den installeras i är för tight. Så den lilla armen blir begränsad av installationen.

Ska kolla med dem om de skickat fel del eller om de blev otur med toleranser.. efter som givaren är magnetisk går det dock att trigga den med en liten magnet.. så nu kör den..

5
Vatten och kemi / SV: Zodiac Ei 10
« skrivet: augusti 05, 2022, 16:54:56:56  »
Har du fått ordning på din flödes givare? Jag har samma problem med en zodiac exo och testar att höja salt halten, om nu det påverkar.

6
Markpooler. / Inget flöde - Zodiac Exo Iq
« skrivet: augusti 05, 2022, 14:31:00:00  »
Jag får inget flöde från min Zodiac Exo Iq salt klorinator.. Nu är poolen saltad och kemad så alla värden är bra, nu är det bara att börja klorinera.. men då klagar den på inget flöde!

Någon som har erfarenhet av detta?

Jag ser att sensorn slår om när jag slår på flödet och kabeln går in dit den ska. Funderar om sensorn inte passar riktigt och slår i någon kant.

7
Markpooler. / SV: Köra enbart pump - Zodiac Exo Iq
« skrivet: augusti 05, 2022, 14:24:20:20  »
Jag får nog koppla tillbaka senare.. verkar som om flödes sensorn inte fungerar som den ska..

8
Markpooler. / SV: Köra enbart pump - Zodiac Exo Iq
« skrivet: augusti 04, 2022, 19:21:20:20  »
Verkar inte gå att köra enbart pumpen.. så kopplade om..

9
Markpooler. / Köra enbart pump - Zodiac Exo Iq
« skrivet: augusti 04, 2022, 11:08:55:55  »
Har kopplat pumpen till saltklorinatorn men vill bara cirkulera vattnet, då får jag problem med klorinatorn. Efter 4min så säger den att det är inget flöde, men det är flöde och flödessensorn fungerar. Jag tror den stänger av p ga något annat..

Finns det något sätt att köra enbart pumpen med Zodiac eller måste jag dra om elen?

10
Markpooler. / Bada under "saltning" igångkörning
« skrivet: augusti 03, 2022, 22:34:29:29  »
Nu har jag äntligen fått igång poolen och ungarna vill bada! Nu ska jag dock fylla på med salt och cirkulera vattnet i 24h.. går de bra att bada i vattnet under denna perioden eller sabbar man vattenvärden då?

Man ska visst uppnå vissa värden på alkalinitet, ph osv  innan man startar salt klorinatorn..

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd