VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Bygga pool genom att spruta betong?  (läst 3455 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Slarren

Bygga pool genom att spruta betong?
« skrivet: februari 26, 2015, 13:18:56:56 »
Hej alla glada!

Kan man spruta ett hål i marken med betong på det här viset som verkar vara ganska vanligt utomlands, eller kommer det svenska klimatet förstöra poolen?
Kolla på 11:00

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Bygga pool genom att spruta betong?
« Svar #1 skrivet: februari 27, 2015, 13:05:08:08 »
Vi hade en sådan pool när vi bodde i USA. Det kallas för "gunite" och blir jättebra pooler, inga problem alls med våran. Men jag har inte sett tekniken i Sverige. Det kan finnas olika skäl till det - andra markförhållanden, annat klimat etc., men jag misstänker att huvudproblemet är att den svenska poolmarknaden är för liten. Det fodras stora, dyra specialutrustningar för att göra jobbet och det finns nog helt enkelt inte tillräckligt med lämpliga objekt där man vill ha en pool och där mark m.m. lämpar sig för det, för att något företag skall våga göra den investeringen. Men som sagt, vi trivdes utmärkt med poolen, tålig som en gjuten betongpool men ändå betydligt enklare att bygga. Men en förutsättning för att det skall fungera är ju att marken är sådan att hålet inte rasar in innan man hinner spruta på betongen.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan