Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: rickardg skrivet juni 09, 2015, 09:14:44:44

Titel: Kapa standardliner i höjdled?
Skrivet av: rickardg skrivet juni 09, 2015, 09:14:44:44
Hej

Bygger thermopool själj i "lövirke" som får något grundare mått (7x3.5x1.3) än de standardliners som går att köpa så nu funderar jag på om det går att kapa en standardliner (typ de som säljs av pooldoktor, poolstore eller liknande som ofta är 1.5m höga) eller om jag måste köpa en svetsad liner.

Någon som har tips om hur snäpplisten för en markpool med thermoblock fungera, sitter linern med bara med friktion eller måste linerna avslutas med nått som matchar mot listen så linerna inte får kapas? Såg bifogade bilden på en film på nätet där det ser ut som att linern avslutas med en kant som hakar i, är det så det brukar se ut så det inte går att klippa av linern i höjdled?
Titel: SV: Kapa standardliner i höjdled?
Skrivet av: Stroker skrivet juni 09, 2015, 12:36:55:55
Har inget snäppfäste utan sätter fast linern med klammer i en tryckt bräda sen en annan tryckt bräda som poolsarg ovanpå. Det höll de 14 åren den linern var med. Problemet med de tunna billiga färdiga linersen är att de inte tål så varmt vatten tror jag mig förstå. Min var en svetsad 1mm av bra kvalitet men jag visste inte att isoleringen gradvis urlakade linern så mjukmedlet försvann därav bara de 14 åren. Nu blir de filt mellan denna gången men likadan klammers..Vanliga 8 mm tror jag dom va djupa och visst rostar dom bort måna och fort men sen sitter den ju spänd med sargbrädorna.
Titel: SV: Kapa standardliner i höjdled?
Skrivet av: MathiasS skrivet juni 09, 2015, 13:01:51:51
Linern avslutas med en hake precis som på din bild, så du kan inte kapa linern i överkant om du har linerlist. Ska man lägga stensarg etc så är det ju rätt smidigt att ha en list...

Men, ditt problem är inte ett problem. Jag köpte min liner via poolstore och den beställdes på mått utan att svetsas på plats. Dvs, fabriksbyggd till rätt mått. Jag uppfattade inte att det var dyrare. Gissar att flera firmor gör så.

Tillverkas sedan av http://pdkprodukter.se/poolliners/