Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Byggtrådar => Ämnet startat av: palfal skrivet juli 07, 2013, 15:21:09:09

Titel: En komprimerad byggtråd och lite bilder
Skrivet av: palfal skrivet juli 07, 2013, 15:21:09:09
Poolen är klar och en liten sammanfattning kommer här. Gjuten platta och murad i leca, isolerad med isodrän runt om och platssvetsad liner. Poolhus på 15 kvm med litet förråd. Trädäck i tryckt trall runt om som lagts på gjutna bärlinor. Blev nog ungefär som vi trodde. Bäst av allt är poolhuset som de vuxna använder mer än poolen. Medvetet bygge  vi poolhuset så vi inte får direkt solljus. Ingen värme finns där men den gjutna plattan blir ett bra värmemagasin när solen legat på en hel dag.

Nu är allt klart och vi är supernöjda men det tog lite tid att få allt klart. Konstaterar att med mindre gräsmatta och endast tre odlingslådor jordgubbar är det mindre jobb nu än innan. Köpte en poolrobot efter att ha dammsugit ett par gånger. Grymt bra! En robotdammsugare är vår bästa vän i huset (Lortsson) och han får besöka poolhuset då och då också. 
Titel: SV: En komprimerad byggtråd och lite bilder
Skrivet av: gadden skrivet juli 07, 2013, 15:58:52:52
Läckert och proffsigt gjort! O0
Titel: SV: En komprimerad byggtråd och lite bilder
Skrivet av: Mangää skrivet juli 07, 2013, 19:17:32:32
det där var snyggt,  !!!!!!!!
Titel: SV: En komprimerad byggtråd och lite bilder
Skrivet av: TommyC skrivet juli 07, 2013, 19:26:34:34
Jättesnyggt, både huset, poolen, poolhuset och helheten  <sol>
Titel: SV: En komprimerad byggtråd och lite bilder
Skrivet av: MathiasS skrivet juli 07, 2013, 20:01:02:02
Ja, inramningen av poolen är verkligen toppen. Har planerat något liknande här men det ser ut som att detaljplanen sätter p för dom planerna.....
Titel: SV: En komprimerad byggtråd och lite bilder
Skrivet av: palfal skrivet juli 07, 2013, 20:19:14:14
Tack för beröm. Ville gärna rama in allt och få lite trevlig miljö runt om. Byggde poolhuset i friggebodsstorlek och det var tänkt att mest bli förråd. Det är nu det bästa rummet vi har. Har dragit ut matning från huset och satt en egen undercentral där all el till poolen och uterummet finns. Värmepumpen gömde jag bakom poolhuset.

Varit mycket slit att fixa allt, började med att jag fick spränga ett antal kubik innan jag kunde bygga poolen. Är också glad åt att vi byggde en stor trappa. Kunde ha gjort hela kortsidan till trappa med facit i hand. Cirkulationspump och filter finns under ett par luckor framför poolhuset.

Hoppas att jag kan bidra till lite inspiration.