Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Elisabet skrivet november 03, 2017, 14:06:22:22

Titel: Randig poolbotten, och många hälavtryck
Skrivet av: Elisabet skrivet november 03, 2017, 14:06:22:22
Hej, Vi har byggt en markpool med hjälp av byggentreprenör och med ett paket från en känd fabrikör.
Första frågan: Vår poolbotten är randig, räta linjer med ca en meters mellanrum som går längsgående i poolen. Linern är enfärgad, och dessa linjer är inga skarvar utan tycks bero på underlaget. Är detta vanligt och som sig bör?
Andra frågan: vi har på en sommar fått väldigt många djupa och fula hälavtryck i poolen, trots att isolering enligt uppgift är "300F". Samma fråga, är detta "normalt"?
Tacksam för svar!
Titel: SV: Randig poolbotten, och många hälavtryck
Skrivet av: Rickard skrivet november 03, 2017, 14:28:33:33
Ränderna kommer troligen från skarvarna i isoleringen, och hälavtrycken är troligen ett resultat av att isoleringen inte håller för kraften som ett hopp innebär.
Om leverantören lovat att det skall hålla så skulle jag nog försöka reklamera.

Jag brukar alltid rekommendera att man täcker isoleringen med ca 50 mm stenmjöl som vattenpackas, och som sedan täcks med bottenmatta typ "altanmatta" eller liknande.

Själva har vi renoverat vår pool i år och valde att inte sätta annan isolering på botten än den som Ellipspool rekommenderar till sina pooler, typ 10 mm liggunderlag med bara en längsgående skarv på mitten.
Isolering nedåt är den isolering som sparar minst, sidledes men framförallt uppåt är den väg värmen huvudsakligen tar...

Tråkigt att det skall bli som det blivit för er, frågan är väl om ni kan acceptera det eller om ni vill ta striden, det brukar vara svårt att få rätt i denna typ av frågor.

Gjorde ni något avsteg från byggrekommendationen när ni byggde, alltså att ni ville "isolera mera" än vad som är normalt?
Vilken poolleverantör rör det sig om?
(tänkte att man kanske kan hitta bygganvisningar på deras sajt).

Har ni några bilder som visar hur det ser ut?
(Klicka på "Bilagor och tillval" när du svarar så har du möjlighet att bifoga bilder)