Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Mikael Österlund skrivet januari 28, 2015, 09:47:32:32

Titel: Gaveltrappa i liten (3x6) Pool och lite frågor om avstånd
Skrivet av: Mikael Österlund skrivet januari 28, 2015, 09:47:32:32
Hej!

Vi projekterar en 3x6 meter stor thermopool som ev kommer hamna lite trångt. Frågan är om det går att ha en invändig trappa i en så relativt liten pool eller om det blir dåligt? Tänker nog främst på en hörntrappa.

Sedan är frågan hur man ska tänka gällande avstånd och bredd på trädäck runt poolen? Är det tillräckligt med 70 cm på tre sidor och stort trädäck på fjärde sidan, eller ska man ta till mer däckyta runt om?

Tacksam för synpunkter och egna erfarenheter! 
Titel: SV: Gaveltrappa i liten (3x6) Pool och lite frågor om avstånd
Skrivet av: MathiasS skrivet januari 30, 2015, 06:52:35:35
Jag skulle prioritera en bredare pool före ytor att gå på runt om. Försök att närma dig 4m invändig bredd om du ska ha barn som hoppar och leker i poolen.

Jag tycker absolut det räcker med en större yta på en sida - om 70cm räcker beror på vad du menar med det - varifrån räknar du 70cm?
Titel: SV: Gaveltrappa i liten (3x6) Pool och lite frågor om avstånd
Skrivet av: TommyC skrivet januari 30, 2015, 16:59:56:56
Jag håller med Mathias. Vi har 3,4 meter bred pool. Det går att mötas simmande utan att krocka men lite bredare hade ju varit bättre. Vi har en kort- och en långsida som det inte går att gå utanför då de yttre väggarna står på berg. Det funkar det också men vissa saker är ju mycket enklare om man kan gå runt hela poolen.

Vi har en invändig hörntrappa. Stegen är lite för grunda för en vanlig trappa men under vatten fungerar det ganska bra. En idé är att göra de översta trappstegen djupare än de närmare botten alternativt skippa de nedersta trappstegen helt. De flesta som inte har pooltrappa verkar sakna den. Vi skulle inte vilja vara utan trappan.
Titel: SV: Gaveltrappa i liten (3x6) Pool och lite frågor om avstånd
Skrivet av: Mikael Österlund skrivet februari 01, 2015, 13:49:23:23
Stort tack för input - då ska jag ut och mäta 4 meter och fundera på om det är vettigt att "liva" poolen med en av ytterväggarna på huset istället.

Vad gäller avståndet 70 cm så var det egentligen en gissning, men tanken är att ha 50-100 cm mellan poolkant och en "mur" som kommer ligga bakom poolen på en eller två sidor.

Ut i snön och stega upp pool nu med andra ord!