Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: man99024 skrivet september 22, 2016, 08:16:08:08

Titel: Felkod Brilix
Skrivet av: man99024 skrivet september 22, 2016, 08:16:08:08
Har fått igång min nyinstallerade delvis nedgrävda Tjällden 4x8 m pool.

Dock problem att få upp värmen (jag vet, kallt ute nu men...) kommer bara upp till 24-25 grader, trots ett ordentligt pooltak. Men, det kanske är normalt? 
Har poolvärmepumpen inställd på 30 men utloppsvärmen från pumpen kommer inte upp i mer än 25 grader.. Har en Brilix XPH 140..

Nu har jag dessutom, på min helt nya pump, fått felmeddelandet EE01. varnar om högt tryck som beror på för mycket kylmedium eller otillräckligt luftflöde. Har min pump stående utomhus under ett tak, fritt framför och ca 30 cm fritt bakom.. Felkoden känns lite sådär, för mycket kylmedium - på en helt ny pump?!



Titel: SV: Felkod Brilix
Skrivet av: Ceke skrivet september 25, 2016, 20:03:43:43
Om du inte redan har sett bifogat dokument där felkoderna framgår så kan det vara bra att läsa igenom.
Jag hade själv stora problem med min nya VP (XHP 140) då den isade igen (under maj-juni) och genererade felkoder för att det skulle vara fel på kylmedium m.m.
Vi flyttade senare ut den i fria luften och i direkt solljus utan att det blev någon större skillnad...
Efter några om och men blev det ett utbyte av VP och jag fick då höra att det tidigare varit känt fel på ytterligare ett exemplar med överdriven nedisning på typ en av tusen VP:ar!

Hur som helst, vad jag försöker få sagt är att det behöver inte vara fel på kylmedium eller lufttillförseln utan det kan faktiskt vara fel på pumpen.
Dock är det såklart en risk att den temporärt inte fungerar när luften är för kall.

Jag har efter utbytet flyttat in min pump på ordinarie plats och den lyckas hålla poolvärmen på 30 grader (bor i Karlstad) även om det varit några kyliga dagar/nätter.