Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Fiskarn skrivet augusti 01, 2016, 18:50:16:16

Titel: Hjälp! Hur laga läcka?
Skrivet av: Fiskarn skrivet augusti 01, 2016, 18:50:16:16
Tyvärr har vi upptäckt en läcka i vår pool (Folkpool Octavia). Det läcker ganska mycket vid ett av inloppen. Efter att ha grävt fram anslutningen har vi konstaterat det försvinner ca 1 liter på en 20-30 min. Kan inte riktig se, men det verkar som själva genomföringen spruckit, samtidigt som det läcker mellan genomföringen och linern. Det fortsätter att läcka trots att jag satt i vinterpluggen. Min slutsats är därför att jag behöver byta hela inloppet/genomföringen.
Nu till min fråga: Har någon erfarenhet av detta? Hur gjorde ni? Problemet är att tätning och mothåll ska installeras mellan liner och poolvägg så jag måste snäppa loss linern från listen och försöka föra ner tätning och mothåll. Jag är orolig för att jag sedan inte får tillbaka linern i snäpplisten. Behöver jag tömma hela poolen, eller är det bättre att bara tömma till under inloppen? Tacksam för alla smarta ideer. Det är ju för tidigt att avsluta badsäsongen nu.  <help>
Titel: SV: Hjälp! Hur laga läcka?
Skrivet av: Fiskarn skrivet augusti 03, 2016, 10:09:32:32
Inga idéer?  <help>
Titel: SV: Hjälp! Hur laga läcka?
Skrivet av: kenta2 skrivet augusti 05, 2016, 19:00:45:45
Är det nyinstallerat eller typ bytt liner nyligen, dvs någon åtgärd som gjorts nyligen eller är det något som inträffat med tiden bara?

Ser du sprickbildning i plaststycket?

Om poolpumpen är avstängd och du har pluggat igen med vinterplugg och det ändå läcker så kan man ju fundera på om det är packningar/fästning av inloppet i poolsargen som släppt. Mängderna vatten du anger är ju relativt små. Typ 48 liter per dygn. Vi hade en läcka som drog 1kbm per dygn. Då var det bara för löst dragna skruvar runt poollampan efter linerbyte.

Några fräscha packningar, sikaflex i skruvhålen och rätt åtdraget kan göra susen om det inte är någon liten spricka i plastmaterialet.

Det är inga problem att släppa av lite liner för att komma åt. Töm ut en del vatten bara.

Om knepigt så kolla med din poolåterförsäljare. De har ju montörer kopplade till sig som lätt löser ditt problem. Det svåra är väl mer att få till en tid med dem i så fall :)