Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Byggtrådar => Ämnet startat av: Daphne skrivet november 16, 2008, 11:16:26:26

Titel: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet november 16, 2008, 11:16:26:26
Hej på er alla poolproffs,

Efter många om och men, kanske och aldrig, har vi nu äntligen kommit överens  >:D. Vi ska bygga pool! Detta beräknas påbörjas så snart det är möjligt till våren och planeringen pågår som mest just nu med kalkyler, ritningar och funderingar. Jag kan lova att det är mycket funderingar.
Under hösten har jag spenderat åtskilliga timmar framför detta forum och läst era inlägg med stort intresse, här finns det experter att rådfråga! Och experter kommer vi att behöva.
Inget är 100% bestämt ännu, men än så länge går våra tankar enligt den här planeringen (hoppas jag fått med bilden). Har i några synpunkter så är jag hemskt tacksam.

Jag vill ha en rund pool, men här verkar urvalet av ett framtida pooltak vara begränsat (och dyrt) därför är jag lite tveksam, det jag tänkt mej är en rund pool dia 6 m djup 1,5 (hittat en modell som heter Milano).

Var placerar man tekniken? Jag har tre val som jag ser det
1 i tvättstuga i källaren på huset (golvbrunn finns)
2 i garaget (ingen golvbrunn, kallgarage)
3 i friggeboden (den finns inte än, så det är ett högst tveksamt alternativ)

Som uppvärmning har jag tänkt mig en värmepump (efter era kommentarer, hade först tänkt solvärme men ändrat mig), ska kontakta vår bergvärme-pumpleverantör och höra om det på något vis går att utnyttja vår befintliga anläggning.

Jag har tänkt mig att använda mig av saltvatten i poolen.

Nu hoppas jag på att ni kan ge mig råd om vad jag ska tänka på och vilka fällor jag är på väg in i. Jag uppdaterar mina funderingar allt eftersom jag kommer på dem.

Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Pea skrivet november 16, 2008, 12:02:41:41
kul med fler Poolare  :) inte mycket som slår att äta frukost en solig semesterdag vid poolen  8)
ang placering av tekniken så är det inte många golvbrunnar som har kapacitet att svälja så mycket vatten som en normal poolpump ger vid ex backspolning å dyl. så välj inte placering efter var ni har golvbrunn. garaget verkar vara ett bra ställe. viktigare då att leta upp ett bra ställe där ni kan leda ut backspolningsvatten. skall det bli en ovanmarkare eller nergrävd?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet november 16, 2008, 12:26:38:38
Hej, igen,

Det ska bli en nedgrävd pool är det meningen.
OK, förstår ditt påpekande om golvbrunnen, tack för det, då stryker jag tvättstugan. Jag behöver utrymmet i den till all min tvätt som kommer att växa ohejdat när jag ligger och latar mig vid poolen till sommaren!
Spelar det någon roll om tekniken finns över eller under vattennivån? Jag har för mig att jag läst något om detta men kommer bara inte ihåg var och vad det var jag läste, i garaget kommer allt att hamna ovanför vattennivån (som ni säkert redan har förstått).
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Pea skrivet november 16, 2008, 15:17:43:43
inga problem om det hamnar ovanför, bara att sätta dit en backventil.
om ni skall gräva ner den så tänk på att dräneringen är viktig så inte poolen står i vatten. vilken sorts stomme har ni tänkt er?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet november 16, 2008, 16:00:37:37
Den pool som jag tittat på har en galvaniserad och lackerad plåtstomme. Om man väljer att gräva ner den så ska den återfyllas med en mager betongblandning. Verkar som om vår tomt mest består av sand med ett tunt lager matjord ovanpå, vilket jag tror är bra just med tanke på detta.
Eftersom jag är en novis på detta med pool vet jag inte om detta är ett bra alternativ men priset samt storleken (diameter) och djupet på poolen tilltalar mig.

Vill också förtydliga att trädäcket runtpoolen kommer att ligga på samma nivå som markstenen jag vill ha ett stort område runt poolen för trevliga sammankomster! <sol>
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet november 16, 2008, 16:26:16:16
Nu kom jag på ännu en fråga.
Om vi har tekniken i garaget och vi (mot förmodan) kan använda vår bergvärme som finns i källaren (innanför altanen) spelar det någon roll att det blir ett litet avstånd mellan pump, filter och värmeanläggning?  <hmm>
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet november 16, 2008, 16:47:32:32
Lägg inte planerna på tvättstugan på hyllan än, vi använder nämligen vårt golvbrunn i pannrummet när vi backspolar, lyfter bort gallret o ner med slangen o sen kör vi, fungerar bra.
Kolla med en rörmokare, (hoppas att du Pea inte är rörmokare  :P)

Hur nära ligger tvättstugan o pannrummet varandra? Det det handla om är att ha tillräckligt stark pump som klarar av att trycka vattnet runt den sträcka ni får mellan pump o värmeanläggning.

Om ni tycker om poolen o den känns rätt så slå till. Alla tycker vi olika. Tror inte att det är en dålig pool!!
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet november 16, 2008, 16:57:17:17
Hej Daphne!
Kul att du planerar för poolbygge!
Jag är i samma sits och har köpt mitt poolpaket som står och väntar på att våren skall komma.
Angående avstånd mellan pump och värmare så tror jag inte att det är några problem, så länge den totala rör/slanglängden inte överstiger tillverkarens rekommendationer. Vanligt är att minst 30m slang ingår i poolsatserna. Däremot kanske det inte är så kul att dra de tjocka rören (50 mm?)fram och tillbaka i källaren. Kanske bättre att dra vanliga vattenledningsrör från bergvärmepumpen till  en värmeväxlare som placeras vid pump/filter.

Om du förbereder för saltklorinator så tänk på att inte ha lamparmaturer, inlopp och bräddavlopp av rostfritt stål utan välj plastkomponenter!

Själv har jag valt en luftvärmepump som placeras intill pump/filter.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet november 16, 2008, 17:04:22:22
Hej på er,

Fia, Tvättstuga och pannrum ligger vägg i vägg i vårt hus så avståndet kan bli minimalt beroende på var vi placerar de olika beståndsdelarna (kan bli så litet som tjockleken på betongväggen).

Jag väljer att inte lägga planerna på tvättstugan helt på is (ha ha) än så länge, dvs är nästan lika förvirrad än!

Dacke, grattis till att du kommit så långt på väg så att du köpt din pool, vad köpte du?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: kalle950 skrivet november 16, 2008, 17:06:33:33
Jag värmer min pool med hjälp av bergvärme och värmeväxlare. Har mitt reningsverk och pump i det gamla pannrummet.
Men skulle jag bygga nytt idag så är det nog tveksamt om det skulle löna sig med bergvärme med tanke på att
luft/vatten poolvärmepumparna har blivit så pass billiga.

Ska du ha ditt reniningsverk i pannrum eller tvättstuga så bör du räkna med at det kommer att väsnas en del.
I alla fall den pumpen som du får med i ditt poolpaket. Finns dyrare och tystare pumpar att köpa.

Slutsats: Ha reningen i friggeboden så väsnas den minst och köp en luft/vatten poolvärmepump så kommer du billigare undan <sol>
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet november 16, 2008, 17:12:29:29
Hej igen Daphne!
Jag köpte en rektangulär pool 3,5*7m med Roman-end trappa från Poolstore.
Jag tyckte det var lättast med rektangulär pool om man vill ha pooltäckning som kan rullas ut och in på en upprullare. Trappan är också en trevlig grej att sitta i eller för att underlätta i- och urstigning.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet november 21, 2008, 18:51:24:24
Det går framåt med ett litet steg i taget.
Nu har vi klart med grannarna som har givit oss tillstånd till det staket som vi tänkt sätta upp i tomtgränsen. Även tillstånd från TeliaSonera för uppsättning av friggebod på vår tomt där den gränsar till deras. Kvar är bygglovet från kommunen för att sätta upp vindskydd/insynskydd som ska gränsa av vår tomt mot framsidan/gatan. Staket (allt som är genomsebart till mer än 50% räknas som staket) är OK att sätta upp men skärmväggar/plank är bygglovspliktiga, allt enligt kommunens byggnadsingenjör, bäst att göra allt ordentligt från början.
Mycket att tänka på innan det som verkligen känns krångligt börjar (själva poolbygget).

För övrigt är det mycket funderande och kalkylerande som pågår.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet november 22, 2008, 19:15:27:27
Kul att det går framåt! O0
Glöm inte att kolla var el, tele o vattenledningarna går innan ni börjar gräva.
Det kan bli dyrt annars. ;)
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet november 28, 2008, 16:49:20:20
Ja det var ju också en bra idé, att man ska behöva tänka på så mycket.

Undrar hur många misstag vi kommer att göra!? :D Men som sagt var jag är tacksam och glad för alla tips jag kan få.
Har precis pratat med bergvärme-leverantören och han tyckte inte att värmepump var en bra idé för uppvärming av pool. Han förespråkade solvärme istället.
Men nu är det ju så att jag har till 95% bestämt mig för värmepump eftersom jag vill kunna bestämma själv när jag ska bada och inte behöva invänta värme och att solen ska lysa en bra stund för att vattnet ska hinna bli riktigt varmt och gött.
I varje fall skulle vi vara tvungna att borra hålet djupare och sätta in en värmeväxlare slutsumma vet jag inte riktigt men han räknade med 10 000 kr för borrning och sedan tillkommer montering, värmeväxlare och allt vad han pratade om. Han trodde ändå att det skulle bli billigare att göra så än att köpa en "fristående" värmepump eftersom det skulle kosta bortåt 40 000 kr!
Men nu är det ju så att jag vet, genom detta eminenta forum, att man kan få en värmepump för mellan 15000-20000. För visst är det så? Eller tillkommer det en massa extra kostnader till en sådan här värmepump förutom de slangar som behövs och ev. elektriker kostnader?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Pea skrivet november 28, 2008, 17:16:46:46
självklart ska ni satsa på en värmepump, dom är dessutom busenkla att koppla in, det klarar ni själva. ring runt nu i vinter och kolla med poolhandlarna, om dom har nån bra vp på hyllan går det säkert att få lite vinterrabatt :) köpte själv en pahlens maxitemp 51 för 25.000 inkl bypass och frakt förra vintern, normalpris 29.000.
köp inte en vp som är dimensionerad precis för er poolstorlek, köp en något större, då värmer den upp snabbare och är inte igång lika många tim på dygnet. vår maxitemp 51 går bara på natten för att hålla temperaturen på 30 sköna grader :)
och tänk på att värmepumpen skall ha en värmeväxlare i titan, inte i rostfritt.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Ingvar skrivet november 28, 2008, 19:26:08:08
En vanlig luft-poolvärmepump, är nog den mest kostnadseffektiva lösningen om du bara skall ha poolen igång under maj - september. Vill du däremot ha systemet igång under större del av året, kan bergvärmealternativet vara intressantare, eftersom du får ut bra med värme även när temperaturen ute understiger fem plusgrader, vilket de flesta vanliga luft-poolvärmepumpar inte klarar.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Poolhajen skrivet december 15, 2008, 14:08:40:40
Lägg inte planerna på tvättstugan på hyllan än, vi använder nämligen vårt golvbrunn i pannrummet när vi backspolar, lyfter bort gallret o ner med slangen o sen kör vi, fungerar bra.

Det där kan vara riktigt farligt! En normalpump skickar iväg ca 150liter / minut och klarar lätt ett tryck på 2bar. OM det inte finns kapacitet så det räcker i avlopssystemet och det blir tätt när du trycker i slangen kan pumpen enkelt trycka isär kopplingarna någon annan stans i huset och med det vattenflödet krävs det inte många sekunder innan man skapat sig en ansenlig vattenskada.

Som sagt, det kan gå bra men det kan också gå dåligt och jag tror inte försäkringsbolaget ställer upp om man har oturen mot sig!

/HW
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet december 15, 2008, 22:21:52:52
Hej Poolhajen. :)
 
Det kanske är lite speciellt för oss så visst bör de kolla med en rörmokare först, (vilket jag också skrev).
Vi har ett enda källarrum o det är pannrummet, tillbyggt långt efter att huset byggdes, förövrigt har vi torpargrund.
Enligt vår rörmokare som hjälpte oss så var det inga problem att göra så för oss, pannrummet har en egen ledning rakt ut plus att kommunen bytte ut alla vattenledninger till pemslang för två år sen. :)

Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet december 17, 2008, 17:33:28:28
Hej på er,

Jo då jag är med på att man bör kolla med rörmokaren först. Men jag har nog lagt bort tanken på placering i källaren och riktar in mig på att placera allt i friggeboden (som kommer att byggas först) eller i garaget. Har inte helt bestämt oss ännu.
I varje fall fall så har jag beställt en värmepump nu! Lite fel ordning men så får det bli man får ta tillfället när det kommer.

Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Henry Porter skrivet december 17, 2008, 21:19:31:31
Får man va lite nyfiken och fråga vilken pump det blev?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: HappyDigger skrivet december 18, 2008, 16:03:59:59
Hej Daphne,

Jag gick i samma funderingar och har ungefär samma utrustning (bergvärme). Vi satte filter och pump i tvättstugan och har en värmeväxlare kopplat till värmepumpen i rummet bredvid. Kommentaren om att pumpen väsnas är helt korrekt och väl värd att ta med i funderingen. Nu har ju vi inte soffan och TVn i tvättstugan så oljudet gör inte så mycket - snarare så att det är skönt att inte höra det alls utifrån vid poolen.

För backspolning tar vi bara upp ett hål i väggen (just nu via källarfönstret) och leder ut vattnet den vägen. Det blev lite blött när vi provade golvbrunnen som inte svalde vattenmängden ;-)

Sedan är det rätt skönt att under icke-säsong (som nu) att ha prylarna stående frostfritt.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet december 19, 2008, 15:38:24:24
Hejsan,

Jo då fråga får man alltid! Det blev en Fairland från Miamipool, inte för att jag vet om det är ett bra alternativ men det var extrapris och inget lockar en dam så som en röd prislapp!

Jag blir inte riktigt klok på detta med placering av pump, filter mm men det är ju ett tag kvar innan vi planerar att sätta spaden i backen så jag får väl tänka lite till och läsa på i forumet. Men om jag fattat det rätt så är det bra om åtminstone pumpen placeras så nära poolen som möjligt så vi får väl se hur det blir till slut.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Pea skrivet december 19, 2008, 18:39:41:41
placera pumpen där den inte stör, ni vill inte ligga och lyssna på den när ni solar. men samtidigt skall den inte vara allt för långt bort då man tappar lite tryck. men det spelar ingen roll om den står ovan vattenytenivå eller ej, bara att sätta dit en backventil.
som sagt, placera pump och värmepump så att dom inte stör.
vilken värmepump blev det?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet december 20, 2008, 09:31:11:11
Värmepumpen heter Fairland och jag köpte den hos Miamipool.
Jag vet inget om märket och det verkar ingen annan göra heller, men som sagt var en röd prislapp var allt som behövdes. Det var min julklapp till mig själv.
Nu längtar jag till våren så att vi kan få börja någon gång...
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Pea skrivet december 20, 2008, 10:17:28:28
röda prislappar är alltid trevligt  O0 är nog inget fel på den pumpen, utan att själv ha handlat där så har jag ändå intrycket av att miamipool har bra kvalitet på sina grejer. skönt att våren bara är 3-4 avlöningar bort nu så man snart kan börja poola igen :)
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet december 29, 2008, 18:24:03:03
Usch och fy,

Nu har jag börjat vela fram och tillbaka om det verkligen är en helt rund pool jag vill ha.
Har tittat på Dackes tråd och där fått lite tankeställare angående formen. Nu är det så att jag har svårt för skarpa hörn  >rulla<, ja jag vet att jag är konstig. En rektangulär pool är alltså nästan inte tänkbart, då återstår en rektangulär med brutna hörn, en oval, en åtta, en kidneyformad eller som ursprungliga valet dvs en rund.
Trappa är hur fint som helst så det vore kul (men dyrt) nu har jag sett att Nettopool har en lösning för åttor och runda pooler. HUR SKA JAG NÅGONSIN KUNNA BESTÄMMA MIG?  <dontkn>
Ge mig ros och ris om era poolformer!!! <antman>

På en "åtta" kan man väl ha ett vanligt klasik tak (när jag blir miljonär i framtiden)?

Men men, nu är jag i varje fall lycklig ägare till en värmepump! Får väl leka med den tills jag bestämt mig. :D
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet december 29, 2008, 19:23:44:44
Om du väljer en "avlång pool", hur lång kan du tänka dig isf?
Tänker på att det kan vara bättre om man vill kunna simma plus att det blir lättare att använda poolskydd till dessa.
Karl min kunde tänka sig rund men då sa jag till honom: "Jag är väl ingen guldfisk" :D
Ville kunna ta ett o annat simtag.
Så gick mina tankar när vi valde form.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: ronson skrivet december 29, 2008, 19:35:30:30
Tror att vi skulle behöva lita mer info ifrån dig innan man kan ge dig ett gott råd.

Vilken budget har ni för poolpaketet?

Hur har ni tänkt utnyttja den, svalka, simma, leka eller kompromissa lite?

Med eller utan trappa?

Pooltäckning?

Nedgrävd har jag förstått.

Möjlighet till pooltak senare?

Stenläggning runt om poolen har jag förstått.

Inga raka hörn.

Max resp min storlek?

Baddjup?

Med oval eller åttaformad pool tror jag uppfyller dina krav utan att ha fått mer info från dig. Med mer info kan vi säkert ge dig betydligt bättre tips o ideer.

/ronson

Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet december 29, 2008, 20:14:58:58
Helt rätt,

Lite mer info är nog på sin plats.

Budget, ja så billigt som möjligt naturligtvis men det är ändå en investering som jag ska vara nöjd med länge så säg runt 70' för poolen (området runt kostar ju en hel del också). Har en händig make så vi (han) gör arbetet själv <love>

Djupet ska vara 150 vilket borde ge ett baddjup på ca 140 där är jag fast besluten (alltid något). O0

Pooltäckning hade jag inte ägnat så stor tankeverksamhet åt men ett helt vanligt täcke med stroppar duger gott tills jag blir miljonär och investerar i ett tak.

Storleken ja, inte för stor men inte för liten heller (ha, ha) även om tomten skulle kunna svälja en väldigt stor. Min ursprungliga tanke är en 6 m dia vilket borde motsvara en 8x4 eller liknande sett till vattenmängd.

Simturer tror jag inte blir aktuellt (då behöver jag nog bygga en 25 meters) förutom med ett sånt där gummiband som jag läst om (och då kan jag ha en pytteliten pool). Nej lite svalka, ligga och pösa och guppa i en stol med en GT i handen det är nog jag det ;D! Lite volleyboll med glada vänner blir det nog och mina "barn" 19 och 21 vill säkert leka lite med sina kompisar också.

Nu är det bestämt att det blir trä runt om poolen (med tanke på framtida tak) och sten utanför trädäcket (allt i en nivå om möjligt).

Helst inga skarpa hörn (90grader), har nog klara guldfisk drag!

Gärna trappa (men då får jag öka på budgeten förstår jag).



Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: ronson skrivet december 29, 2008, 21:09:19:19
Daphne, tack för informationen. Bifogar några tips ifrån mig.

Från Poolstore, Costa-Rica, åttaformig stålpool 7,25x4,60m 1,5mdjup. Poolpaket med sandfilter och poolstege i rostfritt stål. Pris SEK 48000 (se bild)

Från poolkungen, Åttaformad pool 5 x 7,7m Djup: 1,50m, pris 86800 kr (då finns det en elvärmare för 5000 kr som du inte behöver eftersom du har VP redan).

Miami Pool Eight 4976. Storlek 4,9 x 7,6 m djup 1,45 m Komplett poolpaket med sandfilter 520. Pump 0,75 hk 3-fas samt en belysning. Pris 73500 kr

Eftersom du är emot raka former så kolla in Miami pools kidney modeller, pris 70-80000kr. Det går att få till överdrag o pooltak även på denna.

Lycka till med valet o hoppas du får fler tips O0

/ronson

Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Pea skrivet december 29, 2008, 21:13:44:44
70" räcker långt om du har en händig gubbe  :)
mönstrad liner kostar några tusen extra men gör väldigt mycket på utseendet, bara ett litet tips  :)
vår pool är 7.2 invändigt och det blir ca 5-6 simtag, en 5m blir 3-4 dvs inte mycket, att simma runt i en cirkel är obekvämt. en rund pool är eg inte fel men då kanske du iaf skulle gå upp till 6m. pooltäckningen är eg inget problem heller så länge du inte skall ha automatisk täcke vilket iaf jag inte anser vara värt pengarna, vi har 48st gummistroppar runt vårt och det tar 3-4 minuter att ta bort / sätta på om man är 2. en rund pool kan se ganska maffig ut förutsatt att den inte är för liten, den är lättare att bygga då den är självbärande på ett annat sätt än en med långa sidor. om jag får råda så tycker jag att ni skall satsa på det ni tycker är snyggast, men gör den inte för liten. kolla upp hur mycket vatten er värmepump är anpassad för, gör sedan max en pool som är 5m3 mindre än vad som rekomenderas till vp:n. dom allra flesta tycker att det är behagligast med 30-31° i poolen och det klarar inte vp:n om ni maxar poolen. (hängde du med?) men underskatta inte det här med simtag, jag tycker att våra 7.2m är alldeles för lite. nästa gång jag bygger en pool så blir den 10*4. ang baddjup skall ni tänka på hur långa ni är, inte kul att leka i poolen om man har vattnet precis under hakan. vår är ca 1.32 i vattendjup och det funkar fint att dyka i men grundare skall man nog inte ha.
tänk på att om man bygger en pool och gör det noga och snyggt så är det förmodligen ingen kostnad utan en investering. låt inte snålheten bedra visheten. var framförallt mycket noga med markarbetet under poolen, dränera ordentligt och isolera både under och runt om. om gubben din är händigt så är ett utmärkt alternativ att mura själv med lecasten, då kan ni göra vilken form ni vill, det går att beställa liner med i princip vilka mått som helst. det är prisvärt men absolut det jobbigaste sättet att bygga på, men väldigt kul när man är klar  O0
och är man noga med dränering osv så får man en stomme som håller väldigt länge = mer värt den dan man säljer huset. en stomme i zinkad plåt är slut efter ca 10-20 år, en i rostfritt får ni inte för 70".
det är för och nackdelar med allt, men ni har ju en stund på er att fundera  ;)
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet december 29, 2008, 22:08:45:45
Här finns välfyllda paket till bra priser.

Ex.
http://www.rubinpool.se/produktinfo.php?id=51
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet januari 04, 2009, 15:42:24:24
Hur går det, Daphne? Hittat något som känns rätt för er?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet januari 04, 2009, 19:55:44:44
Hej Fia,

Ja, jag har i varje fall kommit ett steg längre och väntar nu på offert från två stycken poolleverantörer.
Tack för tipset om Rubinpool, det är ett av företagen. Det andra är Nettopool där de även kan förse mig med en trappa till min tänkta pool.
Jag har omvärderat mina runda pooltankar och offerterna jag begärt in gäller en 8:a formad pool. Jag tror att jag har bestämt mig! :D

PS! Apropå guldfisk, gubben min har åkt skidor på ett 400 meter långt spår (ett runt spår), 30 varv vid tre tillfällen nu. Kan det vara så att vi har klara guldfiskdrag i vår familj eftersom jag inte vill ha några 90graders hörn? ;D
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet januari 04, 2009, 21:19:59:59
400 meters spår, det skulle kanske vara ett pytte, pytte guldfiskdrag isf. ;D

Maken pratade om pool med diameter 4,60, inte många simtag då. ;D

Åttan är snygg, då får du ju det du söker, två ihopsatta rundlar . O0  ;)

Vi valde brutna hörn för vi tyckte det var snyggare än 90 grader hörn.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet januari 28, 2009, 20:36:44:44
Jaha, då sitter jag här med en spräckt budget och en pool med 90 graders hörn! <antman>

Jo då, jag som ondogjorde mig över skarpa hörn har gjort en helomvändning och precis idag lagt en order hos Pool Store på en 8x4 m Romersk trappa. Efter att ha läst och läst och tittat på bilder och tänkt hit och dit på oss själva och vår omgivning kom vi fram till att trappa var ett måste. En stor trappa på kortsidan för att man ska kunna sitta i den och underlätta i- och urstigning.
Lite dyrare än jag tänkt mig men också mycket finare. Jag är nöjd. O0

En friggebord/förråd är inköpt och ligger redan på gräsmattan för poolteknik och omklädningsrum/förråd vi har också fällt en stor björk. Det händer lite även om vi har djup tjäle i Värmland för tillfället vilket innebär att vi får vänta ett bra tag på att börja med grävningen.

JAG LÄNGTAR EFTER VÅREN!!!
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: slottet skrivet januari 30, 2009, 10:26:04:04
Grattis Daphne!

Har själv oxå precis gjort en beställning hos poolstore på deras 4,5-9 med trappa. Det ska bli helspännande att få hem den och börja bygga. Mitt problem är att min gubbe inte är händig så vi får leja bort allt jobbet och det kostar ju lite om amna utrycker sig milt ;D

Då kan vi ju följa varandras poolbygggen här under våren! O0

Lycka till :)
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet januari 30, 2009, 18:07:57:57
Ja då blir vi 3 som bygger flexipool samtidigt.
Vi får hålla kontakt och ge varandra tips under resans gång.
Dacke O0
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: slottet skrivet januari 30, 2009, 18:36:48:48
Absolut Dacke, det ska bli spännande, vi kör igång om några veckor så det gäller att hålla tummarna!!!!
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet mars 25, 2009, 17:07:01:01
Idag när jag kom hem hade vi fått en stor grävskopa i trädgården! Grävfirman hade varit här med maskinerna och de återkommer för att göra jobbet i morgon! Nu är det ingen återvändo och jag måste säga att det är med skräckblandad förtjusning som vi börjar arbetet.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet mars 25, 2009, 22:15:33:33
Kul, Daphne! O0
Det verkar som om våra byggen kommer att gå lite ryckigt framåt (pga tidvis bortvaro). Men vi får väl se hur de framskrider?
Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet mars 27, 2009, 17:24:23:23
Vad är nu detta??? I går hade jag hopp om våren och idag detta... ca 10 cm snö!!! Grävningen står stilla, maskinisten är säkert ute och skottar snö istället och det gör han rätt i! Jag känner inte för att vara ute i detta. I och för sig är det vitt och rent ute på tomten idag jämfört med igår, men jag tar gärna lite lera, sand och jord nu!

Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: slottet skrivet mars 29, 2009, 12:18:25:25
Hej Daphne!

Jag lider med dig när jag ser bilden, :'( man vill ju gärna att något ska hända. Själv har jag nu ett stort hål och bara väntar på nästa helg då byggarna kommer, än finns det hopp om bad i sommar ;D

Vicki
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet april 03, 2009, 18:47:04:04
Nu har det hänt en hel del! Det gör mycket när det är ljust länge på kvällarna och när man har hjälp av sina två små "barn". Hela familjen har varit engagerad och det vill jag lova att det är inte mycket som barn i 19-20 års ålder vill göra tillsammans med sina föräldrar längre, men att gräva för dräninering och brunn det slet vi med alla fyra en kväll och det var riktigt trevligt!

Nu är underlaget rakt och fint och bara väntar på poolstommen.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet april 24, 2009, 18:47:51:51
Hej Daphne!
Jag vet ju att du kommit längre! Har du glömt att ta bilder på framåtskridandet? ;)
Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet april 25, 2009, 16:49:53:53
Attans, där kom du på mig, nej då bilderna finns men jag är lat också.
Har precis tagit en paus från grusskottande armarna är som döa sillar och svetten rinner på ryggen. Maken påstår att det är bra för mig att bli lite svettig ibland, förstår inte vad han menar  <hmm>. Vi har krånglat med väggmattan idag också, men tack vare bra tips från dig Dacke fungerade det hyfsat.

Är det så här fint i morgon också, kanske vi försöker oss på linern. Det kan väl inte göra något att sätta i den även om vi kanske inte har tänkt att fylla vatten än på någon vecka?
Jag läste någonstans att det är bra att sätta i den (linern) när det är varmt ute eftersom det kan vara lite "bänglig" att handskas med den om den är kall. Någon som vet?

Tyvärr kommer vi lite fel eftersom vi får bygga friggeboden där det är tänkt att hela reningsanläggning och pump ska placeras, sist av allt (lastbilarna med fyllnadsmaterial måste åka in där den ska stå. Så vi är lite fundersamma på om vi kan fylla vatten och låta det stå en stund innan vi får upp boden och kan placera in all utrustning eller om det blir till att ställa upp allt provisoriskt vid sidan om så länge, vad tror ni?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet april 25, 2009, 20:40:53:53
Så, nu har jag tagit mig i kragen! Här kommer lite bilder på hur vårt arbete fortskrider. Just nu står gubben och skruvar snapin-list och jag sitter här och latar mig, lite lagom seg efter en dag i solen med ett fast grepp om spaden och ett (eller två) glas vin till den grillade kvällsmaten.
Det är bara APRIL! och vi har kommit så långt redan, jag är super nöjd så här långt. Nu återstår fortrarande ganska (eller väldigt) mycket arbete, men jag kan ändå hoppas att vi kommer att ha vatten i poolen inom en snar framtid (inom 14 dagar?), i varje fall om vädret håller i sig något så när.

 <sol> <sol> <sol> <sol> <sol>
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet april 26, 2009, 13:03:29:29
Hej Daphne!

Det går framåt ser jag. O0

Ni har gjort ett väldigt stadigt stöd för trappan. Har ni kommit på det själva eller har någon rekommenderat att bygga så? ???

Jag hade bara planerat ett par gjutna plintar, men jag får kanske tänka om. <hmm>

Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet april 26, 2009, 13:43:48:48
Det har vi kommit på själva, vi visste inte hur vi skulle göra, vi såg hur Vicki hade gjort och ville ha något liknande fast vi gjorde det lätt för oss, vi köpte lecasten istället för att gjuta i hylsor och jag tror att det blev bra, det blev väldigt stadigt i alla fall. Lite krångligt nu när vi håller på att återfylla man får åla sig mellan stenen och fylla förhand runt om så där var det väl kanske inte så käckt.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet maj 03, 2009, 12:10:51:51
Vilken helg för poolbyggare! Sol och värme och helt underbart.
Vi har jobbat på som tusan och kommit riktigt långt. Med hjälp av Allrad från Cramo, vår allra bästa poolare har vi fyllt runt om (ja, det blev inte helt rätt med fyllning i takt med att vattnet fylls, men ibland måste man göra det som det blir också) och nu pågår vattenpåfyllnad för fullt. Det går sakta eftersom det sker med en vanlig trädgårdsslang men det går framåt (eller uppåt när det gäller vattennivån), ca 2,5 cm i timmen.
Vi behöver ett lass med sand samt ett lass med bärlager till oss innan vi kan börja med montering av friggeboden så där blir det också i "fel" ordning eftersom all teknik ska stå i boden. Vi kan alltså inte koppla på rening förrän boden finns där, förhoppningsvis hinner inte vattnet bli alltför hemskt innan dess. Vi räknar kallt med kalla nätter (mindre bakterietillväxt) och att friggeboden finns på plats inom en vecka.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: slottet skrivet maj 03, 2009, 17:19:20:20
Hej Daphne!

Man får gratulera till vattnet i poolen, det ser himla bra ut!! O0 O0
Vicki
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Housedad skrivet maj 03, 2009, 20:04:59:59
Hej,

Bra jobbat  O0

Om det drar ut på tiden med friggan kanske ni skulle fundera över att täcka poolen med en mörk press, får ni bort sol så minskar tillväxten av den gröna i vattnet. Borde vara ganska enkelt med en billig press typ biltema, den kan flyta och tar även hand om en hel del skräp som annars hamnar i poolen.

/Housedad
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet maj 03, 2009, 22:51:44:44
Tack för tipset! Vi har gjort en provisorisk anordning för det medföljande poolskyddet, men det släpper igenom en del ljus, är det bättre med en presenning?
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet maj 03, 2009, 22:55:36:36
Det skyddet räcker, vår stod på samma sätt i över en vecka innan alla slangar var dragna o inga alger hann bildas. Vårt vatten hann inte bli över 10 grader.
Beror nog mycket på hur varmt vattnet blir.
Det du kan göra om du är osäker är att blanda chockklor i en hink o slänga i poolen, ta ex. håven o rör runt.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet maj 03, 2009, 22:59:33:33
Grattis Daphne! O0
Jag tycks komma sist i gänget. :(
Men nu har jag i alla fall gjutit alla plintarna till pooldäcket, så nu börjar det bli dags att återfylla. :P
Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet maj 03, 2009, 23:06:05:05
Tjena Dacke,
Anser mig inte klar på långa vägar. Bara för att det är vatten i poolen så har vi lång väg kvar att gå... vi har ju ingen plats för tekniken ännu. Så länge den inte är på plats så skulle jag tro att vi har lika stor chans på andraplatsen, du kör ju mer en helhetslösning med gjutning, regling, teknikhus på en gång. Nu kör vi på första doppet (och då räknas inte när man tätar trappa, lampa, utlopp och skimmer) istället! Jag är en badkruka... :D
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Housedad skrivet maj 04, 2009, 07:45:57:57
Hej igen,

Ser ju kanon ut med poolskyddet. Har inget riktigt begrepp om hu lång tid ni tror det tar innan cirkulation/rening är igång men som Fia skriver upp till en vecka för att grundlägga och bygga en frigga låter kort om tid. Tar det mer än en vecka kanske två eller tre så tror jag att polskyddet ihop med en mörkgrön press från Biltema är melodien, pressen kan ju ligga under pooskyddet så hålls den på plats mycket enkelt. Allt detta enligt teorin ju mindre ljus desto mindre problem.
Om ni tänker skaffa eller har skaffat en dränkbar pump, t.ex till dräneringbrunnen så kan man sänka/lägga den i poolen t.ex i ett hörn och låta den skapa cirkulation och då även klorera som Fia beskriver. Cirkulation med klor även utan filter räcker länge mot alger.

/ Housedad
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Housedad skrivet maj 23, 2009, 19:36:13:13
Hej,

Läste din "post" i ngn annan tråd, det verkar ju hur som helst ha funkat ganska bra även om det är snart en månad sedan vi utbytte åsikter om täckning.

Får gratulera till första sittningen poolside, det lär bli många det är superskönt.

Grattis till et "snart klart projekt"

/ Housedad
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet maj 23, 2009, 20:22:10:10
Ja, vi körde en chansning, jag kan lova dig att det inte har varit helt orosfritt. Jag har jagat maken med blåslampa för att vi ska kunna starta så fort som möjligt. Själva byggandet av friggeboden gick jättefort, vi satte upp den förra helgen, det blev en vecka senare än planerat pga att vi behövde mer grus och sand och friggeboden skulle stå precis där lastbilen körde in med lassen. Sista lasset kom förra fredagen, jag och mina söner skottade grus som idioter för att få bort högen så att byggandet kunde påbörjas. På lördagen började vi med golvet och fortsatte med väggarna och på söndagen kom tak och papp upp. In med grejorna (filter, pump och saltgenerator) och sedan drog käre maken kabel till det som behövdes och i torsdags kom elektrikern, Tommy, och kopplade in allt.
På fredagen upptäckte vi en läcka mellan pump och filter. Tätning och vänta på att allt ska härda.
Idag körde vi igång allt denna gång utan läckor men med div andra små problem som vi löste efterhand. Nu flyter det!
PH 7,4 (och det var det när vi tog av täcket) och klor ca 0.3 hittills (saltklorinatorn har varit igång sedan 13-tiden) och vattnet börjar bli alldeles klart. Tyvärr alldeles för kallt för att bada i, men perfekt att titta på. Ska försöka få in lite bilder också.
Värmepumpen ska vi börja installera imorgon.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet maj 24, 2009, 18:07:20:20
Så här ser det ut nu. Maken bygger trägolv, jag återställer TeliaSoneras gräsmatta bakom friggeboden, vi har fått använda deras tomt för intransporter av grus och återfyllnadsmassor eftersom den vägen var mycket kortare än om vi skulle ha åkt in från framsidan av vårt hus.

Yvonne
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet maj 24, 2009, 18:32:10:10
Det var snyggt utformat!! O0 <sol>
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet juni 01, 2009, 23:25:56:56
I går premiärbadade jag!
Vi kopplade in värmepumpen i lördags och har gått från 15 till 25 grader (idag). Vi stänger av den (VP'n) på kvällarna och sätter på den på morgonen vet inte om det är så smart så här i uppvärmningsfasen, vi tappar ju någon grad på natten igen men så gör vi i alla fall.
Trädäcket inte riktigt klart ännu ena kortsidan kvar, friggeboden grundmålad på två sidor så det går framåt.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: CAD-Ludde skrivet juni 04, 2009, 20:11:56:56
Visst är det härligt att äntligen få bada  :)
Tyvärr har jag upptäckt att det tar låång tid att slutföra resten av arbetet då man hellre hoppar i o badar med familjen..  ;)
Simma lugnt..
/Patrik
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet juni 06, 2009, 17:08:16:16
Hej Daphne!
Ser att det gått framåt rejält för dig. Det ser snyggt ut. O0
Jag har just kommit tillbaka efter 2 sköna veckor i Kroatien och längtar efter att få dra igång igen.
Hälsningar, Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet juni 17, 2009, 22:49:02:02
Jag är riktigt nöjd! Det går framåt med stormsteg och jag tycker faktiskt att det blivit riktigt fint. Vi är en bra bit på väg med stenläggningen även om det kvarstår en del kapning av stenar i hörn och kanter och hela området till höger om friggeboden så känns det ändå som om vi har hunnit med en hel del. Tyvärr är vädret lite för kallt för att man ska kunna njuta också men värmen ska tydligen vara på väg nu!
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet juni 24, 2009, 07:57:39:39
Hej Daphne!

Snyggt med det sektionerade trädäcket med en tvärbräda mellan sektionerna!  O0

Hur har ni gjort det? Dubbla reglar med klotsar emellan?  <dontkn>

Dacke.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet juni 24, 2009, 16:54:17:17
Hej Dacke,
Det var länge sedan jag såg och hörde något från dig och om ditt bygge, förstår att du är ute och bygger när du är hemma det vore kul att få se lite bilder nu!
Jo, trädäcket är byggt såsom du beskriver med dubbla reglar och klossar mellan för att få något att lägga tvärbrädan på det blev bra. Vi byggde det så eftersom vi inte gjöt några plintar utan vi har byggt däcket som stora fyrkantiga stycken (utom i hörnen vid trappan där det fick bli tårtbitar istället) som ligger på lecablock, skulle det häva sig kan vi lyfta upp dem (jag har åkt på ryggskott vid ett försök  :o) och rätta till det. Naturligtvis hade det varit bättre att göra som du gjorde dvs gjuta plint ända nerifrån, men så långt tänkte vi inte då!
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet juni 24, 2009, 21:06:47:47
Hej Daphne!

Ja det går långsamt fram men något har jag gjort. Pumphuset är snart färdigkopplat, se http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=3592.msg33559#msg33559 .

Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet juli 13, 2009, 10:56:46:46
Äntligen har solen vågat sig fram igen, efter mer än tre dygns oavbrutet regnande!!!

Jag har tappat vatten ur poolen vid två tillfällen, det är verkligen extremväder. Veckorna innan regnväder bjöd på sanslöst sommarväder, då gjorde vi inte många knop vi njöt och badade och konstaterade att vi var mer än nöjda med vår investering och att det var värt de timmar som vi slitit så svetten lackat.

Just nu ser det ut så här, lite drygt 100m2 marksten har vi lagt och vind- och insynskyddet är i det närmaste klart i den ena änden av poolen. Imorgon ska vi hämta ett tak  <antman> <antman> <antman> sedan fortsätter arbetet med sarg och pergola (de plintar som sticker upp ur stenbeläggningen vid sidan om friggeboden).
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: slottet skrivet juli 14, 2009, 19:52:52:52
Hej Daphne!

Ser helt kanon ut,  O0 O0......... är det ett pooltak ni ska hämta ;)......


Just nu ligger man ju varenda ledig stund vid poolen, håller med dig en investering man inte kommer att ångra ;)

Ha en skön bad sommar

Vicki

Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet juli 14, 2009, 20:23:26:26
Ja visst, ett pooltak!
Vi har köpt ett begagnat pooltak på en annons som fanns på blocket (och även på forumet), taket är ett år gammalt och jättefint. Vi har precis kommit hem och lastbilen som fraktade hem taket kom precis efter så nu står pooltaket över poolen och gubben håller på att skruva ihop det (vi slipper det mesta arbetet eftersom jag förstod på han vi köpte det av att det levereras i platta paket och man skruvar ihop det mesta själv, vi fick det i 5 moduler som "bara" behöver kopplas ihop) just nu  O0.
Återkommer med bilder nu måste jag springa ut och jubla lite till  <antman> <antman>
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet juli 14, 2009, 23:34:27:27
Kunde just tro det, att du inte skulle vara sämre än Slottet!  :D

Då är det väl bara jag som kan njuta av den öppna, luftiga känslan av att bada ute i naturen. (Du hör väl avundsjukans röst).  ;)

Grattis Daphne!

/Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: slottet skrivet juli 15, 2009, 15:10:10:10
Härligt Daphne, det är helt rätt med ett pooltak, vi ångrar inte det köpet. Förutom att man får varmare i poolen alldeles gratis så slipper man även en massa smuts!!!

hoppas du kommer tycka att det är lika bra som vi gör!

O Dacke, du vet hur det är, vi kvinnor vet hur vi vill ha det och på nåt sätt lyckas vi även alltid att få det så  :-*

Grattis :) :)

Vicki
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet juli 17, 2009, 18:12:40:40
Jag är helnöjd med taket "so far" och det finns inget som talar för att jag inte skulle fortsätta att vara nöjd.
Det är otroligt skönt att ta ett kvällsdopp under tak nu när det inte varit speciellt varmt ute, under taket är det varmt och mysigt och värmen stannar kvar. Värmepumpen har inte gått speciellt mycket sedan i tisdagskväll när taket kom på.
Nu är även staketet/insynsskyddet som binder ihop garaget med friggeboden klart.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet augusti 15, 2009, 12:42:20:20
Hej,
Arbetet fortsätter och det som har hänt nu är att pergolan är så gott som klar (fattas armeringsmatta/staket på två sektioner) förutom alla klängväxter som ska klänga runt och göra en grön vägg av armeringsmattorna. Dessutom har vi fått till en poolsarg också.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet augusti 16, 2009, 00:33:40:40
Ser härligt ut Daphne!

Ni verkar väldigt arbetsamma.

Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet september 06, 2009, 17:28:09:09
Nu är hösten här, vi har stängt av värmen till poolen och låter bara reningen vara på. Den här helgen har det faktiskt hänt en hel del. Staketet bakom pergolan har kommit upp och vi har fått en trappa upp till altanen, nu slipper vi klättra på trappstegar! Jag och katten Daphne är så glada!!!
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet september 06, 2009, 17:29:27:27
Här kommer en bild på den glada katten Daphne också!   :D
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet september 06, 2009, 17:40:03:03
Hej Daphne! (Inte katten, utan signaturen)

Vad härligt ni har fått det! Och vilka ytor! O0

Men varför stänga av redan nu?  ???
Med taket så kan ni väl ha badbart bra länge än?  <dontkn>

Vi har haft en underbar dag idag. I lä bakom huset blev det så varmt att det var ett måste att svalka sig i poolen. :)

Hälsningar, Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet september 06, 2009, 21:27:58:58
Gillar verkligen hur ni har lagt trägolvet runt trappan!! <sol>
Kanonsnyggt , för att inte tala om missen Daphne!!

(Använder mig också av kattens namn. O0 ;D)
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet juni 29, 2010, 21:25:02:02
Nu har vi piffat lite och lagt bambutak på pergolan, skaffat en soffa och sommaren har kommit. Kan det vara bättre? <love>
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Johan.L skrivet juni 29, 2010, 22:36:18:18
Daphne Nej det kan inte vara bättre <sol>
Mysigt med bambutak och loungesoffa.
Lite Karibien känsla   O0
/ Johan
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet juni 30, 2010, 08:19:56:56
Nej Daphne, det kan inte bli bättre.  O0  Ett eget paradis hemma. Särskilt skönt nu när det varit så varma, sköna dagar.  <sol> <sol> <sol>
Semesterkänsla!
/Dacke
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: mikaelhede skrivet juni 30, 2010, 14:28:41:41
Var köper man bambun ifrån
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Hilti65 skrivet juni 30, 2010, 14:30:07:07
Bambun såg jag häromdagen på Hornbach ;)
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet juli 01, 2010, 19:45:05:05
Jag köpte mina bambumattor från Adam Ooms (www.adamooms.se) det är långa mattor som är 5x2 meter som vi har rullat ut på taket och bara fäst i kanterna med  en lång bräda. Meningen är att vi ska ta in dem över vintern.
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Fia skrivet juli 01, 2010, 20:45:55:55
Super läckert Daphne!! O0
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: Daphne skrivet augusti 22, 2010, 22:49:05:05
Nu tror jag att vårt poolbygge är klart, tänk att kunna skriva så, det känns konstigt. Det senaste vi gjort är att ha satt upp de sista sektionerna av staket så nu är hela poolområdet inhägnat dessutom har vi satt upp lampor i pergolan, det blev väldigt bra om jag får säga det själv.
Får passa på att tacka för all hjälp som vi fått under tiden, detta forum är ovärderligt!
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: RoJo skrivet augusti 23, 2010, 17:04:03:03
Hej! Otroligt Snyggt, bra jobbat <sol> O0-
Roland 8)
Titel: SV: Projekt sommaren 2009
Skrivet av: dacke skrivet augusti 23, 2010, 17:53:15:15
Grattis Daphne, min poolbyggarkompis! ;)
Tänk vad man vänjer sig fort vid denna nya lyx. Jag tycker inte det var så länge sedan man satt och funderade på hur man skulle kunna åstadkomma en pool, men nu har man den färdig att bara njuta av.
Du överger väl inte forumet?
Vi vill se bilder med hela staketet i dagsljus också.

Dacke