Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Anla skrivet januari 14, 2015, 09:43:42:42

Titel: Köpa liner och svetsa själv
Skrivet av: Anla skrivet januari 14, 2015, 09:43:42:42
Hej på er alla!
Jag är rätt ny här på forumet, sitter å läser som en galning på alla byggtrådar och många byggen blir jättefina och man blir lätt avundsjuk :D.
Jag sitter som bäst med att försöka göra någon form av budget på ett poolbygge (vilket inte är lätt med alla idéer man får  :P) Tanken är att göra så mycket som möjligt själv vilket innebär svetsa liner också.
Men jag funderar på vart ni som gjort det har köpt ert material, jag har hittills inte sett någon adress till någon men däremot så snurrar det ett namn Thomas men har inte förstått vem det är??
Sen klurar jag på, måste man verkligen ha en Leister för att svetsa, jag tänker att bara det är en blås med jämn temperatur så borde det gå bra ändå??
Hoppas någon har lust att ge mig lite inputs här.
Titel: SV: Köpa liner och svetsa själv
Skrivet av: je skrivet februari 11, 2015, 22:51:10:10
Jag svetsade linern själv, och köpte denna från Alkorplan, men det finns många att välja mellan. Om du skal svetsa liner själv er svaret hellt klart ett stor JA! Du måste ha en Leister eller något liknande som är avsedd för denna typ av svetsning. Beroende på utformningen av poolen kan du ha behov av olika munstycken också för att få det tett och snyggt.
Titel: SV: Köpa liner och svetsa själv
Skrivet av: cykelhandlarn skrivet februari 12, 2015, 20:42:20:20
Je har du någon ca kostnad för materialet till din liner?
Titel: SV: Köpa liner och svetsa själv
Skrivet av: je skrivet februari 13, 2015, 16:59:52:52
Kommer inte riktigt ihåg, och kvittohögen från mitt bygge mäts i kilo, så jag orkar inte gräva i den, men jag tror det landade på ungefär 27 - 28.000.
I detta ingick anti-bakteriell medel, foam till hela poolen, 32 lpm poolplåt, spray lim till foam skarvarna, 2 rullar, (82,5kvm) alkorPLAN 2000, 16,5 kvm alkorPLAN Walkway till trappan, kontaktlim till trappan, samt flytande folio för att försegla skarvarna.
Själva poolen, ca. 75-80 kvm liner,  gick på 2 dagar ungefär med priming, foam, poolplåt, liner och svetsning. Sen tog trappan på ungefär 10-12 kvm 3 dagar till............
Att lägga, och svetsa, golv och väggar i en fyrkantig pool går rett så snabbt, men det tar myyyycket tid när utformningen inte er lika fyrkantig! Några gånger får man lida för att vara kreativ!
Titel: SV: Köpa liner och svetsa själv
Skrivet av: Anla skrivet februari 14, 2015, 19:38:22:22
Har läst igenom din byggtråd JE och kan konstatera att du är väldigt duktig, det har blivit fantastiskt fint allt du/ni gjort. Hoppas jag kan få det i närheten lika bra jag med, men jag förstår också om du har fått några kilon kvitton efter allt du gjort ;D
ang. Leistern så får man införskaffa sig en sådan då, tanken är väl att ha en fyrkantig pool, men någon sorts trappa lär det bli och det känns som en invändig är smidigast när poolen ska täckas, så lite extra jobb blir det nog med svetsningen <antman>