VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Pooltak max 60cm  (läst 4205 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Fredde-Gbg

SV: Pooltak max 60cm
« Svar #10 skrivet: oktober 01, 2017, 17:40:31:31 »
”Vill man minska kondense......”

Här beskriver du själv varför man inte ska bry sig om vattendropparna i taket. Utan tak på har man ingen kondens alls men man har maximal avdunstning och maximal energiförlust. Man bör alltså göra vad man kan för att minska avdunstningen.

Skulle ett soltäcke på ytan minska avdunstningen? Ja säkert. Skulle det ge en signifikant energibesparing? Jag tror inte det. Om tacket är hyggligt tätt så har man redan 100% rf under taket och då dunstar det inte. Givetvis finns det dock en förlust så lite kan man säker göra, tex med soltäcke. Men, jag tänker att om det idag kostar 2500kr att hålla 32 gr i fem månader så kanske jag kan spara ett par hundringar med ett soltäcke och då är det absolut inte värt besväret.

Du har 100% RF eller så nära du kan komma garanterat. Och så fort det kondenserar i taket så andunstar det mer.... Du har säkert lite som smiter under taket och du säkert en del som smiter mellan sektionerna. Men jag tror inte heller det är några extrema belopp att tjäna. Ett par hundringar är ca 10% och det skulle vara intressant att se om man når det.

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan