VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Davidkulneff

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / Normal värmeökning?
« skrivet: juli 06, 2023, 08:56:29:29  »
Har en 5,5 rund pool som rymmer ca 30 kbm. Till den har jag en atec sirocco VP och en 760w pump. Ovanpå vilar ett täcke (bubbelplast)  som är något år.

Jag är medveten om att temp. Här i Skåne varit kass sista veckan och en hel del regn, men vill ändå kolla om det är normalt! Fyllde på vatten igår efter ett kortare stopp med renovering av pump. Vattnet var då på 17 grader. Hade pump och VP igång hela natten (ca 12 timmar) så är temperaturen nu på morgonen 18 grader. Upplever att jag haft svårt att få upp värmen hela sommaren. Eller det känns normalt?


2
Ovanmarkspooler / Sprucken liner -försäkring
« skrivet: maj 23, 2023, 15:48:43:43  »
Efter 6 år sprack Linern när jag sopade alger med poolborsten. Ingen garanti på linern så istället anmälde jag skadan till försäkringsbolaget (LF).
Efter kontakt idag säger handläggare 1 att försäkringen gäller inte eftersom jag gjort något som man vanligtvis gör, och att inget oväntat och plötsligt hänt. Han berättar att om det sker en olycka, ex. Jag står på kanten och ramlar i och den går sönder, så gäller försäkringen. Jag blev vansinnighet anser att det är helt befängt och tramsigt att ens göra den skillnaden.
Ringde upp en stund senare när jag lugnat mig lite och fick prata med en annan handläggare. De gick med på att skicka ut en besiktningsman på skadorna och ska sen utgå från det. Någon som har erfarenhet av liknande ärende? Jag vet ju inte varför linern gick sönder när jag sopade, och skulle det ha varit grus eller något annat där när jag sopade så är det en olycka och då gäller försäkringen tydligen.

3
Ovanmarkspooler / Läckande ovanmarkspool
« skrivet: februari 21, 2022, 13:29:24:24  »
Hej.
När jag tömde ur vatten för vinterstängning märkte jag att poolen läcker någonstans. Det är en ovanmark 5,5 från JF. Vattennivån är någon decimeter över marken nu. Har ju listat ut att "hålet" är i den höjden, men har ni något tips på hur jag enklast kan hitta var det är, och sen hur jag lagar det på bästa sätt? Vill ju gärna göra det så fort som möjligt så man kan vara redo att starta upp sen när väl värmen kommer!

/David

4
Uppvärmning / Atec 70m inverter koppling
« skrivet: juni 30, 2021, 19:20:36:36  »
Vet inte om jag bara är trög, men hur ska jag använda dessa delar för att ansluta en 50mm PEM slang till min värmepump?
Pumpens ”hål” är gängade invändigt, och måste ju fästa med muttern utvändigt. Men då glider ju bara slangen igenom?

5
Uppvärmning / Läckande VP semi and fun
« skrivet: maj 26, 2021, 20:12:09:09  »
Skulle starta VP idag och när jag släpper på flödet läcker den i princip allt vatten. Har kollat alla yttre kopplingar och de är täta. VP läcker alltså någonstans inuti. Någon som har erfarenhet av detta? Vad kan vara problemet?

Köpt på Bygg hemma 2017-07 om det hjälper…

6
Vatten och kemi / Uppstart och testvärde
« skrivet: maj 14, 2021, 15:18:00:00  »
Håller på med uppstart av poolen med lite problem på ägen.

Mätte med teststickor (från förra året) och fick lågt PH Tillsatte PH plus (1 kg ca till 30 kbm). Därefter chockklor enligt dosering. Nu efter 4-5 dagar är det "mjölkigt" och turkost vatten.

Åkte och köpte nya teststickor samt ett test med tabletter. Mätte PH som då visade skyhögt enligt tabletter. Tillsatte ph minus (1 kg) och mätte igen efter ca 3 timmar. Nu visar tabletterna fortfarande högt ph. Mätte med nya teststickorna och de visar på PH på ca 6.5. Hur tillförlitliga är tabletterna? Bör ju stämma bättre än stickor?

Klor visar högt på stickorna, men runt ca 1 på tabletterna. Vattnet luktar inte klor och är som sagt inte klart. Dessutom skummigt på ytan. Tips på nästa steg?

/David

 

7
Ovanmarkspooler / Reservdel automatisk dammsugare
« skrivet: april 11, 2021, 10:22:07:07  »
Har en JF pool där jag köpte till deras automatiska dammsugare
(https://www.jf-fritid.se/rening/automatisk-dammsugare.html)

Helnöjd med denna lösningen, men nu har jag en del som gått sönder. Har provat kontakta både JF och en återförsäljare, men ingen av dem har denna reservdel. Någon som vet eller har något tips på hur jag kan få tag i en?


8
Vatten och kemi / Uppstart -grönt och mjölkigt
« skrivet: maj 05, 2020, 20:11:07:07  »
Jag har försökt söka och läsa mig till rätt lösning, men lyckas inte.
Startade upp pumpen för drygt en vecka sedan, chockade och håvade. Har inte haft överdrag utan bara ett soltöcke över vintern, så givetvis grönt och fullt med alger.
Jag har chockklorat nästan dagligen i en veckas tid. Stickorna visar lågt klor varje dag efter chock. Har provat algdräpare, men ingen skillnad. Någon som kan se felet? Vad kan jag göra?

9
Pooltäckningar / Sunnytent
« skrivet: augusti 02, 2019, 15:18:38:38  »
Någon som har eller har provat sunnytent?
Låter ju bra, men har en rund pool på 5.5 meter så i get som passar direkt. Poolen är inbyggd i ett trädäck en bit över marken så fästa det runt går inte. För att jag ska kunna fästa det i däcket behöver det vara 5.70 brett. Någon som har erfarenhet?

10
Uppvärmning / Startar inte automatiskt
« skrivet: juli 23, 2019, 10:46:54:54  »
Har en  swim&fun VP (1092 tror jag) som fungerar bra. Det enda problemet är att den inte startar automatiskt när pumpen startar, så jag måste gå ut och automatiskt trycka igång den. Den är påslagen och stängs på kvällen p.g.a. att pumpen går på timer, men jag vill att den startar värma när pumpen drar igång på morgonen igen. Någon som vet hur? Eller vilka instllningar rekommenderas på pumpen?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan