Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Styvert skrivet oktober 07, 2015, 14:07:27:27

Titel: Vinterstängning Tjälldenpool
Skrivet av: Styvert skrivet oktober 07, 2015, 14:07:27:27
Vi har en Tjälldénpool med rostfri Pahlensutrustning som vi ska försöka vinterstänga för första gången och behöver bolla några saker.

Vi har förstått att man tydligen kan välja mellan att sänka vattennivån till strax under bräddavloppet, eller till strax under inloppen (och i båda fallen måste inloppen vinterpluggas). Vilka för- och nackdelar ser ni med de två alternativen? (Förutom att det blir mindre vatten att fylla på om man inte tömmer ut så mycket).

Brukar ni lägga ner lamporna på botten av poolen eller låta dem sitta kvar i väggen? Hur stor är risken för sönderfrysning om man bor i mälardalsregionen?

Vi har ett lamelltäcke från AstralPool. Vi har hört att en del låter det ligga kvar på vattnet under vintern, medan andra väljer att vinterförvara det på rullen. Synpunkter på det?

Tacksam för svar!

Titel: SV: Vinterstängning Tjälldenpool
Skrivet av: Styvert skrivet oktober 11, 2015, 12:36:04:04
Nu är enda återstående funderingen den gällande lamporna... Är det någon som har någon mer eller mindre vetenskaplig slutsats om risken att låta lamporna vara kvar på väggarna under vintern?  :-\
Rostfria fästen, övre kant ca 30 cm från vattenytan, poolen finns i Örebro...
Titel: SV: Vinterstängning Tjälldenpool
Skrivet av: kg21 skrivet oktober 12, 2015, 13:33:12:12
Vatten som letat sig in i mellanrummet bakom lamphuset och fryser är kanske inte så kul. Men sannolikheten att något går sönder kan man väl bara gissa om man inte tittat in bakom hur det faktiskt ser ut.