CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Ni med hårt vatten/egen brunn  (läst 1917 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Jerkan80

Ni med hårt vatten/egen brunn
« skrivet: juni 03, 2015, 22:08:15:15 »
Hur gör ni som har eget vatten med mycket kalk och en del järn? Själv kör jag en puck med flock vid vattenbyte och kör nitor antikalk 1 gång per vecka. Är det en bra idé att ha ett kolfilter på vattenslangen också? Vår pump har nämligen gått sönder på vårt spabad från folkpool (northstar delite) och vi köpte det nytt för bara ett halvår sedan...ska få en ny pump på garantin nu, men funderar om det även kan bero på samfällighetens vatten? Har även kört rörrengöring vart 3:e månad och skött allt pedantiskt. En bra geckopump som vi har borde inte gå sönder efter ett halvår trots att vi använt spabadet väldigt mycket...måndagsexemplar?

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Ni med hårt vatten/egen brunn
« Svar #1 skrivet: juni 04, 2015, 00:00:24:24 »
Kolfilter gör varken till eller från vad det gäller järn eller kalk. Det finns avjärnings- och avkalknings (avhärdnings-)filter, men skall de klara större vattenmängder så kostar de en slant. Nej, pumphaveriet har nog inget samband med vattnet. Järn i vattnet ger mest problem med missfärgningar, järnutfällning etc. Kalk i vattnet kan sätta igen ventiler m.m. och sätter sig i t.ex. elvärmare så att de får kortare livslängd. Men pumpen borde inte ta stryk av varken järn eller kalk.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag