VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fiskebäck

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Vatten och kemi / SV: Fylla poolen genom sandfiltret
« skrivet: juli 16, 2017, 23:35:39:39  »
Hej!
Har fyllt poolen efter linerbytet och fick aldrig tid att filtrera vattnet genom sandfiltret. Det var nog tur då vattnet var lite brunaktigt men kristallklart efter en lätt klorering och bara minimalt med utfällningar. Det var nog avlagringar från rören som gav denna kraftiga utställningen 2005.
Kan lungt fortsätta dricka göteborgsvattnet O0!


2
Vatten och kemi / SV: Fylla poolen genom sandfiltret
« skrivet: juni 18, 2017, 20:19:58:58  »
Hej kanske lite utanför detta ämne, men lite kuriosa. Anledningen till att byta liner i år är!:

1) Ring inte hem och säg till grabben "släng en klorpuck i poolen" utan att specificera vart! På bifogade bilden ser man tydligt vart klorpucken landade och inte var det i bräddavloppet :-)
2) Sätt inte på elvärmen och instruera an tonåring att stänga av när du åker bort. När vi kom hem efter ett par dag hoppade grabben i poolen och flög upp med ett skrik. 39.5 grader. Sedan dess bleknade duken med en ryslig fart. Tydligen skadades något skyddlager på duken.

3
Vatten och kemi / SV: Fylla poolen genom sandfiltret
« skrivet: juni 16, 2017, 16:40:00:00  »
Vi får vårt vatten från göta älv och delsjön. Upplevs som bra vatten som smakar gott. Men såg tråkigt ut i så stora mängder. Kan ju ha varit rören förståss... det fans inget grönt i så igen humus.

Skall bli intressant att se om jag får utfällningar efter jag filtrerat vid påfyllning.

4
Vatten och kemi / SV: Fylla poolen genom sandfiltret
« skrivet: juni 16, 2017, 12:16:14:14  »
Hej, Tack för alla tankar och svar!
Jo, det var reningen jag var ute efter. Vi var faktiskt lite förvånade över det vattnet vi dricker men vi intalar oss att den bruna sörjan är nyttiga mineraler. :)

Jag har samma Cantabric filter. Visste inte att den tålde så lite tryckl! Jag måste hålla god koll på att manometern stannar under godkänt värde. Misstänker att trycket hålls mycket lågt när det flödar, men tar det stopp i filtret då blir det fullt tryck! Får nog backspola innan jag tömmer poolen.

Att värma är ju en bonus som hjälper lite vid att lägga duken. Det tar över 10 timmar att fylla så under den tiden med 18KW värme höjs mina 36m3 med 4,5 grader. Kan vara värt. (1.16 KWH per m3 och grad). In smutsigt 12 grader ut rent 16,5 grader.

Jag provar så får jag se. Jag lägger in en kommentar när allt är klart.

5
Vatten och kemi / Fylla poolen genom sandfiltret
« skrivet: juni 15, 2017, 12:24:13:13  »
Hej
Jag skall snart byta liner och fylla poolen igen och tänkte temporärt koppla vattenslangen till sandfiltrets inlopp med en enkel adapter och låta det gå filtrerat och uppvärmt ut i poolen inlopp.

Fråga: Är det några problem eller faror med att koppla fullt vattentryck till poolfiltret?

Sist (10 år sedan) jag fyllde poolen med Göteborgs kranvatten blev det en tjock brun sörja på botten och det tog över en vecka att få poolen/vattnet någorlunda rent.

6
Markpooler. / SV: Mosaik i gjuten pool
« skrivet: juni 15, 2017, 11:58:17:17  »
Hej "Fiskebäck"
Vi står just nu inför om vi ska kakla om vår pool (har fått en offert på 250 000kr) eller byta till duk. Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för att utbyta erfarenhet.
Mvh
Pernilla
Hej Pernilla. Är inte så ofta inloggad. Om det fortfarande är aktuellt kan jag gärna dela med mig om mina erfarenheter. Jag har en del observationer och erfarenheter med liner i en gammal betongpool. Det är alltid lite problem med lampor, inlopp, breddavlopp, isolering etc. Vi har levt med en liner i vår betongpool i över 10 år nu. Står i stånd att byta liner Då kommer göra nödvändiga förändringar utifrån mina erfarenheter.
MVH
Håkan (Fiskebäck)

7
Markpooler. / SV: "kvittrande" poolpump
« skrivet: maj 24, 2007, 22:42:35:35  »
Bra tips. Kollade temperaturen och tycker inte pumpen blir överdrivet varm. Men den tjuter ju inte hela tiden så lagret kan ju vara på gång ändå.

Hoppas du får din fixad i morgon!

Pumpen är i ett pumprum innomhus nära TVn så i våras försökte jag få ner ljudet genom att forma en ljudhuv av två överblivna solstolsdynor. Kanske inte så klokt eftersom luftväxlingen blev något sämmre och värmen kanske steg förmycket. Men tyst blev det.  Det kan ju ha haft en inverkan.
Är ganska tekniskt lagd men vet inte om det är enkelt att byta lager själv. Får vär fråga pahlens!
/Håkan

8
Markpooler. / SV: Bastu + pool - längre användingstid?
« skrivet: maj 24, 2007, 22:29:34:34  »
Tycker inte du skall tveka att köra på vintern o bastubad om du funderar på det.
Under de två sista vintrarna har jag kört pumpen och värmen lite varje dag och hållt minst 5 grader.

Bastu och kallt dopp har blivit jättepopulärt bland mina vänner och till och med min 9 åriga son badar med glädje i detta kalla vatten. In och ut i bastun och badet flera gånger innan man tröttnar.

Det går nästan inget klor alls vid denna temperatur, och vattnet är super rent hela tiden.

Byggde ett temporärt tak att ha över poolen till vintern och det gjorde det ännu bättre. Till och med risktigt ruskiga höst o vårkvällar blev bra badtillfällen

Lite pyssel är det men för mig har det varit värt det.



9
Markpooler. / "kvittrande" poolpump
« skrivet: maj 24, 2007, 21:39:46:46  »
Hej

Min Palens Nova Delfino pump har börjat tjuta ("kvittra") till och från, ibland ganska högt. Den kan gå tyst ett par timmar men börjar sedan låta.
Får en känsla att det kunde vara ett lager som börjar gå sönder. Pumpen är från augusti 2002 så den borde ha många år kvar.

Är det någon som har haft samma problem och vet vad det är?
Är det någon som har erfarenhet hur man renoverar en Delfino poolpump?

MVH Håkan

10
Ovanmarkspooler / SV: Tjocklek på poolliner?
« skrivet: augusti 10, 2006, 10:10:45:45  »
Hej
Visst är poolbygge ett enda kompromissande!  Tänk på att linern är ju faktiskt det som syns mest i poolen och gör mycket till vattnets utseende. Man får stor skillnad för relativt "lite" pengar totalt sett! Därför är mitt råd är att lägg lite extra på just duken och gärna mönstrad om det skulle passa. En tjock liner (0.7-0.8mm) är lättare att få slät och ligger snyggare. Mönstringen gör även att smuts inte syns så lätt. På min pool var skillnaden mellan billigaste 0.5mm och dyraste 0.8mm 5000kr  med specialbeställda mått.

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan