CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Köpa hus med inomhuspool  (läst 13375 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erik N

  • IT-Tekniker
  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Stockholm/Tumba
  • Antal inlägg: 2974
  • Total likes: 248
  • Kön: Man
    • Visa profil
SV: Köpa hus med inomhuspool
« Svar #10 skrivet: november 24, 2015, 00:33:05:05 »
Salt är NaCl, d.v.s. Natrium och Klor. "Klormaskinen" spjälkar det så att du får i princip fritt Natrium och Klor. Sedan när kloret har verkat så binder det ihop sig igen till salt. Vill du ha mer noga funktion får du söka efter informationen och läsa på.
/Erik
Thermopool 8x4, badmått 3,50x7,55x1,55 - 38,3 m³.
Vattendjup 1,45 till toppen på skimmer.  Värmep. G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Pump Astral Victoria 3-fas 0,6 kw 11 m³/h - Filter Astral Cantabric 500 med 100 kg sand - Klorautomat
2 st Pahlen LED-belysning - LQ Klassik B (www.bumerang.cz) pooltak från Living Quality
Min byggtråd från 2010 - 2012
It's nice to be important, but more important to be nice

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Köpa hus med inomhuspool
« Svar #11 skrivet: november 24, 2015, 09:01:43:43 »
Vilken klorhalt du behöver ha i poolen styrs i första hand av hur mycket desinficering som du behöver, vilket i sin tur styrs av av hur mycket skräp som hamnar i poolen. Det beror alltså på hur många som badar och hur ofta, om alla duschar och är ena eller om folk hoppar i svettiga efter träning o.s.v. Temperaturen spelar också in - högre temperatur ställer högre krav på desinfektionen. Men privata pooler klarar sig med mycket mindre klor än offentliga d:o. Man nrukar ange 0.5-1 ppm som normalt. Däremot gör det nog ingen direkt skillnad om du framställer kloret med saltklorinator eller om du tillsätter "färdigt" klor. Men som jag nämnde tidigare, vid nyinstallationer undviker man alltid kopparrör, men håller du bara koll på ditt pH så lär de fungera under lång tid. Men det faktum att du har saltvatten gör att du får se upp med andra metallföremål. Använd plastdetaljer om möjligt, annars syrafast rostfritt av god kvalitet. "Vanligt" (ej syrafast) rostfritt fungerar dåligt i en saltvattenspool.

Utloggad spa_nisse

  • Kunnig
  • ****
  • Antal inlägg: 86
  • Total likes: 21
  • Badar helst när det är stjärnklart och kallt ute.
    • Visa profil
SV: Köpa hus med inomhuspool
« Svar #12 skrivet: november 24, 2015, 11:20:38:38 »
Kopparrör skall alltid undvikas i samband med klor, de äts över tid upp inifrån.
Lite fakta om saltklorinator:
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=2907.msg79356#msg79356

Utloggad Erica

SV: Köpa hus med inomhuspool
« Svar #13 skrivet: november 24, 2015, 15:30:48:48 »
Kopparrör skall alltid undvikas i samband med klor, de äts över tid upp inifrån.
Lite fakta om saltklorinator:
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=2907.msg79356#msg79356

Jo kopparrör är inte idealiskt, men nu var ju huset från 70-talet, så det är kanske de kraftigare, hårda kopparrören med lite grövre gods ? I så fall lär de ju hålla längre. Vi har inga kopparrör i vår nuvarande installation men vi hade det på vissa delar i en pool vi hade tidigare. Där fick vi kopparsaltsutfällning i större skala en gång när pH svängde till rejält, men några problem med att rören frättes upp hade vi inte. Däremot så blev skjutventiler av mässing anfrätta till den grad att de till slut inte tätade längre, utan vatten smårann igenom även när man stängt ventilerna.

Utloggad beldin

SV: Köpa hus med inomhuspool
« Svar #14 skrivet: november 29, 2015, 12:19:12:12 »
Hektist tid nu, vann budgivningen på huset men har ännu inte skrivit på nått kontrakt. Hur stort problem är detta med kopparrören egentligen? Tillräckligt för att avstå helt från husköpet? Går ju inte att byta ut dessa rör då de är ingjutna såvida man inte kan trä in någon mjukplastslang men det känns i princip omöjligt. avsaknad av poolen minskar ju värdet på huset....

Utloggad TommyC

SV: Köpa hus med inomhuspool
« Svar #15 skrivet: november 29, 2015, 14:24:00:00 »
Jag skulle inte avstå husköp p g a några kopparrör. Troligen är det inget problem som du redan fått svar. Poolen har ju varit i drift i massor av år med de rören. Om något mot förmodan börjar läcka efter en tid så är det inte jättesvårt att bila bort betong för att byta rör eller bara dra nya. Allt går att fixa med god vilja.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad beldin

SV: Köpa hus med inomhuspool
« Svar #16 skrivet: november 29, 2015, 15:04:51:51 »
Antar att det är utsuget som sitter i botten av poolen, det röret kommer man ju aldrig åt att byta utan att bila sönder poolen och därmed förstöra den vattentäta betongen?

Utloggad Erica

SV: Köpa hus med inomhuspool
« Svar #17 skrivet: november 29, 2015, 15:35:07:07 »
Antar att det är utsuget som sitter i botten av poolen, det röret kommer man ju aldrig åt att byta utan att bila sönder poolen och därmed förstöra den vattentäta betongen?

OM mot förmodan något skulle hända med bottenavloppet så blir lösningen att täta det, om felet ligger under poolen. Ett bottenavlopp behövs egentligen inte om inte pooler är extra djup (djupdel med dykmöjlighet). Bottenavlopp kan vara bekvämt ibland, det medger t.ex. att man kör cirkulationen även med lägra vattennivå än normalt, men det är inget måste. Pollen har säkerligen ett ytavlopp/bräddavlopp/skimmer som tar ut ytvattnet och denna är den viktigaste. De flesta moderna pooler saknar bottenavlopp, om man nu inte har en djupdel förstås.

Skulle du få problem med ytvattenavloppet så är de rören lätt åtkomliga, det brukar vara strax under vattenytenivån.

Risken fr att kopparrören ställer till det är ganska liten. Håll som sagt bara koll på ditt pH så är det ingen fara. Den gången vi lyckades få rejäl kopparutfällning så hade vi fått för lågt pH och korrigerade då upp det, och då stack det upp för högt i stället, alldeles för högt. Då fick vi en blågrön ton i poolen ett slag. Men inte frätte det så att några rör gick läck eller så. ( Detta var dock inte på vår nuvarande pool.)

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag