CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Krikelin

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Vattenreningsförening in spe.
« skrivet: oktober 12, 2017, 11:16:15:15  »
Nej, jag använder Nicotop och något lämpligt antialgmedel som innehåller benzyl-c12-16-alkyldimetylammoniumklorid.

2
Vatten och kemi / Vattenreningsförening in spe.
« skrivet: oktober 10, 2017, 15:45:40:40  »
M.a.a att de väteperoxidbaserade desinfektionsmedlen för vattenrening blivit väldigt dyra så funderar jag på att starta en "inköpsförening" för sådana produkter. Finns något intresse från de poolforumsmedlemmar som använder sådana kemikalier och huserar i Stockholmstrakten?

3
Vatten och kemi / SV: Grönt av alger med Baquasil
« skrivet: oktober 10, 2017, 15:25:39:39  »
Hej!

När man fått bukt med algtillväxten så måste man, om de kvarvarande partiklarna är mycket små, också flocka dem för att sedan kunna filtrera bort dem. Vilket flockningsmedel som är lämpligt beror på vilken typ av filter man har och vattnets sammansättning. I dricksvattentillverkning använder man ofta aluminiumsulfat men då måste vattnet vara ganska mjukt och pH rätt lågt för att flockarna ska bli stora och stabila. Själv använde jag ett aluminiumhydroxidklorid-baserat flockningsmedel när jag råkat ut för en kiselalgattack. Det tog ett tag för vattnet att klarna men efter en vecka var det bra igen.

4
Inomhuspooler / SV: Luktfri pool inomhus, salt/klor/annat?
« skrivet: oktober 10, 2017, 14:51:14:14  »
Hej!

Jag har ett mindre terapibad (12 m3) i mitt vardagsrum. I början använde vi klorbaserad desinfektion men det luktar och går väldigt hårt åt många metalliska material. Nu använder jag väteperoxidbaserad desinfektion och det är luktfritt och korroderar inte våra saker. Desinfektionsmässigt funkar det också väldigt bra trots att temperaturen alltid är över 30 grader i vattnet.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag