VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - janlun71

Sidor: [1] 2 ... 34
1
Vatten och kemi / SV: Multifunktions-klortabletter Bayrol
« skrivet: juni 07, 2018, 22:47:23:23  »
Den absolut bästa klorpuck jag provat under de 13 år jag haft pool.

2
Vatten och kemi / SV: Exact iDip/spa EZ?
« skrivet: mars 16, 2018, 23:39:28:28  »
Ja det är inga problem, du lägger bara till de anläggningar du vill kontrollera under din användare, sen loggas allt i datumordning.

3
Vatten och kemi / SV: Exact iDip/spa EZ?
« skrivet: mars 15, 2018, 12:59:24:24  »
Dessa mätare är precis som alla andra photometer mätare, skillnaden är att man har reagensen på en sticka istället för en tablett.

Man rör stickan med reagensen i testvattnet under en kontrollerad nedräkning av mätaren, stänger sedan locket och vattnet analyseras av photometern.

Har själv kört denna snart i 3 år och är mycket nöjd med den. Har även 1 gång per år jämfört den med badhusets proffsphotometrr för 30 000 kr och dom ligger mycket nära varann i testresultat, endast någon tiondel skiljer de gånger vi testat så jag är nöjd.

Hade Scuba mätaren förut och jag anser att Idip är betydligt stabilare i sina testvärden och dessutom lättare att jobba med.

4
SpaForum / SV: Problem med tempgivare / sensor
« skrivet: januari 06, 2018, 14:20:15:15  »
Vad sitter det för styrsystem i ditt bad ?  Tillverkare och modell.

Utan att veta det så är det svårt att ge några riktiga råd.

5
SpaForum / SV: Värmer inte till inställd temperatur?
« skrivet: januari 06, 2018, 14:18:35:35  »
Vad sitter det för styrsystem i ditt bad ?  Tillverkare och modell ?

Utan denna kännedom så är det svårt att ge några riktiga råd.

6
SpaForum / SV: Novitek- finska spabad
« skrivet: januari 06, 2018, 14:17:01:01  »
OY NORDIC SPA LTD Som säljer dessa spabad startades 2011 och hade ingen speciellt hög omsättning förrän 2016, men också en ganska rejäl förlust det bokslutet.

Bolaget står registrerat som importör och grossist av bland annat vvsprodukter så utan att veta mer så känns det som att detta också är ett företag som importerat från kina och säljer som Finsktillverkat ?  Det går inte att hitta någon information om produktionsanläggningar mm på nätet så jag skulle i alla fall kolla upp detta lite mer, än att bara lita på säljsnacket från ÅF.  Konstaterat är dock att bolaget inte har några 20 år i branschen utan är en nykomling som dykt upp de senaste 2 åren på marknaden.

Tyvärr så är spabranschen en marknad dit oseriösa personer söker sig och försöker vilseleda konsumenterna med de mest otroliga historier som egentligen ingen borde gå på.

Mitt tips är att googla och sök på tillverkaren, finns där inget att hitta så är det ingen seriös leverantör. Oftast så säljs bad tillverkade i Kina på många gånger samma fabriker under olikaa namn på svenska marknaden med mer eller mindre svenska produktnamn för att förvilla för konsumenten, att dom köper ett svensk tillverkat bad. Vilket jag anser är att förvilla.

Jag säger inget om kvalité på dessa bad, utan håller mig till den suspekta marknadsföringen som sker hela tiden och som lurar slutkunden att tro att dom köper något som inte är vad som utlovats.

Alla tillverkare av spabad har sina egna hemsidor i respektive produktionsland som det går att hitta relevant information om. Dessa sidor bör alla säljare av sk, NoName bad som säljs under unika namn i varje lans kunna upplysa dig som köpare om. Att VETA vem som verkligen tillverkat badet du är intresserad av är väl inte mer än din rättighet ?

Därför är det alltid lättare när du går på fabrikat som i hela världen säljer sina bad under samma namn och modellnummer att få veta mer om sin tillverkare, då det går att söka på utländska forum överallt och få åsikter och bedömningar före man köper nåt.

Det är i alla fall min åsikt !

7
SpaForum / SV: Utespa med felkod E9
« skrivet: december 21, 2017, 21:37:02:02  »
Vad sitter det för styrsystem i badet ? Balboa, Gecko, annat ?

Och vilken variant av system ? Brukar stå ett modellnummer på en dekal uppe på skåpet?

Det är lättast att börja där så man vet hur det är uppbyggt med sensorer och liknande.

8
SpaForum / SV: Funkar brom med UV-ljus?
« skrivet: december 13, 2017, 20:59:34:34  »
Visst funkar det, men det beror givetvis lite på vart du doserar Brominet , kör du med flottör i vattnet eller granulat så bör UV laman sitta så sent som möjligt i cikulationssystemet innan vattnet kommer ut i baddelen .

Har du däremot en saltgenerator så ska UV sitta före saltgeneratorn annars så påverkar UV den nyproducerade Brominet negativt, detsamma gäller för salt klor system .

Då får man ut ren effektiv saneringskemikalie i badvattnet och UV får ta hans om bundet Bromin istället.

9
SpaForum / SV: SPA problem
« skrivet: december 06, 2017, 17:40:30:30  »

10
SpaForum / SV: Brom och klor? Brom och spachock? Ozonatorn?
« skrivet: december 05, 2017, 21:25:59:59  »
Varför blandar du dessa produkter ?  Jag tycker att det borde räcka om du kör bromtabletterna och spetsar med Bromin granulat vid behov och sedan använder en klorfri Spachock varje vecka som Oxidizer .

Du får ju problem att mäta rätt då du har 2 olika kemikalier i vattnet, och då vet du ju inte riktigt hur det står till med ditt vatten.

Rekommendationen är ju att inte blanda i klor när du kör med Bromin.  Det aktiva syret ( klorfria chocken) funkar ju mycket bra tillsammans med Brominet för att bränna bort de bundna bromaminerna i vattnet.

Sidor: [1] 2 ... 34
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan